kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
İŞ ÖĞRENENE 330 TL Proje kapsamında iş öğrenenlerin cebine aylık 330 TL giriyor. Her ilde ön plana çıkan iş ve meslek kollarına göre programlar düzenleniyor. Her ilde öne çıkan sektörel alanla ilgili eğitim veriliyor. Mesleki eğitim alanlara günlük olarak 15 TL harçlık veriliyor.

Çıkarttığı işçisini geri alanın primi İşsizlik Fonu'ndan karşılanacak

Hazal ATEŞ ANKARA
26.04.2009
Hükümet, küresel krizle birlikte sayısı hızla artan işsizliğin önüne geçebilmek için formül ve finansman arayışını sürdürüyor. TÜİK verilerine göre işsiz sayısı 3 milyona ulaşırken, 1 milyon 300 bin kişi de yeni iş umuduyla İŞ- KUR'a başvurdu. Çalışma Bakanı Faruk Çelik, 500 bin işsize asgari ücretle iş imkânı sunacaklarını açıklarken gözler hükümetin istihdam paketine çevrildi. Kısa çalışma ödeneğinin süresinin uzatılması ve miktarının artırılmasının ardından patronların prim yükünü hafifletmeye dönük adımlar atılacak. Bu kapsamda, kriz nedeniyle işten çıkardığı işçisini geri alan patronun prim ödemesinin bir bölümünü devlet karşılayacak. Şu anda 6, 8 ve 10 aylık sürelerde işini kaybedenlere işsizlik ödeneği veriliyor. Kısa çalışma ödeneğinin koşullarının ağır olduğuna dikkat çeken yetkililer, "İşten çıkarılanların geri alınması için önemli bir adım. Üstelik, bu sistem kısa çalışma ödeneğinden daha hızlı işleyecek. Devletin ödeyeceği prim miktarı üzerinde çalışılıyor" dedi.

GEÇİCİ İŞÇİ AĞAÇ DİKECEK
İŞKUR'un üzerinde çalıştığı yeni iş edindirme projesi ile işe alınacaklar da, ağaç dikimi, okulların bakım onarımı gibi işlerde çalıştırılacak. Geçici iş edindirme projesine ilişkin bilgi veren İŞ- KUR Genel Müdürü Namık Ata, "Bu programlar 6 ay-1 yıl gibi geçici süre ile uygulanıyor. İş öğrenenler kalıcı işlere yerleşebiliyor. Başvurularda yaş ve eğitim koşulu aranmıyor. Program kapsamında, okulların bakım onarımı, ağaç dikimi, poşet toplama, bahçe düzenleme gibi işlerde istihdam edilecekler" diye konuştu.