kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Altınyıldız bölünecek her marka yabancı kısmetini arayacak

Boyner, Altınyıldız'ın perakende bölümünü ayrı şirkete devredecek. Başkan Vekili Cem Boyner, "Network ve Fabrika'ya ilgi var. Her birinin kısmeti ayrı ayrı açılsın" dedi..
Mayıs ayında Citigroup Venture Capital International (CVCI) ile Boyner Mağazacılık ve Beymen'den hisse satışı için anlaşma yapan Boyner Holding, şimdi de Altınyıldız'ı satışa çıkarıyor. Altınyıldız Mensucat, şirketin markalı ürünler (Network, Fabrika, Que) perakendeciliği işini satmak için Citigroup'a yetki verdi.

HIZLI VE KÂRLI BÜYÜME
Altınyıldız Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cem Boyner, özellikle perakende sektöründeki hızlı ve kârlı büyüme sonucu, Network ve Fabrika markalarına yatırım yapmak üzere yoğun yatırımcı ilgisi ile karşılaştıklarını belirterek, bu nedenle yeni şirkete olası yerli ya da yabancı yatırımcı taleplerinin değerlendirilmesi ve Sermaye Piyasası Kurulu kurallarına uygun bilgi verilebilmesi amacıyla yatırım bankası Citigroup ile danışmanlık sözleşmesi hazırlanması konusunda da yönetim kurulunun, yönetimi görevlendirdiğini kaydetti. Cem Boyner, Network ve Fabrika markalarının son 2 yılda ortalama yüzde 40'ları aşan büyümeler kaydettiğini dile getirerek, ileriye yönelik olarak, Que markasının da katılımıyla, yeni mağazalar ve formatlar yoluyla büyüme ve pazar paylarının artırılması üzerine çalışmalar ve yatırımlar yapılmaya devam edileceğini belirtti. Boyner, "Bu bölünme ile hem son tekstil teknolojisi ile yatırımlarını tamamlayarak 10 milyon metre kapasiteye ulaşan tekstil iş kolu, hem de Network- Fabrika perakende mağazacılık markalarına yeni eklenen Que markası ile perakende mağazacılık iş kolunun, daha dinamik bir yönetim organizasyonu ve kurumsal kimlikle stratejik büyümelerine devam etmesi amaçlanıyor" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları