kapat
16.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İzin yolunda facia

Bayramı geçirmek için memleketlerine giden askerleri taşıyan otobüs şarampole yuvarlandı: 5'i asker 6 kişi öldü, 38 yaralı var. Kaza nedeni, otobüsün standart dışı olması, şoförün acemiliği...
Bayramda ailelerine, sevdiklerine kavuşmak için sevinçle çıkmışlardı yola... Çok değil yalnızca bir kaç saat sonra annelerine, babalarına, kardeşlerine, eşlerine, sevgililerine sarılmanın mutlu hayalini kuruyorlardı. Ama karanlıklar arasına saklanmış trafik canavarı izin vermedi, bu yolculuğun mutlu bir sonla bitmesine... Birliklerinden sevinç içinde çıkan 5 genç askerin yalnızca cenazesi ulaştı sevenlerine... Onları doyasıya kucaklayıp, öpmeyi, koklamayı düşleyen anneler, babalar, kardeşler, eşler sadece cesetlerine sarılıp ağıt yakabildiler...

ELAZIĞ'DA TOPLANDILAR
Hakkari Komando Tugayı, Yüksekova Sınır Tugayı ve Van Sınır Tugayı'nda görev yapan 42 Mehmetçik, memleketleri Kayseri ve Niğde'ye bayram iznine gitmek için Elazığ asker toplama noktasında bir araya geldi. Dün akşam saatlerinde Halil Doğan yönetimindeki 68 FF 882 plakalı otobüsle yola çıktılar. Ancak yoldaki aşırı buzlanma nedeniyle şoför direksiyon hakimiyetini kaybetti.

Otobüs, Kayseri'ye 27 kilometre uzaklıkta şarampole yuvarlandı. Erler Ahmet Ayverdi (21), Ramazan Ateş (21), Turan İlbay (21), Yakup Karakaya (21), Engin Acar (21) ile muavin Fevzi Çetin (32), otobüsün altında ezilerek feci şekilde öldü. Devrilen otobüsün altında kalan askerler, arkadaşlarının ve yardıma gelenlerin gözyaşları içinde güçlükle sıkıştıkları yerlerden çıkarılabildiler.

Şoför ile 37 yaralı asker ise Kayseri Askeri Hastanesi ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazada yaralanan 37 erden isimleri belirlenenler şunlar: Metin Işık, İbrahim Akçay, Savaş Turgut, Süleyman Aydemir, Murat Bağcı, Hakan Çavdaroğlu, Aşır Erdoğan, Muhsin Aydoğan, M. Ali Kartal, Yakup Demir, Ömer Arıkan, Serdar Şener, Sinan Sert, Emin Bükücü, Cihan Akçay, Serkan Yavuz, Fikret Kabakçı, Ahmet Uyumaz, Mehmet Memiş, Abdullah Baş, Necip Temizcan, Bülent Gül, Levent Şentürk, Hakan Aslan, İsmail Öztürk, Ali İbrişim, Ferdi Gündoğdu, Aydın Şimşek, Sebahattin Deringön, Mehmet Öksüz, Halil Özer, Ali Çelik. Yetkililer, feci kazada yaşamını yitiren 5 erin ailesine acı haberi bildirdi. Hemen Kayseri'ye koşan acılı ailelerin morgda cenazelerin başında yaktığı ağıtlar yürekleri dağladı.

Trafik Bölge Müdürlüğü yetkilileri kazanın, otobüsün zemini karla kaplı yolda zincir takmaması ve aşırı hız yapması nedeniyle meydana geldiğini belirttiler. Yetkililer ayrıca otobüsün şehirlerarası yolcu taşıyan bir firmaya ait olmadığı ve şehirlerarası yolcu otobüsü standartlarını da taşımadığını belirlediler. Otobüsün kaza yapmasında, sürücünün yolu bilmemesi ve buzlanmayı fark etmemesinin etkili olduğu da bildirildi.

MİLLETVEKİLİ YARALANDI
Bu arada AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Altan Karapaşaoğlu ile oğlu Ali Karapaşaoğlu Düzce'de geçirdikleri trafik kazasında yaralandılar. M. Altan Karapaşaoğlu'nun omuzunda bir kırık ve çatlak olduğu, oğlunun ise travma geçirdiği bildirildi.

Astsubayı ağlatan kanlı bayram kartı
Kaza yerinde bulunan mektup ve bayram kartı yürekleri burktu. Yaralı askerlerden Murat Bağcı'nın, bir yakını için hazırladığı bayram kartı, hurdaya dönen otobüsün yakınına savrulmuştu. Kazanın duyulması üzerine olay yerine giden Talas İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Astsubay Ramazan Altun, inceleme yaparken kanlı kartı buldu. Astsubay Altun, kartı okuyunca gözyaşlarına hakim olamadı. Tek tesellisi kartı yazan er Murat Bağcı'nın korkunç kazada yaşamını yitirmemesiydi.

3 ay sonra evlenecekti
Korkunç kazada can veren Hakkari İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Er Tuna İlbay'ın askerliğinin bitmesine 3 ay kaldığı öğrenildi. İlbay, bayram iznini geçirmek için ailesinin yanına giderken Tokat'ta bulunan nişanlısını da görecekti. Talihsiz er Tuna İlbay, nişanlısı Hatice (üstte) ile askerliğinin bitmesinin ardından evlilik planları yapıyordu. Ancak trafik canavarı bu mutluluğa izin vermedi. Tuna İlbay'ın ölüm haberini alan nişanlısı Hatice ve ailesi yasa boğuldu.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır