Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Aralık

1 Aralık:

- TSK, Irak'ın kuzeyinde bulunan teröristleri etkisiz hale getirmek için verilen yetki çerçevesinde ilk operasyonu gerçekleştirdi. Hakkari'nin Çukurca ilçesinin güneydoğusunda Irak hudutları içinde tespit edilen 50-60 kişilik bir terörist grubuna ateş destek vasıtalarıyla operasyon düzenleyen TSK, gruba önemli ölçüde zayiat verdirdi.Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, operasyonlarda ''münhasıran PKK KONGRA-GEL terör örgütünü hedef aldığı'' belirtilerek, ''Irak'ın kuzeyinde yaşayan halka ve TSK'ya düşmanca bir harekette bulunmadıkları sürece, yerel gruplara karşı değildir'' denildi.
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sınır ötesi operasyona ilişkin TSK'nın yetkilendirilmesi konusunda, ''Bunun zamanlamasını herhalde tezkereyi verenler yapmayacaktır. Bu konudaki işi yürüten başta Türk Silahlı Kuvvetlerimiz olmak üzere ne yapacağını, hangi zeminde nasıl davranılacağını gayet iyi bilir'' dedi.
- Şırnak'ta güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 2 terörist etkisiz hale getirildi.
- Hakkari'de, DTP tarafından düzenlenen mitingde, terör örgütü lehine slogan atan ve güvenlik güçlerine taşla saldıran gruptakilere polis müdahale etti.

2 Aralık:

- Melen Projesi ile Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği, Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'da katıldığı törenle başladı. Seferberlik kapsamında 5 yılda 2 milyon 300 bin hektar alan ağaçlandırılacak.
- Siirt'in Eruh ilçesinde 2 terörist etkisiz hale getirildi. Teröristlerin, Gabar Dağı'nda 13 güvenlik görevlisinin şehit düştüğü saldırıyı gerçekleştiren grubun üst düzey sorumluları olduğu belirlendi.
- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi bir ziyarette bulunmak üzere Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref'in davetlisi olarak İslamabad'a gitti.
- Bitlis'te iki aile arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle bir süre önce işlenen cinayetin ardından, İstanbul Gaziosmanpaşa'da 3 kişi uzun namlulu tüfekle öldürüldü.

3 Aralık:

- Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Isparta'da düşen uçağın yanlış rotada uçmasıyla ilgili olarak, ''Uçağın uçması gereken güzergah belli. Enkazın bulunduğu yer de belli ama neden buraya gitti, bunun sebebiyle ilgili herhangi bir şey söyleme şansımız yok'' dedi.Arıduru, uçağın teknik bakımlarıyla ilgili normal süreçleri içinde bütün bakımlarının yapıldığını, bununla ilgili hiçbir problem bulunmadığını, Kokpit Ses Kayıt Cihazı (CVR) ve Uçuş Veri Kayıt Cihazı'nın (FDR) çözümlemesinden sonra kazanın nedeninin bilimsel olarak ortaya çıkacağını bildirdi.
- Cumhurbaşkanı Gül, rektör atamalarıyla ilgili basında yer alan haberlerle ilgili olarak, ''Adaylar hakkında ortaya asılsız iddialar atılabildiğini, hatta bunların bazılarının cumhurbaşkanlığı makamına kadar ulaşabildiğini vurguladım. Gazetecilerle görüşmemde bir rektör adayı hakkındaki asılsız ihbar örneğini verirken, bilgi notunun YÖK'ten geldiğini ifade etmedim'' dedi.YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç de ''rektör adayının eşiyle ilgili bir bilgi notu niteliğinde evrakın Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne hiç bir biçimde iletilmediğini'' belirterek, ''Hiçbir rektörün eşiyle ilgili ek bilgi ihtiyacını, hiçbir zaman araştırmadık. Hiçbir rektör adayına da böyle bir soru yöneltilmedi'' açıklamasında bulundu.
- Cumhurbaşkanı Gül, Pakistan'a gerçekleştirdiği resmi ziyaret çerçevesinde Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Pakistan'ın karşı karşıya bulunduğu zorluklara rağmen demokrasiye sarsıntısız geçiş kararlılığını saygıyla karşıladıklarını belirtti.
- DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, 6 Ocak 2008'de yapılacak olağanüstü kongrede kendisinin genel başkanlık için aday olmayacağını, teklif götürdükleri Hüsamettin Cindoruk'un genel başkanlık adaylığını kabul ettiğini açıkladı.
- Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, AA'ya yaptığı açıklamada, bu görevde bulunduğu sürece ''af konusunu'' gündemine almayacağını belirterek, ''Türkiye ve parlamento, cezaevleriyle ilgili bir affı süresiz olarak gündeminden çıkarmalıdır'' dedi.
- Ankara'da, vatandaşlara verilen yeşil kart sağlık karnelerini sahiplerinin bilgileri dışında kullanıp, birden fazla gözlük alınmış gibi göstererek parasını devletten tahsil ettikleri tespit edilen 24 kişiden 18'i tutuklandı.

4 Aralık:

- Hakimler ve Savcılar Kanunu'ndaki değişiklikler yürürlüğe girdi. Buna göre, idari yargıda hakim olmak isteyen ve hukuk fakültesi dışındaki fakültelerden mezun olanların oranı, kabul edilecek aday sayısının yüzde 20'si ile sınırlandırıldı. Avukatlık mesleğinde 5 yıl fiilen çalışıp 35 yaşını doldurmamış olanlar da ÖSYM'nin yapacağı yazılı sınav ve Adalet Bakanlığının yapacağı mülakatla hakimlik ve savcılık mesleğine kabul edilebilecekler.
- Şırnak Küpeli Dağı bölgesinde 4'ü kadın 2'si erkek 6 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda bir subay şehit düştü.
- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Arnavutluk milli günü resepsiyonunda, ''TSK'ya terörle mücadele konusunda yetki verilmiştir. Bu yetkinin gereklerini de TSK yerine getirecektir'' dedi.
- Ulaştırma Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru hakkında, ''otel masraflarını, Isparta'da düşen Atlasjet uçağının kiralandığı World Focus havacılığa ödettirdiği'' iddialarıyla ilgili inceleme başlattı.
- Batman'da, Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Barıştepe Köyü'ndeki Mor Yakup Manastırı'nın rahibi Edip Savcı'yı kaçırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 7 kişiden 4'ü tutuklandı.

5 Aralık:

- Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak Küpeli Dağı bölgesinde dün başlayan çatışmalarda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 14'e yükseldiğini bildirdi.
- Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Hakimler ve Savcılar Kanununu ''incelemeden onayladığı iddiasının yerinde olmadığını'' bildirdi. Kanunların, TBMM tarafından Cumhurbaşkanlığı'na gönderilmeden önce başlayan ve Cumhurbaşkanı'nın onayının alınmasına kadar geçen süreci kapsayan incelenme aşamasından geçtiği kaydedildi.
- İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar Hedefler ve Çözüm Projeleri tanıtım toplantısında, trafik kazalarını önleme konusunda tam anlamıyla kararlı olduklarını belirtti. Projeyle kazaya karışan sürücüler, kaza mahallinde polis beklemeyerek, aralarında düzenledikleri ceza tutanağını sigorta şirketlerine gönderecek.
- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sosyal güvenlik reformuyla ilgili yasanın maddelerinin yürürlük tarihlerinin farklı farklı olabileceğini belirterek, ''Yürürlük tarihi, yasanın alacağı şekle göre bazı maddeler için 3, bazı maddeler için 5, bazı maddeler için 8'inci ayı bulabilir'' dedi.

6 Aralık:

- Üsküdar'da meydana gelen trafik kazasında heykeltıraş Prof. Dr. Tankut Öktem öldü, kızı ve eşi yaralandı.
- YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, görevinin 8 Aralık'ta sona ermesi dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, ''toplumun değer yargılarını sarsıcı nitelikteki görüşlerin de üniversitelerde dile getirilmesini olağan karşılamak gerektiğini'' belirtti. Görev yaptığı süre içinde araştırma görevlisi kadrolarının zamanında verilmemesi nedeniyle sıkıntı yaşandığını ve 5-6 bin civarında öğretim üyesi olabilecek elemanın kaybedildiğini ifade eden Teziç, ''Umarım bundan sonra daha anlayışlı bir bakış açısı yerleşir'' dedi.

7 Aralık:

- Cumhuriyet Savcısı Savaş Kırbaş, Kürşat Yılmaz, iş adamı Korkmaz Yiğit, İbrahim Tatlıses, manken Tuğba Özay ve ''Banker Kastelli'' olarak tanınan Abidin Cevher Özden'in de aralarında bulunduğu 47 kişinin yargılandığı davada esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Savcı, sanıklardan Yılmaz'ın toplam 137 yıldan 257,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istedi. Sanıklar arasında yer alan manken Tuğba Özay'ın 2-6,5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını talep eden savcı, İbrahim Tatlıses'in ise beraatini istedi.
- Başbakan Erdoğan, Portekiz'e hareketinden önce yaptığı açıklamada, ''Pişmanlık Yasası, Terörle Mücadele Yasası, adına ne derseniz deyin, bu çalışmalardan beklenen sonuç o zaman alınamamıştı ama şu anda buna yönelik bir çalışmada netice alınabilir düşüncesinde olan görüşler var. Biz, bunların hepsine itibar ediyoruz'' dedi.
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türk Ceza Kanununun (TCK) etkin pişmanlığı düzenleyen 221. maddesinden 353 kişinin faydalandığını bildirdi.
- Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, son günlerde yazılı ve görsel basın mensuplarının, Irak'ın kuzeyinde ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin sınıra yakın kesimlerinde haber yapma gayreti içerisinde olduklarının görüldüğü belirtilerek, ''Bölgedeki askeri faaliyetlerin yoğun olduğu bugünlerde bütün kesimlerin duyarlı davranmaları; basın mensuplarının, kendi güvenliklerini ve birliklerin harekat emniyetini tehlikeye atacak faaliyetlerden kaçınmaları gerekmektedir'' denildi.

8 Aralık:

- Malatya'daki Zirve Yayınevinde yaşanan cinayetlerle ilgili son günlerde basında çıkan iddiaları araştırmak için 2 polis başmüfettişi görevlendirildi.
- YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in 4 yıldır yürüttüğü görevi sona erdi. Teziç'in dönemindeki faaliyetleri içeren ''YÖK Faaliyet Raporu'' yayımlandı. Raporda, ''Hükümetler, öğretim üyesi yetiştirmek için yeterli kadro vermek yerine, şartları oluşmadan yeni üniversite açma politikasını tercih etmişlerdir'' denildi.

9 Aralık:

- Türk-İş'in 20. Genel Kurulu'nda genel başkanlığa son yönetimde genel sekreterlik görevini yürüten Mustafa Kumlu seçildi. Seçimi kaybeden eski Genel Başkan Salih Kılıç, sendikacılık hayatını noktaladığını açıkladı.
- ''İktisadın duayeni'' olarak tanınan Prof. Dr. Sabahattin Zaim (81), İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede vefat etti.
- Türkiye Barolar Birliğinin bazı sivil toplum örgütleriyle birlikte düzenlediği ''Bağımsız Yargı'' mitingi Ankara'da yapıldı.

10 Aralık:

- Cumhurbaşkanı Gül, Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in görev süresinin dolmasıyla boşalan YÖK üyeliği ve YÖK Başkanlığı'na Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı seçti. YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Aybar Ertepınar ise bu görevinden istifa etti.
- İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı Sığacık sahili yakınında kaçakları taşıyan tekne battı. Yaklaşık 85 kişinin bulunduğu bildirilen tekneden 7 kişi sahil güvenlik ekiplerince kurtarılırken, 43 kişinin cesedi karaya vurdu.
- Ankara'da yasadışı bir örgüte yönelik operasyonda, bir terörist ölü, bir terörist ise sağ ele geçirildi. Çıkan çatışmada 2 polis yaralandı.
- Prof. Dr. Sabahattin Zaim'in cenazesi, öğrencileri olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle toprağa verildi.
- Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Pişmanlık Yasası'na ilişkin olarak yeni bir yasal düzenleme konusunun Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme gelmediğini belirterek, ''Biz, şu an, böyle bir yasal hazırlık içinde değiliz. Bugün itibariyle böyle bir çalışma bizim tarafımızdan yapılmıyor'' dedi.

11 Aralık:

- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, SAREM Başkanlığı'nın ''PKK Kongra/Gel Terör Örgütüne Yönelik Ekonomik ve İdeolojik Desteğin Kesilmesi'' konulu sempozyumda, ''Terör hem siyasallaştı hem de legalleşti, legalleşmeyen tek onun silahlı terör boyutu'' dedi. Orgeneral Büyükanıt, insan hakları, demokrasi, özgürlükler ve barış kavramlarının teröristler tarafından kullanıldığını belirterek, ''Bu kavramlar insanlığın yüksek değer verdiği kavramlar. Bunları şu anda kim kullanıyor? Biz mi kullanıyoruz, terör örgütü mü kullanıyor? İnsan hakları adeta terörist hakları haline dönüştü. Demokrasi öyle. Burada bizim kusurumuz var'' diye konuştu.Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun ise son günlerde AB'nin terör örgütü PKK'ya karşı bazı umut verici adımlar atmakta olduğunun görüldüğünü, ancak bu olumlu gelişmelere rağmen AP, İngiltere ve Fransa parlamentolarında terör örgütü mensuplarının katıldığı konferanslar düzenlendiğini kaydetti. Saygun, ''Toplantıları düzenleyenlerin terör örgütüne sahip çıkmakla, onları bu şekilde desteklemekle, siyasi destek sağladıkları, onlara direnme gücü ve ümidi verdikleri, kısaca Türkiye Cumhuriyeti Devletinin terörle mücadelede uğradığı can ve mal kaybının sorumluluğunu teröristlerle beraber paylaştıklarını dikkatlerinize sunmayı gerekli görüyorum'' dedi.
- YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, görevine başlamasının ardından gazetecilere yaptığı ilk açıklamada, ''İki vizyonum var. Bunlardan bir tanesi bütün yasakların üniversitelerden kalkması, ikincisi de üniversitelerin asli görevi olan bilimselliğe daha fazla önem vermeleri'' dedi.
- Vakko'nun kurucusu iş adamı Vitali Hakko (94), İstanbul'da vefat etti.

12 Aralık:

- Başbakan Erdoğan, TÜSİAD'ın resepsiyonunda, AB Dışişleri Bakanları toplantısında ortaya çıkan sonuç bildirgesi konusunda, ''Bu, nedense Fransa'nın bir özelliği haline geldi. Bu üzücü bir yaklaşım tarzı'' değerlendirmesinde bulundu. Erdoğan, ''İkili görüşmelerimizde Sayın Sarkozy bize karşı farklı, sırtımızı döndüğümüz zaman farklı yaklaşımlarda... Siyasette şık yaklaşımlar değildir'' dedi.
- Erdoğan, Ankara'daki Ulusal Tütün Kontrol Programı 2008-2012 Eylem Planı Tanıtım Toplantısından ayrılırken gazetecilerin soruları üzerine, TCK'nın 221. maddesiyle ilgili olarak ''Eve Dönüş Yasası kalkmamıştır. Şu anda var, yürürlükte. Yani bunun üzerinde, onu daha esnetebiliriz, daha farklı hale getirebiliriz. Bu çalışmalar yapılabilir'' dedi.
- Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün partiden ihracına ilişkin CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) kararının iptali yönündeki yerel mahkemenin direnme kararını bozdu.
- Afganistan'daki Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü (ISAF) çerçevesinde yürüttüğü Kabil Bölge Komutanlığı görevini tamamlayarak Türkiye'ye dönen TSK personeli, Ankara'daki 4. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı'nda törenle karşılandı.

13 Aralık:


- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın yürürlük tarihinin 1 Haziran 2008 tarihine erteleneceğini bildirdi.
- Jandarma Genel Komutanlığınca, Şırnak'ta konuşlu Jandarma Komando Tugay Komutanlığında görevli, Jandarma Tabip Üsteğmen Mehmet Fatih Uluğ'un bulunması amacıyla tüm bölgede yoğun arama faaliyeti icra edildiği, ancak şu ana kadar kendisine ait bir ize rastlanmadığı belirtilerek, ''Mevcut bilgiler ışığında Tabip Üsteğmen Uluğ'un kendi inisiyatifi ile birliğini izinsiz olarak terk etmiş olabileceği değerlendirilmektedir'' denildi.

14 Aralık:

- Cumhurbaşkanı Gül, Kazakistan'da, gazetecilerin ''Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın istifasının istendiği'' yönündeki sorularını yanıtlarken, terörle mücadele konusunda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Güneydoğu'da çok zor şartlar altında kahramanlık yaptığını belirterek, ''Bu mücadelelerin içinde olan önemli şeyleri hiç polemik konusu yapmamamız lazım'' dedi.
- Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 9 Kasım 2005 tarihinde meydana gelen olaylarla ilgili Van Askeri Mahkemesinde görülmeye başlanan davada, sanık astsubaylar Ali Kaya, Özcan İldeniz ve terör örgütü PKK itirafçısı Veysel Ateş tahliye edildi.
- YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan, üniversitelerdeki yasaklardan bahsedilirken yalnızca ''başörtüsü'' konusunun ele alınmasını eleştirerek, ''Hiç alakası yok. Ben farklı şeylerden bahsediyorum. Üniversitelerin özgürlüğünden bahsediyorum. Üniversitelerdeki özgürlük kavramının içi doldurulmak isteniyorsa, çok farklı şeylerle doldurulabilir. Sadece bir şekilde (başörtüsü) değil, buna dikkat etmek lazım'' dedi.
- Antalya'nın Manavgat ilçesinde Nisan ayında 13 yaşındaki İngiliz kıza cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanan Alman genç, yedinci duruşmada tahliye edildi.

15 Aralık:

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in kardeşi Ahmet Çelik'in otomobiline Van'da, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından ateş edildi.
- Piyanist Fazıl Say, bir Alman gazetesinde yer alan görüşleri ve ardından yayımlanan haberlerin ardından, prodüksiyon şirketi yaptığı yazılı açıklamada, ''Bu iktidar, bana ve müzik sanatına şimdiye kadar dostça davranmadı. Müzik sanatını küçümsemenin başta gelen örneklerinden biri, Milli Eğitim Bakanlığının önceki yıl okullarda müzik ve resim derslerinin kaldırılması girişiminde bulunmasıdır'' dedi.
- Milli Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise Fazıl Say'ın, ''Son dönemde müzik ve resim derslerinin kaldırılması gündemde'' şeklindeki iddialarının ''son derece mesnetsiz ve afaki olduğunu'' kaydedilerek, ''müzik ve resim derslerinin geçen 5 yıl içerisinde kaldırılmadığı gibi böyle bir teşebbüsün dahi hiçbir zaman söz konusu olmadığını'' bildirildi.

16 Aralık:

- Irak'ın kuzeyindeki Zap, Avaşin, Hakurk bölgeleri ile derinlikteki Kandil Dağı'nın Irak tarafında kalan kesimlerinde tespit edilen terör örgütüne ait hedefler, Türk Hava Kuvvetleri savaş uçaklarının saat 01.00'den itibaren uyguladığı geniş kapsamlı hava harekatı, ardından da Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uzun menzilli silahlarla vuruldu.
- Başbakan Erdoğan, İzmir'de, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütüne ait hedeflerin vurulmasına ilişkin olarak, ''Gece şartlarında gerçekleştirilen bu harekat, ilk değerlendirmelerimize göre başarılı olmuştur'' dedi.
- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, operasyona ilişkin yaptığı açıklamada, ''PKK artık ayağını denk alsın. Unutmasın ki artık bizim için PKK'nın oradaki kampları ve hareketleri BBG evi gibidir. Yeter ki gidip vurabilme imkanı sağlansın. Oraları artık elimizin, avucumuzun içi gibi biliyoruz'' dedi.
- İzmir'in Bayraklı semtindeki Saint Antuan kilisesinde, Rahip Adriano Francini, 19 yaşındaki R.B tarafından bıçakla yaralandı. Rahip Francini hastaneye Hastanesine kaldırıldı, zanlı ise kısa sürede yakalandı.
- Başbakan Erdoğan, Fazıl Say'ın bir Alman gazetesine yaptığı açıklamalarla ilgili olarak, ''Bu ülkenin sanatçısı bu ülkeyi terk etmez. Bu ülkenin topraklarında doğan, bu ülkenin topraklarında kalır'' dedi.
- Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyon (TİSK) Genel Kurulu'nda Tuğrul Kudatgobilik yeniden başkanlığa seçildi.

17 Aralık


- Genelkurmay Başkanlığınca yapılan açıklamada, Irak'ın kuzeyinde ve Kandil Dağı bölgesinde terör örgütüne ait hedeflerin hepsinde tam isabet kaydedildiği belirtilerek, ''Bazı mihraklar tarafından, sivil hedeflere ateş edildiği şeklinde saptırılmış beyanat verildiği ve yayınlar yapıldığı görülmektedir. PKK terör örgütüne hizmet eden söz konusu beyanat ve yayınların arkasındaki gerçek nedenler tarafımızdan bilinmektedir'' denildi.
- DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, Almanya'dan Türkiye'ye dönüşünde Ankara Esenboğa Havalimanı'nda, ''sahte rapor kullanarak askerliğini yapmadığı'' gerekçesiyle gözaltına alındı.
- Başbakan Erdoğan, Mevlana'nın 734. Vuslat Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Konya'da düzenlenen Şeb-i Arus töreninde, ''Bu ülkenin hamuru, bu milletin mayası; her türlü haksızlığı, her türlü aşırılığı, her türlü bölücü ve ayrıştırıcı bedhahı bertaraf edecektir. Mevlana'nın sevgi ve kardeşlik kültürüyle şekillenen bu toplum, birlik ve bütünlüğünü sonsuza dek koruyacak, kardeşlik yeminini bozmayacaktır'' dedi.
- 53. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi ''Mor ve Ötesi'' grubu temsil edecek.
- Bodrum'da, yasa dışı yollardan yurt dışına gitmek isteyenleri taşıyan tekne battı; 8 kaçağın cesedine ulaşıldı, 8'i ise yüzerek kurtuldu. Olayla ilgili 10 kişi de gözaltına alındı.

18 Aralık

- Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, 17-18 Aralık gecesi Türkiye-Irak sınırını geçmeye çalışan bir grup teröristin görüntüsünün alındığı, bölgede konuşlu kara birlikleriyle sıcak takip kapsamında icra edilen küçük çaplı bir operasyonla söz konusu gruba ağır bir darbe vurulduğu bildirildi.
- Cumhurbaşkanı Gül, terör örgütüne yönelik Irak'ın kuzeyine gerçekleştirilen operasyonu değerlendirirken, ''Yapılması gereken ve gereği olan yapılmış oldu'' dedi.
- Başbakan Erdoğan, gazetecilerin sınır ötesi operasyona ilişkin sorusu üzerine, ''Şu ana kadar uluslararası camia bizim bu yaklaşımımızı haklı bulmuştur, desteklemiştir. Şu anda da ordumuz gerekli olan neyse bunu yapmaktadır. Güvenlik güçlerimiz bundan sonra da ne gerekiyorsa onu yapmaya devam edecektir'' dedi.
- Gözaltına alınan DTP Genel Başkanı Demirtaş, çıkarıldığı askeri mahkemece tutuklandı.
- Milli Eğitim Bakanlığınca 10 bin 40 sözleşmeli öğretmenin ataması yapıldı.