kapat

PAZARTESİ 20 TEMMUZ 1998

Ancak sığarlar!

Doğumlarının sekizinci ayını dün kutlayan Amerikalı yedizlere büyük hediye. Kasaba halkı, sevimli miniklerin rahat yaşaması için tam 11 odalı ev yaptırıyor.

Amerika'nın Iowa eyaletindeki küçük bir kasabada, Carlisle'de kendi hallerinde yaşıyorlardı. Kenny ve Bobi McCaughey çiftinin hayatı, Bobi'nin hamile olduğunu öğrenmesi ile değişti. Ancak bu normal bir hamilelik değildi. Bobi bir ya da iki değil tam yedi çocuk bekliyordu. 19 Kasım 1997 günü beklenen oldu ve çiftin, dördü erkek, yedi bebekleri dünyaya geldi.

Bir anda tüm dünyanın gündemine yerleştiler. Başta kasaba halkından olmak üzere tüm Amerika'dan aileye yardım yağmaya başladı. Büyük şirketler de devreye girdi. Bebeklerin mamlarından bezlerine, biberonlarından ayakkabılarına kadar her şeylerini karşılayacaklarını açıkladılar. Hatta nüfusu 10'a ulaşan aileyi alabilecek bir minibüs bile hediye edildi. Ancak bir şey eksikti. 13 aylık bir kızları daha olan McCaugheyler'in büyük bir eve ihtiyaçları vardı.

Yeni ev geliyor

Bebeklerin bakılması sırasında oluşan gönüllüler ordusu bir kez daha devreye girdi. Önce kasaba halkı aileye bir arazi bağışladıklarını açıkladı. Şimdi de bu arazide McCaugheyler için tam 11 odalı bir ev yapılıyor. Bobi ve Kenny, dün 8 aylık olan bebeklerini de alarak, yapımı süren evlerini gezdiler. Kasabalıların kendilerine en büyük hediyeyi verdiğini belirten McCaughey çifti, "Bebeklerimizin bakımında bizlere yaptıkları katkılardan dolayı, onlara çok şey borçluyuz" diyorlar.

İşin sırrı planlama

Kenneth, Alexis, Natalie, Kelsey, Brandon, Nathan ve Joel adlı bebeklerin bakımındaki anahtar sözcük "organizasyon." Bu nedenle McCaugheyler'in küçük evi ço da karışık değil. Uyku, yemek, ağlama ve altını bezleme işlemleri çok iyi organize edilmiş. Oluşturulan sistem içinde her bebeğin ayrı bir çizelgesi var. Bebeklerin bakım programını gösteren çizelge, mutfakta asılı. Her birinin beslenmesi ve altının değiştirilmesi McCaugheyler ya da eve gelen gönüllülerce buraya işleniyor. Tam 60 kişiden oluşan bir gönüllü ordusu, McCaugheyler'e yardım için kendini adamış. Eve gelip bebekleri besliyor altlarını değiştiriyorlar.

Yedizler için komite

Evdeki gönüllülerin hemen hepsi "McCaughey Komitesi" tarafından seçilip gönderiliyor. Komite kiliseye bağlı birkaç kişi tarafından, Bobbi'nin hamileliğinin kasabada duyulmasından sonra oluşturulmuş. Komite sadece Mccaughey'lere gönüllü bulmakla kalmıyor. Bu gönüllülerin karnının doyurulmasından da sorumlu. Günde üç öğün eve yemek gönderiliyor. Haftada üç gün geceyarısından sonra çalışanlar için eve ayrıca yemek servisi yapılıyor. Kısacası Komite, ailenin hayatını kolaylaştırmak için elinden geleni yapıyor.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr