kapat

PAZARTESİ 20 TEMMUZ 1998

Turizmin 'lan' bakanı

Turizm Bakanı İbrahim Gürdal, yerli ve yabancı tur operatörleriyle düzenlenen toplantıda mahalle kabadayılarını aratmadı. Gürdal her lafını "lan" ile tamamladı

Türk turizminin son yıllardaki en büyük krizinin yaşandığı bu günlerde bir de "Turizm Bakanı" krizi yaşanıyor. Turizmin içler acısı durumunu anlamaktan yoksun Turizm Bakanı döktürdüğü incilerle makamına ne kadar "layık" olduğunu da gözler önüne sermiş oldu.

Alanya'da yerli ve yabancı tur operatörleriyle düzenlenen ve turizmin sorunlarının tartışıldığı toplantıya Turizm Bakanı İbrahim Gürdal da katıldı. Gürdal tur operatörlerinin sorularına verdiği cevaplarla turizmin sorunlarından bihaber olduğunu kanıtlarken, üslubuyla da resmi bir toplantıda konuşan bakandan çok, kahvede aşık atan mahalle kabadayılarına benziyordu.

İşte DYP'den ANAP'a geçen Antalya Milletvekili, Turizm Bakanı İbrahim Gürdal'ın sorulara verdiği yanıtlardan bazıları:

Bir turizmci Gürdal'a soruyor: "Türkiye'nin yurtdışında tanıtımı için ne önlemler almayı düşünüyorsunuz?"

Bakan'ın yanıtı ilginç; "Tanıtım işi için belki sponsor bulcaz. 'Coca Cola'yı çağırcaz. Git bizi tanıt lan', dicez."

İdrar sorununa kesin çözüm

Bir başka turizmcinin dile getirdiği Antalya Havalimanı'nda yeni yapılan dış hatlar terminalindeki kargaşa için de Gürdal'ın yaklaşımı ve üslubu farklı olmuyor. Bakan Gürdal Devlet Havalimanları ile Turizm Bakanlığı arasındaki kopukluğu şu veciz sözlerle ifade ediyor: "Tur otobüsü şoförlerine WC yapılmadığı için şoförlerin şişeye işediğini yakından biliyorum. Ama şoförlere işeme yeri koydurtamadım."

LSG adlı yabancı bir tur operatörünün Alanya temsilcisinin İngilizce olarak sormak istediği soruyu kesen Bakan, "Törkiş, törkiş" diyerek sorunun Türkçe sorulmasını istedi. Konuyu "Yabancı dil bilmeyen Turizm Bakanı" tartışmalarına getiren Bakan Gürdal, "Turist geldi, benle konuşamadı da geri mi döndü lan! Bakan aptal olmasın yeter, lisan bilme zorunluluğu mu var?" diyerek turistin Türkiye'ye gelmemesinde kendi faktörünün olmadığına da "açıklık" getirmiş" oldu.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr