Pancar turşusu
Pancarların yapraklarını, sapların 10 cm'den fazlasını ve köklerini kesin. Yıkayın ve üzerine çıkacak kadar su ilave edip 10-15 dakika pişirin. Fazla yumuşamadan süzün. Suyunu ayırın. Pancarların kabuklarını soyup halka halka doğrayın. Saplarını temizleyip 5 cm uzunluğunda kesin. Pancarları ve sapları turşu kavanozlarına paylaştırın. Sirkeye sarmısak ve tuzu katıp, pancarların üzerine gezdirin. Ilık suda balı ya da şekeri eritip onu da turşuya katın. Kavanozun üzerine bir parmak kadar zeytinyağı koyup ağzını kapatın. Kavanozu serin bir yerde tutun. Bir hafta sonra turşunuz hazır olacaktır.
MALZEMELER * 2 kg pancar
* 300 ml sirke
* 4 baş sarmısak (dövülmüş)
* Yarım tatlı kaşığı tuz
* 60 ml su (ılık)
* 2 tatlı kaşığı bal ya da şeker
* 70 ml zeytinyağı
|