kapat
13.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Artık gitarım bile yok

Albümü için 'Bismillah' diyen Yusuf İslam, "Batılılar'ın İslam'la ilgili kafalarını karıştıran hususlara aydınlık getireceğim. Onlara köprü vazifesi göreceğim" diyor
Cat Stevens ismiyle efsane olan şimdinin Yusuf İslam'ı ,yeni albümü "Bismillah"ın tanıtımını dün İstanbul Çırağan Sarayı'nda yaptı. Geçmişini inkar etmediğini söyleyen Yusuf İslam, artık 'Cat Stevens' adının hafızalardan silinmesini istedi.

İsmiyle ilgili spekülasyonların, 26 Ekim'de İtalyan Rebublica Gazetesi'nin ilavesinde yayınlanan bir röportajından kaynaklandığını ve bu yazıda yayınlanan, "Beni tekrar Cat Stevens olarak çağırmaya başlayabilirsiniz" yorumunun, tamamen gazetenin editörünün uydurması olduğunu söyledi.

İSLAM'IN YOLUNDA GİDECEĞİM
Amerika'ya 11 Eylül'de düzenlenen intihar saldırısının, İslam dini ile bağdaştırılmasının hiçbir şekilde mümkün olmadığını belirten Yusuf İslam, Kuran'dan örnek vererek, "Her kim, bir diğer insanı öldürürse, (Cinayet veya dünya düzenini bozucu tutumlarından dolayı yasal işlemler hariç tutularak) bütün insanlığı öldürmüş gibi olacaktır" dedi. Yusuf İslam, ABD'nin Afganistan'a karşı düzenlediği bombalı saldırıları da bir an önce bitirmesi gerektiğini söyledi.

11 Eylül'den sonra yaşananların iki farklı kültürün çatışması değil, iki kültürün birbirine daha yakınlaşması olarak kabul edilmesi gerektiğini savunan Yusuf İslam, Afganistan'da daha önce giyilen sarık ve türbanların giyilmemesinin bir ölçü olmayacağını belirterek, "Bunlar şekilciliktir. 11 Eylül saldırısından sonra benim dini inanışlarımda bir azalma olmadı, hatta daha da arttı. Beni sevenler beni bu şekilde kabul etmeli. Eski halimi sevenler o şekliyle dinlemeli ama ben değiştim. Artık bir gitarım bile yok. İslam'ın yolunda ilerlemeye devam edeceğim" dedi.

KASETİN GELİRİ AFGANİSTAN'A
Yusuf İslam geçmişteki sevenlerine de mesaj gönderirken şöyle konuştu: "Cat Stevens olarak beni sevenlere bir kez daha seslenmek istiyorum. Benim yaşadığım değişiklikleri kabul etmeliler. Birçok şeyi tam bilmeden ön yargılı olarak yorumlar yapıyorlar. 23 yıl önce İslam dinini seçtim, kimliğimi de İslam'a uygun olarak değiştirdim. 11 Eylül ve hatta daha öncesinden, benim İslam'a olan inancımda bir azalma söz konusu değil hatta daha da çok bağlandım. Özellikle batılı basınla iletişim kurup, eskiden benim müziğimi dinleyen ve müziğimi seven kuşağa, İslam konusunda kafalarını karıştıran birçok konuda yardımcı olmak isterim. Onlarla bir köprü vazifesi görmek istiyorum."

Yusuf İslam, Türkiye'de dün piyasaya sürülen yeni albümü "Bismillah"ın gelirlerinden bir kısmının Afganistan'daki mültecilere yardım amacıyla gönderileceğini de sözlerine ekledi.

Ail ÖZLÜER



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır