kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mayıs 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sağanak yağış uyarısı - HARİTALI

Giriş Saati : 02.05.2009 07:57
Güncelleme : 02.05.2009 22:24
Yeni Haber
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinde görülecek olan yağışların sabah saatlerinden itibaren Marmara'nın güneyi (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya) ile öğleden sonra Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde (Bolu, Karabük, Kastamonu) kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Güney ve batı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinden itibaren Marmara'nın güneyi (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya) ile öğleden sonra Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde (Bolu, Karabük, Kastamonu) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMELERİ UYARISI: Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA:
Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra parçalı az bulutlu geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde bölgenin güneyinde (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya) kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu, kuzeyi ile Aydın çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra parçalı az bulutlu geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde Kütahya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, Antalya ile öğle saatlerinden sonra Isparta ve Burdur çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra parçalı ve az bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuzeyi (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırşehir, Yozgat, Sivas) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra kuzeybatısı parçalı az bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra parçalı az bulutlu geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren bölgenin iç kesimlerinde (Bolu, Kastamonu ve Karabük) kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, Orta Karadeniz ile zamanla bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra Samsun,Ordu,Tokat, Amasya ve Çorum çevreleri parçalı ve az bulutlu geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuzeyi (Erzincan , Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Tunceli) sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...