kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mayıs 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hakkari'de "domuz gribi" endişesi

CİHAN
Giriş Saati : 02.05.2009 12:07
Güncelleme : 02.05.2009 22:24
Yeni Haber
Hakkari'nin Akbulut köyünde çocuklarda görülen yüksek ateş ve burun kanaması şikayetlerinden dolayı köy okulu tatil edildi. Yaban domuzlarının köydeki hayvanlarla birlikte yaşadığını belirten köylüler, dünyayı etkileyen 'domuz gribi'nden korkuyor. ..
Hakkari'ye 40 kilometre uzaklıktaki 50 haneli Akbulut köyünde özellikle çocuklarda başgösteren hastalıktan dolayı köy okulu tatil edildi.

Geçen hafta içerisinde özellikle çocuklarda başgösteren şiddetli öksürük, yüksek ateş, baş ağrısı, mide bulantısı, karın ağrıları ve burun kanaması gibi şikayetler üzerine Sağlık İl Müdürlüğü harekete geçti.

Köydeki bütün çocuklarda sürekli öksürük ve halsizlik şikayeti tesbit edildi. Çocuklarda görülen şikayetler üzerine Sağlık Müdürlüğü'nce görevlendirilen ekip, köyde 70 çocuktan kan örneği ve içme suyu numunesi aldı.

Köylüler adı konmayan salgının, dünyada yayılan 'Domuz Gribi' hastalığı çıkmasından şüpheleniyor. Sağlık İl Müdürlüğü, bölgede öldürücü Domuz Gribi'nin görülmesi ihtimalinin çok düşük olduğunu, çocuklarda görülen hastalığın mevsime bağlı üst solunum yolu enfeksiyonu ve yetersiz beslenmeden kaynaklandığını tahmin ediyor. Sağlık ekipleri bütün bunlara rağmen hastalıkların ana kaynağını araştırıyor.

Şeyma Bozkurt adlı öğrenci, bir haftadan beri hasta olduğunu, bundan dolayı evden dışarı çıkamadığını belirtti. Köydeki pek çok çocuğun bu şekilde hasta olduğunu söyleyen Şeyma Bozkurt, şiddetli baş ağrısı, karın ağrısı ve sürekli burun kanaması geçirdiğini kaydetti.

Sürekli öksürdüğünü belirten 5. sınıf öğrencisi Diyar Bozkurt ise, son zamanlarda televizyonlarda duydukları Domuz Gribinden çok korktuklarını, köylerinde yaban domuzlarının çok sayıda olduğunu söyledi.

Köyün gençlerinden Menduh Bozkurt ise sadece kendisinin son bir hafta içerisinde 40'tan fazla domuz gördüğünü, domuzların tarlalarına büyük zarar verdiğini, köydeki hayvanlarla domuzların aynı yerde otladıklarını kaydetti.

Köy azası Abdullah Bozkurt da bir haftada köydeki bütün çocukların hastalandığını, bundan dolayı okulun kapatıldığını dile getirdi.