kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Polis görevini yaptı"

AJANSLAR
Giriş Saati : 27.04.2009 17:19
Güncelleme : 27.04.2009 20:05
Yeni Haber
Bostancı'daki operasyon sırasında yaralananları ziyaret eden Başbakan Erdoğan, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Polisin görevini yaptığını söyleyen Erdoğan," Bir defa emniyet teşkilatı her türlü tedbiri aldı. Buna rağmen koruma bandının önüne geçenleri gördüm. Burada kontrollü olarak araçlara yol veriliyordu. Normal akış yoktu. Tamamen trafik akışı da durdurabilirdi. Bu konuyu valimiz ve emniyet müdürümüzle değerlendirmesini yaparız" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kadıköy Bostancı'daki hücre evinin adeta bir mühimmat deposu olduğunu söyledi. "Evde çok çeşitli patlayıcılar var" diyen Erdoğan, çatışma görüntülerinin televizyonlardan yayınlanmasına tepki gösterdi.

Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek yaralıları ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hücre evi baskınına ilişkin açıklama yaptı.

İstanbul genelinde yaklaşık 40 kişinin gözaltına alındığını belirten Erdoğan, "Saat 04.20 civarında Bostancı'da polislerimize yönelik açılan ateşten sonrası başlayan operasyonda adı geçen terör örgütünün üst düzey yöneticisi olduğu bilinen ve yapılan operasyonda ölü olarak ele geçirilen bu şahsın dışında maalesef bir emniyet amirimiz burada şehit oldu. 7 tane polisimiz de yaralı durumda. Yaralılarımızın ikisi Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 5'i de Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde. Yaralılarımızın tedavileri devam ediyor ama herhangi bir hayati tehlikeleri söz konusu değil. Bu arada 2 tane de sivil yaralandı. Biri burada. Yaralılarımızı ziyaret ettik. Sivil vatandaşımızın hayati tehlikesi yok. NTV kameramanı olan arkadaşımız da var, ayrıca onu da ziyaret edeceğiz. Bir tane 16 yaşında yavrumuz şehit oldu. Öncelikle iki şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza şifalara diliyorum." şeklinde konuştu.

Çatışma görüntülerinin televizyonlardan yayınlanmasına tepki gösteren Erdoğan, "Bir Başbakan olmanın ötesinde bir vatandaş olarak özellikle televizyonların uluslararası medya etiğine uygun olarak davranması gerektiğine inanıyorum. Canlı yayınlar, abartılı yayınlar bunları izleyen çocuk ve yaşlıların üzerinde olumsuz bir etki oluşturmaktadır. Gerek ulusal , gerekse uluslararası camiada olumsuz tesirleri göz önüne almamız gerekiyor. O kadar abartılıyor ki; bir kameraman arkadaşımız da yaralandı. Allah göstermesin! çok daha ağır bir durumla karşılaşabilirdik. Olumsuz tesirleri düşünerek bunun için RTÜK'ten bir talimatın gelmesini beklememize gerek yok." dedi.

Yeterli önlemin alınıp alınmadığı yönündeki bir soruya Erdoğan, "Bir defa emniyet teşkilatı her türlü tedbiri aldı. Buna rağmen koruma bandının önüne geçenleri gördüm. Burada kontrollü olarak araçlara yol veriliyordu. Normal akış yoktu. Tamamen trafik akışı da durdurabilirdi. Bu konuyu valimiz ve emniyet müdürümüzle değerlendirmesini yaparız." cevabını verdi.

Operasyonun Ergenekon bağlantısının olup olmadığı yönündeki bir soruyu Erdoğan, "Bazı konularda çok acele ediyorsunuz. Şu anda eylemin çeşitliliği açısından bütün değerlendirmeler incelemeler yapıldıktan sonra konuyla ilgili bilgiler basına verilecektir. Bazı tahminler sizlere iletilmiş." diye yanıtladı.

Erdoğan, hücre evinde çok çeşitli patlayıcıların bulunduğunu belirten Erdoğan, "Adeta bir depo. Bomba düzeneğinden tutun da değişik patlayıcılara varana kadar." dedi.