Kayısı Konservesi
Yapılışı: Kayısıları ikiye bölün, çekirdeklerini ayırın. Bademleri 4 - 5 dakika haşlayıp, kabuklarını çıkarın. Kayısıların kesik yeri alta gelecek şekilde, kavanoza yerleştirip, badem serpin. 1 kg'lık kavanoz için; 1 su bardağı tozşeker ve 2 bardak suyu, 5 dakika kaynatıp, şurup hazırlayın. Şurup sıcakken, bir parmak boşluk kalacak şekilde, kavanoza boşaltın. Bir bıçağı, birkaç kere kayısılarla kavanozun kenarı arasına sokarak, havasını alın. Kavanozun ağzını iyice kurulayıp, kapatın. Tencereyi suyla doldurun ve kavanozun kapağı altta kalacak şekilde, içine yerleştirip, yarım saat kaynatın. Malzemesi: 1 kg kayısı, 2 çorba kaşığı badem, 1 su bardağı tozşeker, 1 su bardağı un.
|