kapat
16.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

IMF: 10 milyar dolar kayırma değil yardım

Eleştirilerden bunalan IMF, New York Times'a açıkladı: Türkiye'ye verilecek 10 milyar dolarlık kredinin jeopolitik konumuyla ilgisi yok
Türkiye ile 3 yıllık yeni bir stand-by anlaşması imzalayan IMF, 2002'de verilmesi planlanan 10 milyar dolarlık kredinin Türkiye'nin jeopolitik rolüyle ilgisi olmadığını açıkladı. Bazı çevrelerin "IMF yardımını, ABD'nin Afganistan'daki mücadelesine verdiği desteğin karşılığı olarak gördüklerine" dikkat çeken ABD'nin nüfuzlu gazetelerinden New York Times'a açıklamada bulunan IMF yetkilileri, bu düşüncenin doğru olmadığını söyledi.

IMF, Financial Times, Wall Street Journal gibi gazetelerin "Türkiye jeopolitik önemi ve terörizme karşı ABD'nin yanında yer aldığı için kayırılıyor" haberlerinden rahatsızdı.

New York Times'ta Somini Sengupta imzasıyla yer alan haberde işsizliğin İstanbul'un sosyal yapısını yıprattığı da belirtildi. İstanbul'da birçok işsiz insanla yapılan röportaj sonrasında ortaya çıkarılan yazı, iş bulamayanların İstanbul'un çeşitli yerlerinde kurulan çadırlarda dağıtılan ücretsiz iftar yemeğine rağbet ettiklerini kaydetti. Benzine yapılan zamlar yüzünden İstanbul'da trafiğin bile rahatladığını öne süren gazete, aynı gerekçe ile kapkaççı dehşeti yüzünden İstanbullular'ın güvenlik duygusunu kaybettiklerini yazdı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır