kapat
13.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kaleyi içten fethetmenin yolları

İngiliz psikolog Heidi Muller, sevgilinizin anne ve babasını tavlamanın yollarını öğretiyor!
Hayatınızın kadınını buldunuz. İlişkiniz mükemmel gidiyor. Evlenmeye de karar verdiniz. Ancak ufak bir ayrıntı var: müstakbel kayınpeder ve kayınvalidenizle tanışmadınız. Görücüye çıkacağınız büyük gün de gelip çattı. İşte İngiliz psikoloji uzmanı Heidi Muller'den müstakbel damat adayları için tanışma gününü kazasız belasız atlatmak, kayınpeder ve kayınvalideyi "tavlamak" için hayati ipuçları:

1- İşe annesinden başlayın
Hem anne hem de babayı etkilemeniz şart. Ama anne, bu yolda sizin en iyi ittifakınız olacaktır. Babalar ise damat adaylarını kabullenmekte her zaman güçlük çeker. Her kadın iltifatlardan hoşlanır. Annesine mutlaka ne kadar genç göründüğünü hissettirin. Örneğin elbisesinin ne kadar yakıştığından, saçının ne kadar hoş bir hava kattığından söz edin. Yaşını sorun ve siz de onu en az 7-10 yıl daha genç zannettiğinizi söyleyin. Tabağınıza koyduğu yemeği mutlaka bitirin. Yemeğin ne kadar lezzetli olduğunu söyleyin.

2- Babayla samimi olmayın!
Sevgilinizin babasıyla arası nasıl olursa olsun siz aradaki mesafeyi koruyun. Hemen birlikte birşeyler yapmak, balığa gitmek gibi konulara girmeyin. Fazla şakacı olmayın. Özellikle sevgilinizle ilgili espri yapmayın. Babayla meslektaş bile olsanız bütün gece iş konuşmaktan kaçının. Müstakbel kayınpederinizle maçlardan, onun yaptığı sporlardan söz edin.

3- Asla eli boş gitmeyin
İlk tanışma doğum günü, bir kutlama ya da benzer bir özel günde olacaksa mutlaka bir hediye götürmelisiniz. En uygun hediye bir buket çiçektir. Günün anlamına göre bir şişe kaliteli şarap ya da bir paket çikolata da iyidir. Ama bundan önce sevgilinize mutlaka babasının alkol problemi ya da annesinin diyabet hastası olup olmadığını sormayı unutmayın!

4- Sorguya hazırlıklı olun
Konuşacak konu bulmakta güçlük çekerseniz sorular sorun. Örneğin "Kızınız bana amatör ressam olduğunuzu söyledi. Sergi açmayı düşünüyor musunuz?" diyebilirsiniz. Bu hem sevgilinizin size ailesinden bahsettiğini, hem de sizin bunları unutmadığınızı kanıtlar. Onların da size uzunca bir soru listesi olacaktır. Panik olmayın, saygılı ve sakin cevap verin. Unutmadan ellerinizi sevgilinizden uzak tutun. Bu hem kibar olduğunuzu, hem de sevgilinize ve ailesine karşı saygı duyduğunuzu gösterir.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır