kapat
16.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Nükleer endişe

ABD, Ladin'i 120 adamıyla kıstırdığı mağarayı içeride nükleer bomba olabileceği endişesiyle bombalayamıyor. Ladin çatışmayla yakalanacak
Amerika 'Sonsuz Özgürlük' operasyonunda sona yaklaşıyor. Ladin ve 120 adamı ülkenin güneydoğusundaki Beyaz Dağlar üzerinde bulunan Agam ile Wezir vadilerindeki mağarada kıstırıldı. Ancak kuşatma altında tutulan mağaraya ne roket ne de bomba atılabiliyor. Çünkü El Kaide militanlarının 'ölümüne' koruduğu mağarada nükleer bomba olmasından endişe ediliyor.

Washington Post gazetesinin haberine göre Amerikan nükleer silahlar laboratuvarlarında görevli bir grup bilimadamı Afganistan'a gönderildi. CIA ajanları ile birlikte El Kaide kamplarını tek tek arayan bilimadamları, Ladin'in mağarasında nükleer madde bulunduğundan emin olursa, uzmanlar bu bölgeye kaydırılacak.

RADYO MESAJI ELE VERDİ
ABD ve İngiliz kuvvetleri'nin Ladin'in yerini geçen hafta verdiği kısa dalga radyo mesajından saptadıkları bildiriliyor. Ladin'in radyo mesajı ile verdiği emirleri tespit eden Amerikalılar teröristin Tora Bora'da dağlık bölgede "Bir mağarada kapana kısıldığı" görüşünde. Amerikalılar son gelişmiş teknolojiyle uydu ve uçaklardan değişik yollarla bölgedeki radyo mesajlarını dinlediği kaydediliyor. Bu arada Tora Bora'daki çatışmalar sürüyor. 50 El Kaide militanı teslim olurken 20'si de ölü ele geçirildi. İttifak komutanı Muhammed Pehlivan, ölenlerin hepsinin Çeçen olduğunu söyledi. Pakistan'a kaçan 31 Yemenli terörist polis tarafından yakalandı. Amerikan Kuvvetleri bugün Afganistan'a içinde kek bulunan 47 bin paket atacak. Amerikan Ordu yetkilisi Raymond Cordell bugün Ramazan Bayramı'nın birinci günü olduğunu, acı çeken Afgan halkına olan saygılarını göstermek istediklerini söyledi. DIŞ HABERLER

LADİN'İN YÜZÜĞÜ KUŞKU YARATTI
Ladin'in 11 Eylül saldırılarını itiraf ettiği video görüntüleriyle ilgili tartışmalar tüm hızıyla sürüyor. İngiliz The Guardian gazetesi, Ortadoğu uzmanlarının "Görüntülerdeki Ladin olamaz çünkü onun sağ elinde alyansa benzer bir yüzük var. Ladin kol saati dışında birşey takmıyor" iddialarına yer verirken, kasetteki sesin Ladin'e ait olduğu teşhis edildi.

Uzmanlar, Ladin'in şimdiye dek çekilen görüntülerinin tümünde kol saati dışında birşey takmadığına dikkat çekerek, teröristin çok az görüntüsünde sağ elinde siyah taşlı yüzük olduğunu savunuyor. Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı Ladin'le ilgili kasetin Arapca alt yazılısını dağıtacak.

'ŞEYH' EL HAMDİ PROFESÖRMÜŞ!
ABD'DE 11 Eylül'deki saldırıları düzenleyen teröristleri, Usame bin Ladin ile ilgili kasette görülen felçli Şeyh El Hamdi'nin bir araya getirdiği öne sürüldü. New York Post gazetesi, Amerikalı yetkililerin, kasette bin Ladin'e övgüler yağdıran şeyhin, teröristleri biraraya getirmiş olabileceğinden şüphelendiklerini ve bu konuyu araştırdıklarını yazdı. Bu arada terörist el Hamdi'nin eski bir teoloji profesörü olduğu ortaya çıktı.

CNN televizyonunun haberine göre el Hamdi Suudi Arabistan'daki bu görevinden 1995'de kovuldu ve ardından tutuklandı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır