kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mayıs 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Mersin sahilleri "renkleniyor"

AA
Giriş Saati : 02.05.2009 11:58
Güncelleme : 02.05.2009 22:24
Yeni Haber
Hava sıcaklıklarının hissedilir şekilde arttığı Mersin'de sahiller, başta Erdemli ilçesine bağlı tarihi Kız Kalesi Plajı olmak üzere hareketlendi...
Yaklaşık 1 haftadır sıcaklığın 20 derece civarında seyrettiği Mersin'de vatandaşlar, hafta sonunda da güneşli ve sıcak 2 gün yaşayacak.

Hafta sonunda sıcaklığın 20-25 derece arasında olacağını tahmin eden uzmanlar, 4 Mayıs itibariyle sıcaklıkların daha da artmasını bekliyor. El değmemiş tarihi dokusu ile turistleri ağırlamayı bekleyen Mersin'de, sahiller yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. Bu kapsamda başta Erdemli ilçesine bağlı Kız Kalesi Plajı'nda yoğunluk görülüyor.

Kız Kalesi'nde tatil yapan, Hollanda'nın Rotterdam kentinde yaşayan Leyla İn (35) ve ağabeyi Cahit İn (40), eğitim-öğretim döneminin sürdüğü şu günlerde bölgenin sakin ve dinlendirici bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Hollandalı çok sayıda tanıdıklarına tatil için Kız Kalesi'ni önerdiklerini ifade eden Leyla İn, şöyle konuştu:

''Küresel kriz sonrasında Avrupa'da çalışan yerli ve yabancılarda ciddi bir tedirginlik var ve insanlar gelecekten umutlu değiller. Bu nedenle bu yıl tatil için, döviz kurunun yüksek olduğu ülkeleri tercih edeceklerini söylüyorlar. Bu kapsamda da Türkiye'nin çok şanslı olduğunu düşünüyorum ve arkadaşlarımızın önerilerimizi daha çok dikkate alacaklarını tahmin ediyoruz.''

Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) Başkan Yardımcısı Mustafa Kale de kentte turizm sezonunu başlattıklarını ve geçen yıllara göre daha çok para bırakan müşteri portföyü ile karşılaştıklarını bildirdi.

''Bu yılki turistlerin birçoğu ilk kez gördüğümüz yüzlerden oluşuyor'' diyen Kale, ''Farklı yüzleri dikkate aldığımızda, bu yıl geçen yılki misafirlerimizin üzerine yenilerinin ekleneceğini görebiliyoruz. Yani bu yıl, daha fazla doluluk oranına ulaşacağımıza inanıyorum'' dedi.