kapat
SABAH ONLINE ARKA KAPAK

PAZARTESİ 20 TEMMUZ 1998



Affın mimarı küçük Aylanur

EMİN ÖZGÖNÜLAnkara- Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'in DSP Parti Meclisi (PM) toplantısında dile getirdiği "Af" konusuna, önceki gün SABAH'ın birinci sayfasında yer alan bir fotoğraf ve hayat öyküsü neden oldu.



Bakan Sungurlu: Ne yanında, ne de karşısındayım

ERSİN BALAnkara- DSP'den gelen "Sürpriz af" önerisi Adalet Bakanı Oltan Sungurlu'yu tedirgin etti. Partisinin İl kogresine katılmak için dün Kars'a giden Sungurlu, SABAH'ın "Af" tartışmasıyla ilgili sorularını telefonla yanıtladı.



Affı herkes istiyor ama bir şartla

DTP, aftan sonra hapishanelerin yeniden dolmasını engelleyecek sosyal tedbirlerin alınmasını; FP, DYP ve CHP ise af kapsamının iyi çizilmesini istiyor.



Turizmin 'lan' bakanı

Turizm Bakanı İbrahim Gürdal, yerli ve yabancı tur operatörleriyle düzenlenen toplantıda mahalle kabadayılarını aratmadı. Gürdal her lafını "lan" ile tamamladı



"Lan" bakana siyah bayrak

2 plaja Mavi Bayrak vermek için Alanya'ya gelen Turizm Bakanı İbrahim Gürdal, Alanyalı esnaf tarafından "Siyah Bayrak" verilerek protesto edildi.



O denize aşıktı

Herkes bir şekilde seviyor denizi. Kimi suyun üzerinde kocaman kulaçlarla kayıp gitmeye, kimi derinliklerdeki mavilikleri keşfetmeye tutkun... 28 yaşındaki Bünyamin Erol da tutkundu denize. Ve tutkusu onu ölüme sürükledi



-DİZİ- SALİH MEMECAN-

Başarı "aslanın ağzında"

Babamın zamanında pamuğu çuvala doldurmak başarıydı. Çuvala basılan pamuğu, yabancı gemiye kadar taşıyıp rıhtımda satmak daha büyük başarı sayıldı. Derken birileri basit bir makineyle pamuğun içindeki çekirdeği ayırdı. Bunlara fabrikatör denildi. Fabrikatör olmak büyük başarı sayıldı.



Deprem çadırına saldırı: 2 ölü

Adana'da, depremzedelerin barındığı çadıra silahlı saldırıda iki kişi öldü, 4 kişi yaralandı.



KKTC'de bugün ÖzgürlükBayramı var

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Türk askerinin 24 yıl önce Ada'ya barış getirmesinin yıldönümü olan bugün, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nı kutluyor.



Talay'dan su talimatı

ŞULE TÜRKERAnkara- SABAH'ın dünkü manşetinde yer alan, dünyanın sayılı doğa harikaları arasında sayılan Pamukkale'nin içler acısı durumunu yansıtan haber yankı uyandırdı.



Banker Yalçın öldürüldü

Yalçın Doğan, çaycılık yapıyordu. Bankerliğe başladı. Bankerlik sefası 22 ay sürdü. Batıp topladığı paraları ödemeyince cezaevine girdi. Çıktı işadamlığına soyundu. Ve dün Ankara'a öldürüldü.



Ancak sığarlar!

Doğumlarının sekizinci ayını dün kutlayan Amerikalı yedizlere büyük hediye. Kasaba halkı, sevimli miniklerin rahat yaşaması için tam 11 odalı ev yaptırıyor.



Çiller soruşturması için belge talebi

Yasaya ve genel ahlaka aykırı bir şekilde mal edindiği iddialarını soruşturmakla görevli Meclis Soruşturma Komisyonu, Özer Çiller'in ABD'deki mal varlığı hakındaki bilgileri Hazine Müsteşarlığı'ndan istedi.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakki saklidir)
Bu sayfa YORE Yorum ve önerileriniz icin: editor@sabah.com.tr