kapat

PAZARTESİ 20 TEMMUZ 1998

Bakan Sungurlu: Ne yanında, ne de karşısındayım

ERSİN BAL

Ankara- DSP'den gelen "Sürpriz af" önerisi Adalet Bakanı Oltan Sungurlu'yu tedirgin etti. Partisinin İl kogresine katılmak için dün Kars'a giden Sungurlu, SABAH'ın "Af" tartışmasıyla ilgili sorularını telefonla yanıtladı.

- Ecevit, size ve partinize danışmadan kamuoyuna "af" önerisinde bulundu. Ecevit'in bu tutumunu ve "af" önerisini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sungurlu- Sayın Başbakan Yardımcısı'nın beyanatını değerlendirmek benim görevim değil.

- Adalet Bakanı olarak affın yanında mı? Yoksa karşısında mısınız?

Sungurlu- Ben herhangi bir beyanda bulunmuyorum. Ben şimdi kendi derdimi düşünüyorum. Adalet Bakanı olarak affın yanındayım desem. Partim ve parlamento buna karşı çıkarsa cezaevlerini nasıl idare ederim. Ben affın karışındayım desem, cezaevlerinde meseleleri nasıl götürürüm. Ben işin bu tarafını düşünüyorum.

Hesap yapıyorum

- Af konusu kamuoyunda tartışmaya açıldı. Parlamentodan "af" kararı çıkmazsa cezaevlerinde eylemler yaşanır mı?

Sungurlu- Ben şimdi o hesapları yapıyorum. Diyelim ki af çıkmadı, cezaevlerini nasıl kontrol altında tutarız bunu düşünüyorum. Ya da, kısmi af çıktı ve hükümlülerin bir kısmı affedildi, bir kısmı affedilmedi. Bu durumda da sorular yaşanır. Adalet Bakanı olarak bütün ihtimalleri düşünüyorum. İnşallah konu sükunetle halledilir.

- Siz genel aftan yana mısınız?

Sungurlu- Benim sorumluluğum daha ziyade cezaevlerinde yaşanabilecek problemle igili. Bu sorumluluklar altında beyanda bulunmak istemiyorum.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr