Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kasım

1 Kasım: Hakkari'de 12 askerin şehit düşmesi dolayısıyla düzenlenen mitingde terör lanetlendi.

2 Kasım: ABD'de tedavi gördüğü hastanede vefat eden Prof. Dr. Erdal İnönü'nün cenazesi Ankara'ya getirildi.

4 Kasım

- Prof. Dr. Erdal İnönü'nün cenazesi İstanbul'da toprağa verildi.
- Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesindeki terörist saldırıdan sonra irtibat kesilen 8 personelin TSK bünyesine katıldığını bildirdi.

5 Kasım

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 8 Türk askerinin Kuzey Irak'ta serbest bırakılması sırasında bazı DTP milletvekillerinin de yer aldığı görüntülere dikkati çekerek, ''Mutabakat zaptı da dahil o görüntüye baktığınızda kim kimle beraber, bu manada tarihi en sağlam belgedir ve orada olanlar suç üstü yakalanmıştır'' dedi.
- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Dağlıca'daki terörist saldırının ardından irtibat kesilen 8 askerin Türkiye'ye getirilmesi süreciyle ilgili olarak DTP'li milletvekilleri Osman Özçelik, Aysel Tuğluk ve Fatma Kurtulan hakkında inceleme başlattı.

6 Kasım:
Tunceli'de Uzunçayır Jandarma Karakoluna teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda Uzman Çavuş Bahtiyar Şimşek şehit düştü.

7 Kasım: Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, ''DTP grubu ve bu gruba ait milletvekillerinin üyesi bulundukları TBMM'yi ve bu Meclisi oluşturan millet iradesini bir kez daha kendi kafalarında ve gönüllerinde değerlendirmelerini, nerede bulunduklarını, hangi ülkenin vatandaşı bulunduklarını bir kez daha irdelemelerini tavsiye ediyorum'' dedi.

8 Kasım

- DTP 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Nurettin Demirtaş genel başkanlığa seçildi.
- İzmir'in Çiğli 2. Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Merkezi Komutanlığının pistine iniş yapmak isterken düşen eğitim uçağında Pilot Yüzbaşı Tunç Fidaner ile Teğmen Mustafa Gümüş şehit oldu.
- Çanakkale'nin Ezine ilçesi Yeniköy sahilinde, yasa dışı olarak yurt dışına çıkmayı planladıkları öne sürülen çoğunluğu Afganistan vatandaşı 25 dolayında kişiyi taşıyan tekne alabora oldu. Kazada, 3 kişi hayatını kaybetti.

9 Kasım: Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'ye gelen Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El-Suud onuruna Çankaya Köşkünde akşam yemeği verdi ve Kral Abdullah'a Devlet Şeref Madalyası sundu. Kral Abdullah ise Gül'e ''Kral Abdülaziz birinci derece madalyası'' ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da ''Kral Abdülaziz nişanı'' verdi.

10 Kasım: Büyük Önder Atatürk, ebediyete intikalinin 69. yılında törenlerle anıldı; Anıtkabir'i 546 bin 620 kişi ziyaret etti.

11 Kasım

- Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesindeki askeri birliğe saldırısı sırasında irtibat kesilen 8 asker, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi tarafından tutuklandı.
- Batı Karadeniz'de etkili olan fırtına nedeniyle balıkçı barınağında bulunan 10 tekne battı.

12 Kasım: Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, yıldırım isabet etmesi sonucu 2 asker şehit düştü.

13 Kasım: Şırnak'taki çatışmada bir üsteğmen ile 3 asker şehit oldu.

15 Kasım: Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, KKTC'nin 24. kuruluş yıldönümü resepsiyonunda, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, ''Artık bakın bir uygulama sürecine girdik. Tezkere çıktı. Artık bu tezkerenin uygulaması ne zaman, ne olur tabii elbette o ayrı bir konu ama ben diyorum ki bu süreçte karar alıcıları özellikle medyamız rahat bıraksın'' dedi.

16 Kasım

- Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü İhya Balak, makamında silahla vurularak öldürüldü.
- Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, DTP'nin, ''devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemlerin odağı haline geldiği'' iddiasıyla ''temelli kapatılması'' istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı. Yalçınkaya, 8'i milletvekili 221 DTP'liye de siyasi yasak getirilmesini istedi.
- RTÜK, TRT Genel Müdürlüğü adaylığı için İbrahim Şahin, Nurullah Öztürk ile Prof. Dr. Etem Köklükaya'nın adının Başbakanlık'a bildirilmesini kararlaştırdı.

18 Kasım: Türkiye-Yunanistan Doğal Gaz Boru Hattı'nın resmi açılış töreni, İpsala Gümrük Sahası'nda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis'in katılımıyla yapıldı.

20 Kasım: Edirne'de, Bulgaristan'ın baraj kapaklarını açması ve yağışlar nedeniyle sel felaketi meydana geldi, Türkiye'nin Yunanistan'a açılan kapısı Pazarkule kapandı.

21 Kasım: TRT Genel Müdürlüğüne, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin'in atanmasına ilişkin kararname Resmi Gazete'de yayımlandı.

22 Kasım: Piyanist Fazıl Say'a, Avrupa Komisyonunca ''2008 Kültürlerarası Diyalog'' çalışmalarında görev yapmak üzere ''Avrupa Elçisi'' unvanı verildi.

23 Kasım: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ''1 Eylül Dünya Barış Günü'' nedeniyle yayımlanan bildiriyle ilgili, DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş ve partinin MYK üyesi Selma Irmak hakkında, ''Cumhuriyeti ve devletin askeri teşkilatını alenen aşağılama'' suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

28 Kasım

- Cumhurbaşkanı Gül, tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık, eski kültür bakanı, edebiyatçı Prof. Dr. Talat Halman ile ''fikir sofrası'' olarak adlandırılan öğle yemeğinde bir araya geldi.
- Mardin'in Midyat ilçesinde aracı terk edilmiş olarak bulunan rahip Edip Savcı'nın ''fidye için kaçırıldığı'' öne sürüldü.

29 Kasım: Türk Telekom'da 16 Ekim'de başlayan grev, taraflar arasında sağlanan uzlaşmayla sona erdi.

30 Kasım

- İstanbul-Isparta seferini yapan Atlasjet'e ait uçak, Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düştü. Kazada, 7'si mürettebat 57 kişi öldü.
- Başbakan Erdoğan, 17 Ekim'de TBMM'den çıkarılan sınır ötesi operasyon konusundaki tezkerenin ardından, ''28 Kasım itibariyle sınır ötesi operasyona ilişkin Türk Silahlı Kuvvetlerinin yetkilendirildiğini'' açıkladı.
- Yüksek Askeri Şura, ''Türk Silahlı Kuvvetlerinin temel yapısını ve disiplinini bozacak şekilde, uyuşturucu alışkanlığı veya ahlak dışı ilişkileri bulunan'' 31, ''irticai tutum ve davranışları tespit edilen'' 7 olmak üzere toplam 38 personelin TSK'dan ayrılmasına karar verdi.
- İçişleri Bakanlığı, Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Barıştepe Köyü Mor Yakup Manastırı Rahibi Edip Savcı'nın ''Batman'da serbest bırakıldığını ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından teslim alındığını'' bildirdi.