|
|
Cevizli ekmek
Ekmek hamurunu derin bir kaba koyun. Un, yağ, yoğurt, yumurta, limon kabuğu rendesi ve kırmızı pulbiberi katıp, tüm malzemeleri ekmek hamuruna yedirinceye kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun. Cevizi katıp, 5 dakika daha yoğurun. Hamuru 20 cm çapında açın, rulo şeklinde sıkıca sarıp, bütün baton ekmek şekli verin. Hazırladığınız hamuru yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, üzerine fırça ile çok az tuzlu su sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırının derecesini 150 dereceye düşürüp, üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 25 dakika daha pişirin. Sıcakken üzerine un serpin. Soğuduktan sonra dilimleyerek veya bütün olarak servis yapın. Not: İsterseniz hamuru 8 eşit parçaya bölüp, 8-10 cm çapında porsiyonluk küçük ekmekler de hazırlayabilirsiniz.
MALZEMELER 6 kişilik * 1 su bardağı ceviz (iri dövülmüş)
* 2 adet ekmek hamuru
* 2 su bardağı un
* 100 gr margarin (oda sıcaklığında)
* 1 çorba kaşığı yoğurt
* 1 adet yumurta
* Yarım adet limonun kabuğu
* 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber (acı)
* 3 çorba kaşığı un
|