kapat
16.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Savulun kartal geliyor

Son haftaların flaş takımı Beşiktaş, İzmir'de de çaktı. Kenan (k.k), Tümer ve Ronaldo'nun golleriyle 22. dakikada işin rengi belliydi
İkinci yarıda Tümer ve Ahmet Dursun'un (2) golleri skoru belirledi. Hep eleştirilen Beşiktaş defansı Göztepe'ye sadece bir isabetli şut şansı verdi

Ligde son 5 maçını, Türkiye Kupası ile birlikte son 8 resmi sınavını kazanan Beşiktaş, İzmir'de Göztepe'yi de güle oynaya geçerek şampiyonluk yarışında iddialı olduğunun altını bir kez daha çizdi.

Beşiktaş, ilk ciddi atağında golü buldu. 7. dakikada Khlestov 18'in sağ köşesinde topla buluştu. Emre'den nefis sıyrıldı. Arka direğe falsolu kestiği top, depar atan Bayram'a doğru geliyordu. Ama Kenan işi ona bırakmadı. Kafası uzak köşeden kendi ağlarına gitti: 0-1.

15. dakikada nefis bir kontratak izledik. Baya orta sahada aldığı topla Tümer'i kaçırdı. Top, solak yıldızın önüne ve sol ayağına doğru atılmıştı. Beşiktaşlılar "Gooooool" diye ayağa fırladı. Emre de bastırmakta gecikince, Tümer 18'e girer girmez çektiği şutla taraftarlarını yanıltmadı: 0-2.

İş çok erken bitti
22'de Beşiktaş'ın en kombine atağı geldi. Hata üstüne hata yapan Göztepe defansı bu kombine atağı durduramazdı; durduramadı da... Siyah-beyazlıların ceza alanından başlayan pas zincirinin son halkasını Tümer taktı. Ronaldo da Majdan'ın kapadığı köşeden işi bitirdi: 0-3.

Üç farkı bulan Beşiktaş, frene basıp aktif dinlenmeye geçti. Siyah-beyazlıların rakip kaleye en yakın ismi İlhan, 39'da evsahibinin hediyesi pozisyonda Majdan ile karşı karşıya kaldı, ama Polonyalı kaleciyi geçemedi. 47. dakikada ikram sırası Beşiktaş'taydı. Ahmet Yıldırım ayağındaki topu Ersen'e bıraktı. Uygun durumdaki Ersen, kaleye vurmak yerine yerine, Barcik'e pas verdi. Ama o da Ersen'e nazire yaparcasına şut yerine üst üste çalım deneyince buldukları en net pozisyon heba oldu.

Beşiktaş, 58'de çok akıllı bir kontratak daha yaptı. Ahmet Yıldırım orta alanın sağında kazandığı topta sol kanattaki Tümer'e 40 metrelik nefis bir pas uzattı. Topu iyi kontrol eden yıldız futbolcu, günün fiyaskosu Kenan'dan kolayca sıyrılıp, gol yağmurunun ikinci yarıda da süreceğini gösterdi: 0-4.

Bundan 6 dakika sonra, Khlestov-Baya-Tayfur tek pasları sonunda Ahmet Dursun kariyerinin en rahat gollerinden birine imza koydu: 0-5.

Sanki tenis oynadılar
"Peki, Beşiktaş golleri atarken Göztepe sahada ne yapıyordu?" diye soruyorsanız, evsahibi ekibin ilk isabetli şutunu 74. dakikada Mkhalele ile çektiğini, ama adeta geri pastan bile daha yavaş olan bu topu Myhre'nin ayağıyla kolayca kontrol edip hemen oyuna soktuğunu belirtelim. Bu, evsahibi Göztepe'nin 90 dakikada boyunca tek isabetli şutu olarak kalırken, 89'da Ahmet Dursun, "Oyun, set ve maç Beşiktaş'ın" dedi: 0-6.

Fatih Doğan



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
banner

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır