kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İhaleye Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet (sağda) de katılmıştı. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv (solda) de ihalenin iptal edilme endişesini dile getirmişti

Görüntülü 'alo' ihalesini TK oybirliğiyle iptal etti

TK, bir tek Turkcell'in teklif verdiği 3N ihalesini rekabet koşulları oluşmadığı gerekçesiyle iptal ettiğini açıkladı. Ayrıntıları TK Başkanı Acarer'in bugün açıklaması bekleniyor..
Telekomünikasyon Kurulu, yalnızca Turkcell'in teklif verdiği üçüncü nesil (3N) cep telefonu lisans ihalesini, 'rekabet koşullarının oluşmadığı' gerekçesiyle iptal etti. Karar, oybirliği ile alındı. TK dün yaptığı toplantıda, görüntülü telefon konuşmasına olanak tanıyan 3N lisans ihalesini görüştü. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda (TİB) yapılan toplantıya, 2 üyeliğe atama yapılmadığı için 5 üye de katıldı. Kurul, oy birliği ile 3N ihalesinin iptalini kararlaştırdı. Kurul iki gerekçeyle bu kararı aldı:
- İhaleye bir tek teklif gelmesi nedeniyle rekabet koşulları oluşmaması
- Lisansın verilmesi halinde 3N alanında tekelci yapı oluşma ihtimali.
TK Başkanı Tayfun Acarer'in, konuyla ilgili olarak bugün bir basın toplantısı yapması bekleniyor. TK yetkilileri, yeni bir ihalenin ne zaman yapılacağı yolundaki sorulara net yanıt vermekten kaçındı. Dört lisans için 7 Eylül'de açtığı ihaleye, Turkcell A lisansı için 321 milyon Euro teklif vermişti. Avea ve Vodafone'un teklif vermediği ihalede B, C ve D lisansları katılımcı olmadığı için iptal edilmişti.