Artık biliyorsunuz pop müziğimizin diva'sı Ajda Pekkan işletmeciliğe soyundu. Bu yüzdendir ki kırk yıllık süper star sahnelere "Pala Remzi" kılığında çıkıyor. Kendi mekanında tüm hünerlerini sahneye döküyor. Harbiye'deki Çapa kardeşlerin mekanı Cat Walk'a ortak olan Ajda Pekkan ortaklığının ilk hamlesini mekanın ismini değiştirerek yaptı. Orası artık "Cat Ajda". Ajda Pekkan son zamanlarda kati suretle röportaj vermiyor. Çünkü aşk hayatının malzeme yapılmasından sıkıldı. Kendisiyle sanat içerikli konuşmak isteyen de nedense olmuyor. Biz "İşletmeci Ajda Pekkan" ile yemek ve içki üzerine sohbet ettik.
* Çapa kardeşler sizi nasıl kandırdı?
Ben uzun zamandır bir mekan açmanın hayalini kuruyordum. Çapa müessesesinin varlığı ve onların temiz sicili benim için çok önemliydi. Sonra anneleri Fikret Hanım'ı gerçekten çok severim. Seve seve 'evet' dedim. Animasyon kısmıyla ilgileniyorum.
* İlk zamanlar haftada bir sahne alıyordunuz, Şubat ayı boyunca hem Cuma hem de Cumartesi şarkı söyleyeceksiniz. Yorulmayacak mısınız?
Çok yoğun talep var. İnsanların sevgileri, arzu dolu gözleri nedeniyle iki gece program yapacağım.
Yapmak istiyorum. Çünkü yıllardan sonra ilk defa ben kendimi bu mekanda buldum. Burası çok kozmik bir yer. İnsanlar birbirleriyle çok güzel kaynaşıyor. O elektriği çok güzel alıyor. Tabii aldığınız zaman da verebiliyorsunuz. Üç buçuk saat program yapıyorum. Çok ağır gelirse Şubat sonu yine haftada bire indireceğim.
* Burada bir "Ajda mönüsü" var. Bu mönünün hazırlanmasında katkılarınız oldu mu?
Tabii. Birlikte oturduk, istişare ettik. Mönüde Diva salatası, Süperstar steak gibi çok güzel yemekler var.
* Hangi yemeği seviyorsunuz?
Hepsini seviyorum. (Bunu derken bir taraftan etli dolma ve köfte yiyor.) Sarmalar, yeşillikler, balık ve tavuk. Kırmızı et en son sırada. Birazcık et oburluğumuz var maalesef.
* Tadına bakarken kilo almaktan korkmuyor musunuz?
Aldım bile... Aldım ama spora başlayacağım, veririm. Sağlık olsun.
* Bir sanatçının ilgilenebileceği en son şey paradır derler...
Yaşamak için para gereksinim. İhtiyacımız var, yoksa hiç önemli değil.
* Cat Ajda'da para konularından uzak mı duruyorsunuz?
Normal duruyorum. Hiç önemli değil.
* Hangi günler burdasınız?
Salı, Çarşamba, Cuma, Cumartesi...
* Gazetede "Ben meyhaneye gitmek istedim ama meyhane bana geldi" diye ilanlarınız çıktı.
Ben bir gün meyhaneye gitmek istedim. İzzet de bunun üzerine Balık Ayhan ve ekibini buraya davet etti. Meyhaneleri ezelden beri çok severim. Geçmişte alaturka gazinolarda program yaparken hep erken saatte gider fasıl dinlerdim. Şimdi Balık Ayhan'la çarşambaları meyhane geceleri düzenliyoruz.
* Aksayan bir şey olduğunda sinirleniyor musunuz? Hani reklamda size "Ajda Hanım gerginsiniz yine bugün" diyorlar ya...
Ben sinirlenmek kelimesi nedir bilmem. Asla sinirlenmem ve asla kızmam. Ancak düzeltmeye çalışırım. Daha akılcı davranmak lazım. Sakin olup, hoşgörülü davranmak lazım.
* Diva Salatası
Göbek, Akdeniz yeşillikleri, enginar kalbi, çeri domates, közlenmiş biber ve soya filizi doğranıp karıştırılıyor. Tavuklar az yağda kızartılıp, çili sosa batırıldıktan sonra doğranılan salata malzemesinin üzerine konuluyor. Tavukların üzerine ise ince bir dilim parmesan peyniri yerleştiriliyor. Salatanın sosu fesleğen, balzamik sirkesi, soya sos, balık yağı ve çili sosun karıştırılmasıyla elde ediliyor. Normal ölçülerde sos ilave edilen salata geniş bir tabakta sunuluyor.
* Diva Coctail
Tekila, Martini Bianco, limon suyu, mandalina suyu, şeker şurubu ve Blue Caraço karıştırılıyor. Üzerinin pembe köpüğü için süt ile nar şurubu karıştırıcıdan geçiriliyor. Üzerine yarım dilim çilek ekleyerek servis yapılıyor.
Sibel ARNA