kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
UĞURLAMADA ŞAŞIRDI ‘NASILSINIZ’ DEDİ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Polis Akademisi’nde resmi törenle karşılandı ve uğurlandı. Yeni eğitim yılı açılış töreninin ardından ayrılırken tören kıtasını selamladı. Erdoğan, "Allahaısmarladık Arkadaşlar" dedikten sonra, "Nasılsınız" deyince şaşkınlık yaşandı.

Güvendikleri Pentagon bile teröre dayanamadı

ANKARA
Başbakan Erdoğan, ziyaret öncesi ABD yönetimine PKK ile mücadele mesajı gönderdi: Bizi yakan ateş, bir gün sizin ocağınıza da düşebilir. Tavşana kaç, tazıya tut politikası olmaz..
İLİŞKİLİ HABERLER
Güvendikleri Pentagon bile teröre dayanamadı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ABD'ye gerçekleştireceği ziyaret öncesi terörle mücadele konusunda önemli mesajlar verdi. İsim vermeden PKK konusunda adım atmayan ABD'yi eleştiren Erdoğan, bugün artık dünyadaki her ülkenin küresel terör tehdidine açık bir hale geldiğini söyledi. Polis Akademisi'nin eğitim yılının açılış töreninde yaptığı konuşmada "Örneğin, çok övündükleri, çok güvendikleri Pentagon bile teröre dayanamamıştır" diyen Başbakan Erdoğan "Çalkantılı bir coğrafyada bulunan ülkemiz bu tehdidi zaman zaman en sıcak ve en ağır şekilde hissetmiştir. Diğer ülkeler, bir gün kendilerine de yönelebilecek olan bu tehdide karşı bigane kalmakta, tüm dünyayı, tüm insanlığı tehdit eden teröre karşı gerekli önlemleri almak konusunda isteksiz davranmaktadır" şeklinde konuştu.

ORTAK MÜCADELE EDELİM
Terörist örgütleri doğrudan ya da dolaylı olarak desteklemek suretiyle, en azından terör veya terörist karşısında sessiz kalarak bu insanlık suçunun önüne geçilemeyeceğini ifade eden Başbakan Erdoğan "Gelin bu insanlık suçuna karşı ortak bir mücadele platformu oluşturalım ve bu mücadeleyi de onurlu bir şekilde sürdürelim. Bu haklı mücadelemize destek çıkın. Bize yönelen bombalar, silahlar bir gün döner sizi de vurabilir" dedi. Teröre karşı dayanışmada ve mücadelede dürüst olmak gerektiğini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu mücadelenin temel şartı, 'tazıya tut, tavşana kaç' dememektir. Türkiye nasıl dünyanın dört bir yanına asker gönderdiyse, teröre karşı dürüst ve samimi bir duruş sergilediyse, insani amaçlı olarak destek verdiysek böyle net bir tavır takınmayı tüm dostlarımızdan biz de bekliyoruz. Bir kısım örgütleri terörist ilan etmek yetmiyor. Bu örgütlerle ve yan kuruluşlarıyla farklı isimler altında ortada olanlarla etkin bir mücadele vermek gerekiyor."

MOBESE YAYGINLAŞACAK
Törende konuşan İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise birinci önceliklerinin asayiş ve huzuru sağlamak olduğunu belirtirken, "Polisin caydırıcılık gücünü arttıracağız. Önleyici hizmete ağırlık vereceğiz. Okullar çevresinde önlem alacağız. Şiddet içeren toplumsal gösteri ve yürüyüşler için pratik yaptırımlar ve tedbirler getirilecek. Görüntülü güvenlik sistemlerine önem vereceğiz. MOBESE sistemlerini büyük şehirlerde yaygınlaştıracağız" dedi.