Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ağustos

1 Ağustos

- Yüksek Askeri Şura, Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda toplandı.
- Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, telefon hatlarının, abonelerin bilgi ve rızaları dışında 900'lü hatlarla görüşmeye açılamayacağına hükmederek, hattın açılmasında Türk Telekom'un da kusurlu olduğu gerekçesiyle 900'lü hatların aranmasından kaynaklanan ücrette belirli oranda indirim yapılması gerektiğine karar verdi.
- Tunceli'de başlatılan operasyonda 3 güvenlik görevlisi şehit düştü, 5 terörist etkisiz hale getirildi.
- Danıştay 13. Dairesi, Halkbank hisselerinin yüzde 25'ine kadar olan kısmının halka arz suretiyle özelleştirilmesine ve halka arz işleminin 2007 yılı sonuna kadar tamamlanmasına ilişkin Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararının yürütmesinin durdurulması istemini reddetti.
- Ankara'da, iki bölgeye ayrılan kente 2 gün arayla dönüşümlü olarak su verilmesini öngören kesinti programı gece yarısından itibaren başladı.

2 Ağustos: Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, ''Ankara'da nüfus ne kadar az olursa su sıkıntısının o kadar rahat çözüleceğini'' belirterek, ''Bu 2-3 ay içinde vatandaşlarımız diğer şehirlere giderek anne ve babalarını ziyaret etseler iyi olur'' sözleri tartışma yarattı.

3 Ağustos

- Telekomünikasyon Kurumundan rehber hizmetleri vermek üzere lisans alan 6 şirket, ''118'' ile başlayan rehber numaralarını kurayla belirledi.
- Van'ın Başkale ilçesinde 9 vatandaş teröristlerce kaçırıldı.
- Genel seçimlerde, CHP listelerinden aday olarak seçilen DSP kökenli 13 milletvekilinin CHP'den istifa etmesiyle bu partinin TBMM'deki sandalye sayısı 99'a düştü.
- İstanbul'dan bağımsız milletvekili seçildiği için tahliye edilen Sebahat Tuncel hakkında, ''yasama dokunulmazlığı kapsamındaki tahliyenin gerekçesinin değiştirilmesine'' yapılan itiraz reddedildi.
- İzmir Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı İsmail Sivri yaşamını yitirdi.

4 Ağustos

- Yüksek Askeri Şura, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na Donanma Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç'ın, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun atanmasını kararlaştırdı. Şurada, ayrıca ''TSK'nın itibarını sarsacak şekilde disiplin bozucu hareketlerde bulunan'' 13, ''irticai tutum ve davranışları'' nedeniyle 10 personelin TSK'dan çıkarılmasına karar verildi.
- Muğla'nın Fethiye ilçesinde, yılda 90 milyon kilovat/saat enerji üreten Fethiye Hidroelektrik Santralinde üretim, baraj gölündeki suyun yetersiz olması nedeniyle durduruldu.
- Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde, mayın patlaması sonucu 3 asker şehit düştü, 1 asker yaralandı.

5 Ağustos: Başbakanlık Koruma Müdürü Ali Uzuner, Bilecik'in Bozüyük ilçesinde trafik kazası geçirdi. Kazada, Uzuner'in kullandığı otomobildeki eşi ve 5 çocuğu yaralandı.

6 Ağustos

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, AK Parti Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan'ı, 60. Hükümeti kurmakla görevlendirdi.
- Tunceli'de terör örgütüne yönelik 1 Ağustos'ta başlatılan geniş kapsamlı hava destekli operasyonlarda toplam 8 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.
- Van'ın Başkale ilçesinde teröristlerce kaçırılan 4'ü çocuk 9 kişi serbest bırakıldı.
- Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de öngören Anayasa değişikliği paketi için 21 Ekim Pazar günü yapılacak halk oylamasında kullanılacak seçmen listeleri, güncelleştirilmek üzere muhtarlıklarda askıya çıkarıldı.
- Hava-İş'in, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı aldığı THY ve THY Teknik AŞ'de, işverenin talebi üzerine grev oylaması başladı.
- J.K. Rowling'in çok satan çocuk kitabından uyarlanan ''Harry Potter'' serisinin yeni filmi ''Zümrüdüanka Yoldaşlığı''nın 3 oyuncusu, filmin Türkiye galasına katılmak üzere İstanbul'a geldi.
- Türkiye'nin de üye olduğu Karadeniz Deniz İşbirliği Görev Grubu'nun (BLACKSEAFOR) komutanlığı ve harekat kontrolü, Kocaeli'de Donanma Komutanlığı Gölcük Deniz Üssü'nde düzenlenen törenle Rusya Federasyonu'ndan Türkiye'ye geçti.
- Başkentte ASKİ'nin ana su borularından biri patladı, Demetevler'de birçok yeri su bastı.
- Sivas'ın Kangal ilçesinde fındık işçilerini taşıyan minibüs ile meyve yüklü kamyonun çarpışması sonucu 24 kişi öldü.

7 Ağustos

- Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, ''Kuraklık karşısında gerekli maddi tedbirleri almak hepimizin borcudur. Dua ve ibadet, hiçbir zaman alınması gereken tedbirlerin yerine geçmez'' dedi.
- Demetevler'de patlayan borunun onarımının uzun sürmesi nedeniyle Ankara'nın tamamına 3 gün su verilemeyeceği bildirildi.
- YÖK'e silahlı saldırı girişiminde bulunan Nurullah İlgün ile beraberindeki Bülent Askeroğlu'nun, ''cebir ve şiddet uygulayarak devletin iç güvenliğini, kamu düzenini bozmaya teşebbüs'' ve ''silahlı örgüt kurmak ve yönetmek'' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.
- Başbakan Erdoğan, resmi ziyaret için Türkiye'ye gelen Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile görüştü. Erdoğan, terör örgütü PKK'nın Irak'taki mevcudiyetine son verilmesi amacıyla her türlü çabayı gösterme konusunda mutabakata varıldığını belirterek, tüm bu hususları içerecek şekilde Türkiye ile Irak arasında bir ''mutabakat muhtırası'' imzalandığını açıkladı.

8 Ağustos: Manken Tuğba Özay, İstanbul'daki bir alışveriş merkezinde meydana gelen silahlı kavga ve yaralama olayına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

10 Ağustos

- THY'deki grev oylamasında ''evet'' sonucunun çıkmasının ardından, grev uygulaması için yasal süre tekrar işlemeye başladı.
- Silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren gazeteci Hrant Dink adına İstanbul'da ''Uluslararası Hrant Dink Vakfı'' kuruldu.
- İstanbul Yeni Cami Hünkar Kasrı'ndan 20 Ocak 2003 tarihinde çalınan 2 çini pano, Londra'da düzenlenen bir müzayedenin internette yer alan kataloğunda bulundu.
- Çete iddiasına ilişkin 6 ilde düzenlenen ve ''Susurluk Davası'' hükümlülerinden Yaşar Öz'ün tutuklandığı operasyon ile Beşiktaş'taki silahlı kavga ve yaralama olayına ilişkin gözaltına alınan aralarında manken Tuğba Özay'ın da bulunduğu 11 kişi tutuklandı.
- Ankara'daki camilerde cuma namazı öncesi ''yağmur duası'' edildi.
- CHP Manisa Milletvekili Erdoğan Yetenç, partisinden istifa etti. CHP'nin milletvekili sayısı 98'e düştü.
- DTP Siirt İl Başkanı Abdurrahman Taşçı, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet''ten aldığı 1 yıl 3 aylık cezanın Yargıtay tarafından onanması üzerine tutuklandı.

11 Ağustos

- Kırıkkale-Kayseri karayolunun Hasandede beldesindeki trafik kazasında, fındık işçilerini taşıyan minibüs devrildi, 22 kişi yaralandı.
- AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın TBMM Başkanlığı'na seçilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

12 Ağustos: Siirt'in Eruh ilçesinde, teröristlerce yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 11 asker ile 2 sivil yaralandı.

13 Ağustos: Bostancı-Yenikapı Avşa Adası seferini yapan, İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'ye (İDO) ait deniz otobüsü, Zeytinburnu açıklarında bir yük gemisi ile çarpıştı, 48 kişi yaralandı.

14 Ağustos

- Türk Telekom dışındaki işletmelerin de şehir içi sabit telefon işletmeciliği yapabilmesinin önünü açan Telekomünikasyon Hizmet ve Altyapılarına İlişkin Yetkilendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
- BBP Genel Sekreteri Namık Kemal Zeybek, partisinden istifa etti.

15 Ağustos

- Emniyette kılık ve kıyafette birlik ve beraberliği sağlamak, giyecek ve teçhizatın renk, cins, biçim, kullanma zamanı ve tarzını belirlemek amacıyla hazırlanan ''Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliği'' Resmi Gazete'de yayımlandı.
- Cumhurbaşkanı Sezer, Danıştay üyeliğine Merkez Valisi Mustafa Temel Koçaklar'ı, açık bulunan YÖK üyeliğine ise Bülent Serim'i seçti.

16 Ağustos

- 60. Hükümet'in Bakanlar Kurulu listesi AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanı Sezer'e sunuldu. Erdoğan, Sezer'in Bakanlar Kurulu listesini yeni Cumhurbaşkanı'na sunmasını istediğini söyledi.
- Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törenle iş adamı Jak Kamhi'ye ''Devlet Üstün Hizmet Madalyası'' verildi.
- DP Genel Başkanlığından istifa ettiğini açıklayan Mehmet Ağar, 22 Temmuz milletvekili genel seçimlerinden sonra ilk kez parti genel merkezine gitti. Ağar, ''Burası bizim yuvamız, her zaman buradayız biz'' dedi.
- Ankara Batıkent'te su borusu patladı.

18 Ağustos

- Lefkoşa-İstanbul seferini yapan AtlasJet'e ait uçak iki hava korsanı tarafından kaçırıldı. Yakıt ikmali yapılmak üzere Antalya Havalimanı'na indirilen uçaktaki Momnen Abdül Talikh ile Mehmet Raşat Özlü adındaki iki korsan, yaklaşık 6 saat süren eylemin ardından teslim oldu.
- Şanlıurfa'da tarım işçilerini taşıyan kamyonet ve bir kamyonla çarpıştı, 16 kişi öldü, 14 kişi yaralandı.

19 Ağustos

- DSP 7. Olağan Kurultayında Zeki Sezer, yeniden genel başkanlığa seçildi.
- Sivas Bağımsız Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, BBP'nin 3. Olağanüstü Kurultayı'nda Genel Başkanlığa getirildi.

20 Ağustos: Bodrum-İstanbul seferini yapan bir feribotun iskeleye yanaşması sırasında iskele babalarına geçirilen halatlardan biri koptu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

21 Ağustos

- Cumhurbaşkanı Sezer'in son kez başkanlık ettiği MGK toplantısının ardından yapılan açıklamada, birliği ve huzuru bozmaya yönelik faaliyetlere karşı alınan önlemlerin gözden geçirildiği belirtilerek, ''Bölücü terör örgütü ve yandaşlarına karşı yürütülen mücadelenin etkinlikle sürdürülmesi yönündeki kararlılık yinelenmiştir'' denildi.
- Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Yusuf Halaçoğlu, Kayseri'deki bir toplantıda yaptığı konuşmayla ilgili olarak, ''sözlerinin basında farklı yorumlarla yer aldığını'' belirtti ve ''(Tehcirden kurtulmak için kendini Kürt ve Alevi olarak gösteren Ermeniler var) dedim. Olmak ayrı, göstermek ayrıdır'' dedi.

22 Ağustos: Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara'nın barajlarında 6 ay süreyle ihtiyacı karşılayacak su bulunduğunu belirterek, ''Su sağlanan 6 barajda bugün itibariyle rezervler dışında 53 milyon 520 bin metreküp su bulunuyor'' dedi.

23 Ağustos

- Türk Telekom'da yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde arabulucu süreci de anlaşmazlıkla sonuçlandı.
- Lefkoşa-İstanbul seferini yapan Atlasjet uçağını kaçıran Mısır asıllı Filistin uyruklu Momnen Abdül Talikh ile Mehmet Raşat Özlü tutuklandı.

24 Ağustos

- Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a veda ziyaretlerinde bulundu.
- ABD'deki İftira ve İnkarla Mücadele Birliği (ADL) Başkanı Abraham Foxman, Başbakan Erdoğan'a bir mektup göndererek, Ermeni çevrelerinin ''soykırım'' iddiaları konusundaki tavır değişikliğiyle başlayan tartışmalardan ''üzüntü duyduğunu'' bildirdi.
- Samsun'da aşırı yağış sonucu meydana gelen su baskınlarından kentin büyük bölümü etkilendi, yıldırım düşmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetti.
- Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, TTK Başkanı Yusuf Halaçoğlu'nun bir sempozyumda yaptığı konuşmayla ilgili inceleme başlattı.

25 Ağustos

- Başbakan Erdoğan, yeni anayasayı parlamentodan geçirdikten sonra halk oyuna sunacaklarını belirterek, ''bunun halkın oyladığı değil, onayladığı bir anayasa olacağını'' söyledi.
- Şırnak'ta, arazide arama faaliyetini sürdüren güvenlik güçlerine Uzungeçit mevkisinde teröristlerce ateş açılması üzerine çıkan çatışmada 2 uzman çavuş şehit düştü, 10 terörist etkisiz hale getirildi.
- Erzurum'un Horasan, Narman ve Köprüköy ilçelerindeki 18 köyde sel nedeniyle hasar meydana geldi.

27 Ağustos

- Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, ''Üzülerek ifade ediyorum ki, yaşadığımız günlerde hem ülke içinden hem de ülke dışından Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı yapılan saldırılar artmış bulunmaktadır. Bu saldırıların amacı Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları tarafından çok iyi bilinmektedir'' dedi.
- Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde sürdürülen operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 11 olduğu bildirildi.
- Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Kargıcak beldesinde, son 4 günde 3 orman yangını çıkması üzerine, jandarma bölgede araştırma başlattı.
- Gazeteci-yazar Şakir Süter, İstanbul'da vefat etti.

28 Ağustos

- Cumhurbaşkanı Sezer, görevi devretmesine saatler kala Anıtkabir'i ziyaret etti. Sezer, özel deftere, ''Yüce Atatürk, Cumhurbaşkanı olarak son kez huzurunuzdayım. Görevimi; ilke ve devrimlerinize, yeminime, anayasal kurallara, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerlerine bağlılıktan ayrılmadan tamamlamanın mutluluğunu yaşıyorum'' diye yazdı.
- AK Parti Kayseri Milletvekili, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı seçilerek, TBMM'de ant içti. Daha sonra Anıtkabir'i ziyaret eden Gül, görevi 10. Cumhurbaşkanı Sezer'den devraldı.

29 Ağustos

- Türkiye Cumhuriyeti'nin 60. Hükümeti, AK Parti Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan'ın başkanlığında kuruldu. Erdoğan, Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Gül'e sundu. Gül tarafından onaylanan 60. Hükümette, Başbakan dahil 25 üye bulunuyor.
- İP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı dokunulmazlığının kalktığı gerekçesiyle hakkındaki fezlekenin işleme konularak yeniden soruşturma başlatılması istemiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.

30 Ağustos

- Genelkurmay Başkanlığı, Siirt'te güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 teröristin sağ ele geçirildiğini, 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini; 1 geçici köy korucusunun şehit olduğunu bildirdi.
- Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanlığı'na Ahmet Sever atandı.
- Kara Harp Okulu'ndan mezun olan 158. dönem teğmenler, Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın da katıldığı törenle diplomalarını aldı.
- Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 85. yıldönümü dolayısıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yazlık Bahçesi'nde resepsiyon verdi. Orgeneral Büyükanıt, gazetecilerle sohbeti sırasında, GATA'daki mezuniyet töreninde Cumhurbaşkanı Gül'ü selamlamadığı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine, ''Bunlarla uğraşmayın. Hakikaten uğraşmayın'' dedi.

31 Ağustos: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, DTP'li Ahmet Türk'ün, 30 Ağustos resepsiyonuna davet edilmemeleri üzerine söylediği sözler ve DTP tarafından 30 Ağustos'ta ''1 Eylül Dünya Barış Günü'' nedeniyle yapılan yazılı basın açıklaması ile ilgili soruşturma başlattı.