kapat
16.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Hükümeti destekleyin

Sezer, ekonomik sorunların aşılması için hükümete destek verilmesi gerektiğini söyledi, örtülü uyarılarını da sürdürdü
Hükümet ve Meclis'e eleştiri yöneltmediğini, ancak ifade edilen eleştirilere katıldığını belirten Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bayram mesajında hükümete açık bir dille destek verdi.

Sezer, Ramazan bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, son günlerde ekonomide yaşanan olumlu gelişmelere karşın, geçim sıkıntısı ve enflasyonun ülke gündemindeki öncelikli yerini koruduğunu belirterek şöyle dedi: "Karşı karşıya bulunduğumuz ekonomik sorunların hızla çözüme kavuşturulması ve yurttaşlarımızın gönenç düzeylerinin artırılması geleceğimiz yönünden büyük önem taşımaktadır. Ekonomik sorunların aşılması, üretimin artırılması ve büyümenin yeniden sağlanması yanında, aldığı kararların başarıyla uygulanabilmesi için Hükümete verilecek destekle doğrudan ilgilidir."

ÖRTÜLÜ UYARILAR
Türk-İş heyeti ile görüşmesinden sonra basında Sezer'e atfen yer alan, ancak daha sonra "Türk-İş heyetinin ifade ettiği Sezer'in de katıldığını söylediği" eleştiriler arasında; Hükümet ve Meclis'in yolsuzluklarla gerektiği gibi mücadele etmediği, seçim olsa iktidarın değişeceği, umudun sivil toplum kuruluşlarında olduğu ifadeleri bulunuyordu. Sezer, dün bu konularda şu mesajları verdi:

* Türkiye, karar alma süreçlerinin hızlı işlediği saydam ve etkin bir yönetim yapısı oluşturabilmeli, verimliliği artırıcı, her türlü yolsuzluk ve savurganlığı önleyici önlemleri yaşama geçirebilmeli, etkin devlet yapısına kavuşturulmalıdır.

* Bununla birlikte alınacak önlemlerin getireceği yükün, sosyal devlet ilkesinin gereği gözetilerek toplumun tüm kesimlerine adil dağıtılmasına da özen gösterilmelidir.

* Meclis'in özverili ve verimli çalışmalarıyla bugüne kadar gerçekleştirdiklerinin yanında, demokratikleşme ve insan hakları alanında yaşama geçireceğimiz, temel hak ve özgürlükleri genişletmeye, kamu yönetimini saydamlaştırmaya dönük düzenlemelerin, ülkemizin çağdaşlaşma ve aydınlanma sürecine yeni bir boyut kazandıracağını gözardı etmemeliyiz.

* Mutlu bir geleceğin oluşturulmasında devlete olduğu kadar, bireylere ve sivil toplum örgütlerine de önemli sorumluluklar düştüğünü hiçbir zaman unutmamalıyız. Ortak sorunlara sahip çıkılması ve herkesin, ulusal çıkarlarımız doğrultusunda sorumluluk üstlenmesi bir yurttaşlık görevidir."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   84
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   19
BOŞ   10
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır