kapat

PAZARTESİ 20 TEMMUZ 1998

"Lan" bakana siyah bayrak

2 plaja Mavi Bayrak vermek için Alanya'ya gelen Turizm Bakanı İbrahim Gürdal, Alanyalı esnaf tarafından "Siyah Bayrak" verilerek protesto edildi.

Kötü giden turizm mevsiminin en büyük acısını hisseden turizmciler ve esnaflar, Bakanlığın bu konudaki çalışmalarının yetersiz olduğunu ve Turizm Bakanlığı'nın gerekli tedbirleri almadığını her fırsatta dile getiriyorlar. Alanya'nın Damlataş Plajı'na verilen mavi bayrağı plaja dikmek için gelen Turizm Bakanı İbrahim Gürdal'a Alanyalı esnafı temsilen gelen 56 yaşındaki Kuyumcu Fikret Ali Çetinkaya tarafından siyah bayrak verildi. Kuyumcu Çetinkaya bayrağı verirken, "Ben Alanyalı esnafı temsil ediyorum. Bizler turizm adına hiçbir uğraşta bulunmadığınız için sizleri kınıyoruz. Bunun karşılığında da size bu siyah bayrağı hediye ediyorum" dedi.

"Bunlar doğal şeyler"

Alanyalı esnaf tarafından kendisine protesto amaçlı verilen siyah bayrağı alarak korumalarına veren Turizm Bakanı İbrahim Gürdal, "Bunlar doğal şeylerdir. Vatandaşın demokratik tepkisidir. Turizm kötü gitmiyor. Sadece biraz beklemek gerekir. Umutsuzluğa kapılmayalım. İleriki günlerde turizm çok iyi yerlere gelecektir" dedi. MUAMMER SOYLU (SHA)


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr