kapat
16.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İsrail'den, çocukları vur emri

İsrail-Filistin savaşı giderek şiddetleniyor. İsrail ordusu kendisine oyuncak silahlar ve taşlarla karşılık veren Filistinli çocuklara bile ateş açmaya başladı
İsrail-Filistin savaşının gittikçe şiddetlenmesi, bölgede çözülemez sorunların oluşmasına yol açıyor. Şimdiye kadar oyuncak silahlar ve taşlarla kendilerine karşılık veren Filistinli gençlere ateş açmayan İsrail ordusu fikrini değiştirerek, bu geleneği bozdu.

Önceki akşamdan itibaren Filistin kontrolünde olan Gazze Şeridi'ndeki kentleri işgal eden İsrail tankları, kendilerine karşılık veren, yaşları 12 ile 16 arasında değişen Filistinliler'den dördünü öldürdü. Öldürülen 4 Filistinli gençten bir tanesinin beline bağladığı patlayıcılarla Yahudi yerleşim bölgesi Gush Katif'e girerken öldürüldüğü bildirildi.

ARAFAT KONUŞMA YAPACAK
2 bİnİ aşkın Filistinli, kuzeydeki Beyt Hanun kentine giren 30 tanka taşlarla karşılık verdi. İşgalin haklı olduğunu söyleyen İsrailliler ise Beyt Hanun'un aşırı dinci Hamas örgütünün kalesi olduğunu belirtti. Amaçlarının kentteki teröristleri temizlemek olduğunu söyleyen İsrailli yetkililer, aynı bölgede bulunun Arafat'ın El Fetih örgütünün lideri Marvan Baguti'nin işgal ettikleri evini ise boşalttıklarını vurguladı.

Ramazan Bayramı nedeniyle bugün Filistin halkına hitaben bir konuşma yapacak olan Filistin lideri Yaser Arafat'ın, konuşmasında önemli noktalara değineceği belirtildi. Arafat'a yakın bir üst düzey yetkili, televizyondan yapılacak konuşmanın "şu anki durumun ortaya koyduğu" risklere değineceğini söyledi. Filistin yönetimi ABD'nin BM Güvenlik Konseyi'nin Ortadoğu hakkındaki kararını veto etmesini kınadı. Filistin bu vetonun İsrail'in daha fazla şiddete başvurmasına yol açacağını belirtti.

BAYRAMDA BİLE EZİYET
Beyt Hanun'daki protesto yürüyüşüne katılan 50 kişi yaralanırken İsrail askerleri artık Filistinlileri kendileri aramaya başladı. Arama noktalarında Filistinlileri saatlerce bekleten askerlerin kendilerine eziyet yaptığını söyleyen Filistinliler "Bayram sevincimizi kursağımızda bıraktılar" dedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır