Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haziran

1 Haziran

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, 22 Temmuz seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı.
- Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın Süleymaniye kentinde normal görevi kapsamında intikal halindeki sivil kıyafetli TSK unsurlarına, araçlarıyla kontrol noktasından geçerken yerel güçlere mensup kişilerce durdurularak sözlü tacizde bulunulduğunu ve silah doğrultulduğunu bildirdi.
- ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, ''DP çatısı altında birleşme kararı aldıkları DYP'nin kamuoyuna duyurulan deklarasyondaki ilkelere uygun hareket etmediğini'' öne sürdü.

2 Haziran

- ANAVATAN Genel Başkan Mumcu, DP ile birleşme sürecine ilişkin, ''Mesut Yılmaz'ın önce kendisini, sonra Ağar'ı eleştirdiğinin'' belirtilmesi üzerine, ''Kendisi hakkında Türk milleti kararını vermiş. Çok fazla soru sormak söz söylemek istemiyorum ama bu ülkede kamuoyu araştırmaları yapılıyor. Bakın bakalım bu kamuoyu araştırmalarında en sevilmeyen kim? Abdullah Öcalan mı yoksa bir başkası mı?'' dedi.
- ANAVATAN 9. Olağan Büyük Kongresinde genel başkanlığa Erkan Mumcu yeniden seçildi.
- Anavatan Partisi'nde Bitlis Milletvekili Edip Safder Gaydalı'nın yanı sıra bazı yöneticiler partiden istifa etti. Amasya Bağımsız Milletvekili Hamza Albayrak ise ANAVATAN'a katıldı.
- AK Parti Edirne Milletvekili Ali Ayağ, partisinden istifa etti.

3 Haziran

- Anavatan Partisi 9. Olağan Büyük Kongresinin kapanışında konuşan Genel Başkan Mumcu, Mesut Yılmaz'a yönelik sözleriyle ilgili olarak, ''Öfkemde haklıydım ama sözlerimde haklı değildim. Bunun için başta hak sahibi olmak üzere bu beyanımdan incinen herkesten özür diliyorum'' dedi.
- ANAVATAN'dan istifa eden Bitlis Milletvekili Edip Safter Gaydalı, seçimlerde CHP'den adayı olacağını açıkladı.
- YÖK, 17 yeni üniversiteye tedviren (yönetmekle görevli olarak) rektör görevlendirdi.

4 Haziran

- Siyasi partilerin, milletvekili aday listeleri YSK'ya bildirildi.
- DP Genel Muhasibi Bahattin Şeker partideki görevinden istifa ederek, milletvekili adaylığından çekildi. DP üyesi Mehmet Ali Bayar hiçbir partiden milletvekili adayı olmayacağını açıkladı.
- Mesut Yılmaz ile partinin kurucularından Cavit Kavak, ANAVATAN'dan istifa etti.
- Tunceli'nin Pülümür ilçesi Kocatepe Jandarma Karakoluna yönelik saldırıda 7 güvenlik görevlisi şehit oldu, 7 güvenlik görevlisi yaralandı. Şehit Erdem Erkaçtı'nın ikiz kardeşinin de asker olduğu belirtildi.
- Danıştay, Türkiye-Suriye sınırındaki 615 bin 419 mayının temizlenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararlarını hukuka uygun bulurken, bu mayınların temizlenmesiyle arazinin tarım amaçlı kullandırılması işlerini birleştiren ihale şartnamelerinin ise yürütmesini durdurdu.

5 Haziran

- CHP, Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de öngören Anayasa değişikliğine ilişkin TBMM'deki görüşmelerde ''eylemli İçtüzük ihlali yapıldığı'' gerekçesiyle TBMM Kararının iptali istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurdu.
- Muhsin Yazıcıoğlu, bağımsız milletvekili adayı olduğu için BBP Genel Başkanlığından istifa etti.

6 Haziran

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak'ta terör örgütüyle mücadele konusunda ''Bizim muhatabımız oradaki Kürt liderler değildir, Irak'ın merkezi hükümetidir. Ben merkezi hükümetin cumhurbaşkanıyla da başbakanıyla da görüştüm. Bunun dışındaki bir kabile reisi ile ben görüşemem'' dedi. Erdoğan, sınır ötesi operasyon yapılacaksa ''bunun davul zurna ile yapılmayacağını'' ifade ederek, ''Sorumluları, ilgilileri bunun kararını verir'' dedi.
- DTP'de Ahmet Türk, ÖDP'de Ufuk Uras ve EMEP'te Levent Tüzel, bağımsız milletvekili adayı oldukları için genel başkanlık görevlerinden istifa ettiler.

7 Haziran

- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, olası bir sınır ötesi operasyon konusunda ''siyasi direktife ihtiyaçları olduğunu'' belirterek, ''Türk askeri kabadayı değil. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin esasları ve prensipleri vardır. Ülkenin menfaatleri vardır. Ne yapacağımızı bilen insanlarız'' dedi.
- Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise TSK'nın terörle mücadele konusunda sarsılmaz kararlılığa sahip olduğu ve bu tür saldırılara gereken cevabı vereceğinin ''tartışılmaz bir gerçek olduğu'' belirtilerek, ''TSK'nın beklentisi; bu tür terör olaylarına karşı, yüce Türk Milletinin kitlesel karşı koyma refleksini göstermesidir'' denildi.
- Siirt-Şirvan karayolunda teröristlerce döşenen mayının patlatılması sonucunda 4 asker şehit oldu, 6 güvenlik görevlisi yaralandı.
- DTP'liler, Şırnak'ta şehit er Burhan Yalçın'ın ailesine, Mardin'in Nusaybin ilçesinde ise çatışmada ölü ele geçirilen bir teröristin evine taziye ziyaretine gittiler.
- Anafartalar Çarşısı önündeki patlamada ağır yaralanan Selahattin Deniz'in yaşamını yitirmesiyle olayda ölenlerin sayısı 7'ye yükseldi.

8 Haziran

- YSK Başkanı Muammer Aydın, ''ANAVATAN'dan aday gösterilenler istifa etseler bile DP'den aday olamaz'' dedi. Aydın, Necmettin Erbakan ile eski DEP'liler Orhan Doğan, Selim Sadak ve Hatip Dicle'nin ''milletvekili adayı olamayacağına'' karar verdiklerini bildirdi.
- Anavatan Partisi, DP listelerinden aday göstermeme kararı aldı.
- HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan, ''partisinin başkanlık divanında CHP'ye iltihak kararı alındığını'' açıkladı.
- Danıştay 13. Dairesi, 1 Mart 2007 itibariyle yürürlüğe giren Türk Telekom'un yeni ücret tarifesinin onaylanmasına ilişkin Telekomünikasyon Kurulu kararının yürütmesini durdurdu.

9 Haziran

- Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde, teröristlerce karayoluna döşenen patlayıcının patlatılması sonucunda 1 yarbay, 1 binbaşı ve 1 er şehit oldu; 4 asker yaralandı.
- Genelkurmay Başkanlığı, ''Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hiçbir siyasi parti ile ilişkisi olamayacağı gibi Silahlı Kuvvetlerce ulusun tümüne yapılan 'teröre karşı toplumsal refleksi gösterme' çağrısının belirli gruplara veya kesimlere mal edilemeyeceğini'' bildirdi.
- Bu yıl uluslararası statüye kavuşan Adana 14. Altın Koza Film Festivali'nde ''En İyi Film Ödülü'' Sırrı Süreyya Önder ve Muharrem Gülmez'in yönettiği ''Beynelmilel'' filmine verildi.

10 Haziran

- Habertürk'ün kurucusu, gazeteci Ufuk Güldemir (51), İstanbul'da vefat etti.
- Geçici aday listelerinin incelemesini tamamlayan YSK, bağımsız aday olan 33 kişi ile 14 partiden 131 adayın ''milletvekili adayı olamayacağına'' karar verdi.

11 Haziran

- Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde, teröristlerce karayoluna döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen 3 askerin cenaze töreninde hükümet yetkilileri ile TBMM Başkanı Bülent Arınç'a tepki gösterildi.
- DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ''Genelkurmay'ın 27 Nisan bildirisini bilseydik Meclis'e girer Cumhurbaşkanlığı seçimi oylamasına katılırdık'' dedi.

12 Haziran

- AK Parti'nin yeni genel merkez binası basın mensuplarına tanıtıldı. Başbakan Erdoğan, şehit cenazelerinde yaşanan protestolarla ilgili, ''Bu terbiyesizliği yapmış olanlar ne İslami görevi ne insani görevi yapmak için geliyor. Tamamen bunların dışında bir görevlendirmeyle oraya geliyorlar'' diyerek, protestolarla ilgili olarak İçişleri Bakanlığınca inceleme başlatıldığını bildirdi.Erdoğan, Kuzey Irak'a yapılacak olası bir operasyon konusunda, ''Bu konu konuşulmaz, bu konuyla ilgili yapılması gereken varsa yapılır. Her zaman gelen rakamlar var. Nedir bunlar? Kuzey Irak'ta 500 tane terörist var. Türkiye'de dağlarda 5 bin terörist var. Şimdi Türkiye'deki 5 bin teröristle ilgili mücadele bitti mi? Yani bu halledildi mi Kuzey Irak'taki 500 kişiyle uğraşma safahatına gelinecek'' dedi.
- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'ın Kuzey Irak'a olası bir operasyon konusundaki açıklamalarına ilişkin, ''(Türkiye'deki teröristlerle mücadele bitti mi ki sıra Iraktakilerle mücadeleye gelsin) demek Türkiye'deki terörün Irak'tan beslendiği gerçeğini görmezlikten gelmek demektir'' açıklamasında bulundu.
- Anayasa Mahkemesi'nin ilk kadın başkan Tülay Tuğcu emekliye ayrıldı.

13 Haziran

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, kolluk kuvvetlerine, suçun önlenmesine ilişkin yeni yetkiler veren ''Polis Vazife ve Salahiyet Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun''u onayladı.
- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, YÖK'te silahlı saldırı girişiminde bulunan Nurullah İlgün ile beraberindeki Bülent Askeroğlu'nun, ''cebir ve şiddet uygulayarak devletin iç güvenliğini, kamu düzenini bozmaya teşebbüs'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı.
- Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca köyü yolunda teröristlerce yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucunda 1 binbaşı şehit düştü, 2 er yaralandı.
- İstanbul Ümraniye'de bir gecekonduya düzenlenen operasyonda 28 el bombası ve 18 patlayıcı fünye ele geçirildi. Ev sahibi Mehmet Demirtaş, yeğeni Ali Yiğit ile patlayıcıların sahibi olduğu iddia edilen Kuvayi Milliye Derneği İstanbul İl Başkanı emekli astsubay Oktay Yıldırım gözaltına alındı.
- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Bilkent Üniversitesi'nden mezun olan kızı Kübra Gül'e diplomasını verdi. Kübra Gül'ün törene türbanlı olarak katılması tartışma yarattı.

14 Haziran

- Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde şehit düşen binbaşı Murat Özyalçın'ın cenazesinin İstanbul Atatürk Hava Limanı'nda kişisel eşyalarının bulunduğu bir bavulla aynı kamyonette taşınması ''çok kısa bir süre de olsa şehit cenazesine hassasiyet gösterilmediği'' eleştirilerine yol açtı.
- Yargıtay 7. Ceza Dairesi, YİMPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar ve 10 yönetim kurulu üyesi hakkında ''Sermaye Piyasası Kanununa muhalefet'' suçundan verilen hapis ve para cezalarını onadı.

15 Haziran

- Cumhurbaşkanı Sezer, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de öngören anayasa değişikliğine ilişkin yasayı ''halkoyuna sunulmak üzere Resmi Gazete'de yayımlanması'' için Başbakanlığa gönderdi. Sezer, ayrıca Anayasa Mahkemesi'nde dava açacağını bildirdi.
- AK Parti'nin seçim startını Siirt'ten veren Başbakan Erdoğan, ''Yiğit düştüğü yerden kalkarmış. Burada düşürdüler ama bu meydandan kalktık sizinle beraber'' dedi.
- ABD'de Hudson Enstitüsü'ndeki bir toplantıda tartışıldığı iddia edilen ''Türkiye senaryosu'' tepkilere neden oldu.
- Diyarbakır'ın Ofis semtindeki bir minibüs durağında meydana gelen patlamada biri astsubay, 7 kişi yaralandı.
- Sağlık Uygulama Tebliği'nin yürürlüğe girmesiyle Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşme imzalayan üniversite hastaneleri, bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olan, aralarında SSK'lıların da bulunduğu tüm hastaları sevksiz kabul etmeye başladı.
- Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri ve İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş, şehit binbaşı Murat Özyalçın'ın cenazesinin uçaktan taşınması sırasındaki görüntülerle ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

16 Haziran

- Şırnak ile Güçlükonak ilçesinde, teröristlerce döşenen mayınların patlaması sonucunda 1 er şehit düştü, 5 asker yaralandı.
- Ümraniye'deki bir evin çatısında ele geçirilen el bombalarının sahibi olduğu öne sürülen emekli astsubay Oktay Yıldırım, evin sahibi Mehmet Demirtaş ile yeğeni Ali Yiğit tutuklandı. Danıştay saldırısına adı karışan ve o dönem gözaltına alınan emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin de olayla ilgili gözaltına alındı.

18 Haziran

- Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, IKDP lideri Mesut Barzani hakkında terör örgütü PKK'nın faaliyetlerine destek olduğu suçlamasıyla soruşturma başlattı.
- YÖK, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül'ün kızı Kübra Gül'ün Bilkent Üniversitesi'ndeki mezuniyet törenine türbanla katılmasıyla ilgili olarak üniversite yetkilileri hakkında soruşturma başlattı.
- Anafartalar Çarşısı önündeki patlamada ağır yaralanan Hülya Develi'nin yaşamını yitirmesiyle olayda ölenlerin sayısı 8'e yükseldi.
- Cumhurbaşkanı Sezer, anayasa değişikliklerinin halk oyuna sunulmasına 120 günlük sürenin 45 güne indirilmesine ilişkin yasayı bir kez daha görüşülmesi için TBMM'ye gönderdi.
- Başbakan Erdoğan, ''Terör örgütüyle bağlantısı olan ve 'terör örgütü 'benim arka bahçemdir' diyen bir anlayışla AK Parti'nin bir araya gelmesi asla mümkün olamaz. Ona yandaş olacak, destek verecek hiçbir hareketle asla. Ancak (Bulgaristan'daki) Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin gelmiş olduğu bir çizgiye gelmiş bir partiyle de bizim koalisyon yapmamızdan daha tabii bir şey...'' dedi.

19 Haziran

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, bağımsız olarak parlamentoya katılacak milletvekillerinin millet için yapabileceklerinin sınırlı olduğunu ifade ederek, ''Oyumuzu israf etmeyelim. Sadece ideolojik gayelerle oy kullanılmaz. Oy hizmet için kullanılır'' dedi.
- CHP, ''Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi, milletvekili genel seçimlerinin 4 yılda bir yapılması ve TBMM toplantı yeter sayısının seçimler dahil 184 olması'' yönünde Anayasa'da değişiklik yapan 5678 sayılı yasanın ''şekil yönünden'' iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı.

20 Haziran

- Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, ABD'de, bir düşünce kuruluşunun toplantısında ortaya konulduğu iddia edilen senaryonun TSK ile ilişkilendirilmeye çalışılmasının ''ibret ve üzüntüyle izlendiği'' belirtilerek, ''TSK tarafından da kabul edilmesi mümkün olmayacak böyle bir senaryodan yola çıkılarak yapılan açıklama ve yorumların hangi amaca hizmet ettiği, üzerinde düşünülmesi gereken bir husus olarak değerlendirilmektedir'' denildi.
- YSK, 22 Temmuz'da yapılacak seçime ilişkin milletvekili kesin aday listelerini ilan etti.
- CHP'nin seçim bildirgesi açıklandı. Genel Başkan Baykal, milletin önüne koydukları yeni istikametin ana konularından birinin ''terör tehdidi karşısında etkin bir siyaset geliştirmek'' olacağını söyledi. Baykal, ''Tarıma bugünkünün 2 katı destek vereceklerini, çiftçiye mazotu yüzde 50 ucuz sağlayacaklarını ve sıfır açlık politikasını hayata geçireceklerini'' bildirdi.
- Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesindeki kapalı cezaevindeki 6 mahkum firar etti.

21 Haziran

- Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı ziyaret etti. Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün de katıldığı görüşmede, Erdoğan'a sınır güvenliği ve TSK'nın Güneydoğu'daki faaliyetleri hakkında bilgi verildi.
- Genelkurmay Askeri Mahkemesi, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın Ankara Gölbaşı'ndaki inşaat ihalesinde yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle açılan davada yargılanan müteahhit Ali Osman Özmen'i 41 yıl 9 ay 6 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, oluşan 11 milyon 369 bin YTL'lik Hazine zararının da yasal faiziyle Özmen'den tahsiline karar verdi.
- Güngören'deki bir trafo merkezinde meydana gelen patlamada 1 BEDAŞ görevlisi öldü, 2'si polis memuru 6 kişi yaralandı.
- Bodrum Gündoğan'da çıkan orman yangınında 10 hektarlık bir alan zarar gördü.
- Ordu'da denize giren 5 çocuktan 2'si boğuldu, 2 çocuk dalgaların arasında kaybolurken, 1 çocuk kurtarıldı.

22 Haziran

- Tunceli'de Kopuzlar köyü yakınında 2 terörist etkisiz hale getirildi, 2 güvenlik görevlisi yaralandı.
- Tunceli'de şehit düşen jandarma er Erdem Erkaçtı'nın vatani görevini yapmakta olan ikizi Erden Erkaçtı 11 ay erken terhis edildi.
- Çorum'un Bayat ilçesinde yaşları 14-17 arasında değişen lise öğrencisi 5 kıza tecavüz ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 25 kişiden 8'i tutuklandı.

23 Haziran:CHP Genel Başkanı Baykal, partisinin ilk seçim mitingini Hatay'da yaptı. Baykal'ı alana bırakan helikopterin pervanesinin kopması sonucunda 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

24 Haziran

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, partisinin seçim bildirgesini açıkladı. Bildirgede, ''sivil anayasa'', cumhurbaşkanının konum ve yetkilerinin yeniden tanımlanması, insan hakları ihlallerinin üzerine gidilmesi, siyasi partilerin hesapları ve adayların harcamalarına şeffaflık getirilmesinin yanı sıra eğitim, sağlık ve ekonomi alanında bazı yeniliklerin hedeflendiği belirtildi.
- AA İstanbul Bölge Müdürlüğü muhabirlerinden Hasan Türkan (31) trafik kazasında yaşamını yitirdi.
- Tunceli'nin Ovacık ilçesi karayolu üzerindeki Karşılar Jandarma Karakoluna, teröristlerce saldırı düzenlendi. Olayda, saldırıda kullanılan akaryakıt tankerinin sürücüsü ve 1 terörist öldü.
- Antalya'nın İbradı ilçesinde seçim çalışmalarını yürüten Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in konvoyunda meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.
- Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki festivale katılan, kapatılan DEP'in eski milletvekili Orhan Doğan kalp krizi geçirdi.
- Milletvekili seçiminde gümrük kapılarında oy verme işlemi başladı.

25 Haziran

- İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Şişli eski Belediye Başkanı Gülay Çokay (Aslıtürk) hakkında zimmet suçlamasıyla açılan davada beraat kararı verdi.
- Cumhurbaşkanı Sezer ve Başbakan Erdoğan, 8 devlet ve 3 hükümet başkanının katıldığı Karadeniz Ekonomik İşbirliği Zirvesi'nde konuklarla görüşmelerde bulundular.
- AK Parti'de, anayasa uzmanlarının ''sivil anayasa'' için çalışma yürüttüğü bildirildi. Partinin milletvekili adaylarından Prof. Dr. Zafer Üskül, ''Gereksiz hiçbir konu yer almayacak. AB ve Avrupa Anayasası anlayışına uygun olacak'' dedi.
- İstanbul 6. İdare Mahkemesi, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun ATV ve Sabah'ın da içinde bulunduğu medya grubuna el konulmasına ilişkin kararının yürütmesinin durdurulması istemini reddetti.

26 Haziran

- Şırnak ve Ağrı'da teröristlerce yola döşenen mayının patlaması sonucunda 2 asker şehit düştü.
- Kamuda çalışan yaklaşık 320 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldı.
- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, ''Milliyetçiyim diyen beyefendiye (Devlet Bahçeli) soruyorum, bugüne kadar görevde olduğun zaman Türk Cumhuriyetlerine kaç kere gittin? Türk Dünyasıyla acaba kaç kere münasebetin oldu?'' diye sordu.
- Yargıtay 4. Ceza Dairesi, Fener Rum Patrikhanesi'nin 13 görevlisi hakkında ''din özgürlüğüne ihlal''den açılan davada verilen beraat kararını onadı. Dairenin kararında, ''Patrikhanenin ekümenik olduğu iddiasının yasal bir dayanağı bulunmamaktadır'' denildi.
- Niğde'de Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı tören öncesinde çıkan tartışmada, TOKİ Başkanı Bayraktar'ın basın müşaviri ve danışmanının bir teğmeni yumrukladığı iddia edildi.
- Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgası tüm yurtta etkili oldu.

27 Haziran

- Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci ve ikinci turunda toplantı yeter sayısının 367 olduğu yönündeki kararının gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Gerekçede, 367 oy koşulunun ''Anayasa'nın, Cumhurbaşkanı seçiminin uzlaşmaya dayanması amacına yönelik olduğu'' belirtildi.
- TSK komuta kademesince, Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda terörle mücadeleye yönelik açıklamalarda bulunuldu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, terörle mücadelenin, ''terörün diğer boyutları ile de silahlı mücadeledeki kararlılığa eşdeğer bir mücadeleyi gerektirdiğini'' belirterek, ''Terörle mücadeleyi sadece silahlı mücadeleye indirgediğimiz zaman, bu mücadeleden çok başarılı olmamızın beklenmemesi lazım. Şunu biz iddia edemeyiz, 'Kuzey Irak'a girip PKK'yı bitiririz' diyemezsiniz ama ne yaparsınız? Bundan önce yaptığımız gibi darbe vurursunuz. Bu da çok büyük fayda sağlar'' dedi.Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ise 1800-1900'ü yurt içinde, 3350-3750'si yurt dışında olmak üzere toplam 5150-5650 terörist olduğunu söyledi. Başbuğ, 2008'den itibaren komando tugaylarında yedek subayların görev almayacağını, 2009'dan itibaren de er ve erbaşların yerini uzman çavuşların alacağını bildirdi.
- Adana'dan Suriye'ye giden yük treninin geçişi sırasında patlatılan bomba demiryolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu.
- Cumhurbaşkanı Sezer, Anayasa Mahkemesi asıl üyeliğine Danıştay üyesi Zehra Ayla Perktaş'ı seçti.
- Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Başbakan Erdoğan'ın, terör örgütü elebaşına ''sayın'' dediği iddiasına ilişkin soruşturmada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın verdiği takipsizlik kararını kaldırdı.

28 Haziran

- Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı, İstanbul'da yürütülen soruşturmada gözaltına alınan emekli askeri personel hakkında, ''ele geçirilen silah ve patlayıcı maddelerle ilgili olarak askeri yargının görev alanı kapsamında'' soruşturma başlattı.
- Türk Halk Müziği sanatçısı Zehra Bilir, İstanbul'da vefat etti.

29 Haziran

- CHP Genel Başkanı Baykal, Cenevre'de Sosyalist Enternasyonal Zirvesi'nde yaptığı açıklamada, ''Hiçbir hükümet toprakları üzerinde teröre müsamaha göstermez. Bunun tek istisnası Kuzey Irak'tır'' dedi. Iraklı liderler Celal Talabani ve Mesut Barzani, Baykal'ın konuşması sırasında salonu terk etti.
- Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören, kapatılan DEP'in eski milletvekili Orhan Doğan yaşamını yitirdi.
- Bir televizyon programıyla ünlenen sanatçı Barış Akarsu, Bodrum'da geçirdiği trafik kazasında ağır yaralandı. Kazada, Akarsu'nun iki kız arkadaşı hayatını kaybetti.

30 Haziran

- Tunceli-Erzincan karayolunda, teröristlerce yol kenarına yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu 3 güvenlik görevlisi şehit oldu.
- Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin Kayseri mitinginde DSP-MHP-ANAP hükümeti döneminde terör örgütü elebaşının idam edilmemesini eleştirdi. Erdoğan, MHP lideri Bahçeli'ye, ''O zaman idam vardı sen niye asmadın?'' diye seslendi. MHP lideri Bahçeli ise Erzurum'da düzenlediği mitingde, kürsüde konuşurken çıkardığı ipi atarak, ''Al sana ip, asabiliyorsan sen as'' dedi.