kapat
16.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Laila'nın kasasına Maliye bodyguardı

İstanbul Defterdarlığı, uyarılara rağmen eksik beyan veren eğlence yerlerine savaş açtı. 10 işletme geriye dönük incelenecek. Gerekirse kasaya "adam" dikilecek
İstanbul Defterdarlığı, eğlence mekânlarıyla vergi savaşını artırdı. Uzun süredir yapılan uyarılara rağmen kazançlarını eksik beyan eden sosyete mekânlarıyla mücadeleden yılmayan defterdarlık, aralarında Laila, Chinawhite, Catwalk gibi mekânların da bulunduğu 10 işletme ile sahiplerinin geriye dönük 5 yıllık kazançlarını tek tek incelemeye başladı. İstanbul Defterdarı Kadir Boy, gerekirse 10 memurunu kasaların başına dikeceğini belirterek, "Polisten de yardım alarak otoparktaki otomobilleri sayarız, giren çıkanı kontrol ederiz" dedi.

DALGA GEÇİYORLAR
Ünlü işletmelerinin tavrını 'kedinin fareyle oynadığı gibi dalga geçiyorlar' sözleriyle tanımlayan Boy, "Yaz boyunca sürekli denetim yaptık. Bize verilen beyanlarla, memurlarımızın tespit ettiği hasılatlar arasında uçurumlar var. 200 işletme 3 trilyonluk fatura kesmiş. Tespit ettiğimiz hasılat ise 10 trilyon. Aradaki farka bakın. Bunun için gerekirse hasılat haczine kadar gideceğiz" diye konuştu.

ARABALARI SAYARIZ
Birkaç ay önce başlatılan adisyon uygulamalarının yararlı olduğunu söyleyen Kadir Boy, şöyle devam etti: "Son iki yılda eğlence sektörünün ya da diğer ifadeyle 'yalan dünya'nın üzerine büyük bir kararlılıkla gittik. Bütün bu çalışmalarımıza rağmen, örnek olması gereken büyük eğlence yerleri ne fiş, ne de fatura kesiyor. Son iki yılda eğlence sektörünün bildirdiği rakamlarla kalsaydık, onlardan hiç vergi toplayamazdık. Gerekirse, polisten de yardım alarak otoparka konulan arabaları bile sayarız, giren çıkanı böyle kontrol ederiz."

AYLA ÖZCAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır