kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1
 
24 Saat
24 Saat

Hedefler şaştı!

SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 27.04.2009 10:08
Güncelleme : 27.04.2009 23:15
Yeni Haber
Turkcell Süper Lig'de Galatasaray, Ankaraspor ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yolunda çok büyük bir yara aldı. Maçla ilgili yazar yorumları şöyle;

LEVENT TÜZEMEN: HEDEFLER ŞAŞTI! (SABAH)
Sivas ve Beşiktaş zirvede tek kaldı.. Galatasaray ayağına kadar gelen kısmeti kendi elinin tersiyle itti. Ve yönetim Galatasaray tarihinin en pahalı kadrosunu kurmasına rağmen koyduğu tüm hedeflerin gerisinde kaldı.
Hasan Saş maçtan sonra sahanın ortasında Ankaraspor'un golünü atan Meye için "Kimin adamıydı" diye arkadaşlarına öfkeyle bağırıyordu. Suçlu sadece Meye'ye kafa vurduran mı? Topu kaleci Sanctis'e bırakmayıp gereksiz yere korner yapan Topal mı suçlu? Yoksa Topal'dan stoper yaratmaya çalışanlar mı?
... Bu pahalı takım bugün tüm hedeflerin gerisinde kalmışsa suçlu öncelikle çapları bir takımı yönetemeyecek hocaları getiren Galatasaray yönetimidir.

GÜRCAN BİLGİÇ: HAFIZA KAYBI! (SABAH)
Bülent Korkmaz'ın göreve gelmesiyle birlikte, Lincoln'un başka bir kimlik ve karakterle takımda yer alması, Galatasaray'ı başka maçların benzer takımı haline getirdi. Berabere biten Fenerbahçe maçı ve ardından oynanan iki karşılaşmayı, biraz istatistik dökümü ile incelediğinizde, rakip kaleye zor giden, gittiğinde de kendi yeteneğinden ziyade rakibin hatalarını değerlendiren bir ekip önünüze geliyor. Son üç maçta ilk golü atan takım Galatasaray değil de, rakip olsaydı ne olurdu? Maçları objektif değerlendiren bir göz, rakiplerin de özelliklerini düşündüğünde, Galatasaray'ın yeni Kocaeli şoklarını yaşayabileceğini anlar.

... Lincoln'deki hafıza kaybının çaresini bulamadıkça, daha yetenekli takımlara karşı daha değişik skorların alınabileceği Galatasaray maçlarını izleriz.

ŞÜKRÜ KANBER: TOPU İNDİR, KAZAN (FOTOMAÇ)
Galatasaray için futbolun gerçeği bu kadar basit; topu yere indirmek ve kazanmak Bütün sezon boyunca De Sanctis hangi topu uzun atmış da Galatasaray golü bulmuş ki!.. Ben hatırlamıyorum. Öyleyse ilk 15 dakikadaki uzun top hastalığına ne demeli? Sanki ileri uçta Nonda ve Baros değil de Hakan Şükür oynuyormuşçasına başladılar maça ve ligin ayağa en iyi top yapan takımlarından birisi olan Ankaraspor'a mahkum oynadılar. Oysa Hakan TRT stüdyolarındaydı ve öndeki hiçbir oyuncu onun fonksiyonunu göremezdi.

...Koskoca ikinci yarı skoru korumak için oynarsanız böyle sürprizler gelir. Hazır takım iyi oynuyorken, hazır istim tutulmuşken ikinciyi aramak lazımdı. Kaçan balık büyük olur ya, kaybedilen iki puan o kadar önemli ki kelimelerle anlatılamaz. Fenerbahçe yarıştan düşmüşken, Trabzon yenilmişken Avrupa bileti için çok büyük bir avantajdı. Yazık...

ZAFER ERTEM: 'ŞAŞ' AŞKI BİTİRDİ (FOTOMAÇ)
Zor haftalara girdik. Artık ne hocalar ne de taraftarlar takımlarından iyi futbol beklemiyor. 'Tek gol olsun 3 puan bizim olsun' mantığı geçerli tek yol. Zirveden kopmamaya çabalayan G.Saray'da defansın sağında Serkan Kurtuluş biraz daha hızlı düşünür hızlı oynarsa yerinin adamı olur. Semih her geçen gün kendine olan güvenini artırıyor...

... Her şey üç aşağı beş yukarı G.Saray lehine gidiyor derken Bülent Korkmaz yine yaptı yapacağını. Gol kaçırsa da sürekli pozisyon kovalayan Baros'u çıkarıp 'kadim dostu' Hasan Şaş'ı oyuna aldı. Bu değişikli anlamak zor. Kenarda Ümit, Aydın, Yaser hatta ve hatta Mehmet Güven varken Hasan'ın oyuna girmesinin tek nedeni, Korkmaz'ın 'kadim dostunu' maç priminden faydalandırmasıdır. 89'da Meye, G.Saray'ı zirveden alaşağı eden golü atıp, maçı noktaladı.

YAŞAR YALÇIN: HAZİN BİR SON (FOTOMAÇ)
Seyircisiz, tatsız-tuzsuz başladı. Nasıl olduysa sarı-kırmızılılar sahaya çift forvet çıktı. Lig bitti, sonunda bu takımın rahatça çift forvet oynayacağını teknik direktörler görmeye başladı. Biraz geç oldu ama Bülent hoca da doğruyu buldu...
... Dakikalar 89'u gösterirken Ankaraspor beraberlik golünü atınca şampiyonluk hesapları da gelecek sezona kaldı. Bu saatten sonra yönetim her şeyi iyi düşünmeli ve artık bazı hataları hatır için bile bile yapmamalı.

İSMET TONGO: ZÜĞÜRT TESELLİSİ (FOTOMAÇ)
Önce federasyona ufaktan dokunalım ve de diyelim ki 'artık seyircisiz maç komedisine son ver.' Futbol gösteri oyunudur. Yeşil sahası, futbolcusu, hakemi ve taraftarı olmadan maç asla gösteri sanatına girmez...

... Federasyondan sonra biraz da G.Saray'a bir iki lafımız olsun. Arkadaş diyorsunuz ki 'Bütün maçları kazanırsak şampiyon oluruz.' Buna züğürt tesellisi denir. Hangi takım hangi oyunla şampiyon olacak. Hâlâ doğru dürüst futbol oynayan bir 11 sahaya çıkamıyor. Eskiden cezalılar, sakatlıklar bahaneydi. Şimdi onlar azaldı ama takım eski tas eski hamam. Koca Galatasaray, Ankaraspor kalesine doğru dürüst bir akın bile yapmadı.

... Baros yoktu, Kewell yoktu. Nonda 3-4 gol kaçırdı ama günün en büyük hatasını Bülent hoca yaptı. Baros'u çıkarttı, Hasan Şaş'ı aldı. Ne demiştik, 'Bu takımla, bu oyunla şampiyonluğa gidilmez.' Son dakikada kafa ile Meye golü atınca Cimbom'un ümitleri de sona erdi. Böylece şampiyonluk masalı ve Avrupa kupası iddiası bitti.

HASAN TANKAYA: UMUTLAR TÜKENİYOR (TAKVİM)
Galatasaray geçtiğimiz haftaki Belediye maçında galip gelmiş ama futboluyla sıkıntı vermişti. Cezalılar ve sakatlar raporu bu maç için de değişmemişti. SarıKırmızılılar Ankaraspor karşısında vitesi biraz daha yükselttiler ama bu da yeterli olmadı...

... Başkan Adnan Polat cezası nedeniyle özel tribünde futbolcular ve kurmaylarıyla birlikte maçı izledi. Eski başkanların bu görüntüye verdiği destek de oldukça anlamlıydı. Başkan Polat'ın yanında durdular.
Sonuçta Galatasaray bu tabloda "Kazandım" dediği maçı 2 puan kayıpla kapadı. Son anda Mehmet Çakır kolay olanı yapıp topu aut yerine kaleye gönderseydi az daha o 1 puan da gidiyordu. Sarı-Kırmızılılar ikinci yarıda ele geçirdikleri fırsatları değerlendiremedikleri için bu son derece kritik haftada çok önemli bir 2 puandan oldular.

CÜNEYT TANMAN: HAYALLER BİTTİ (TAKVİM)
Galatasaray'ın zirve şansını sürdürebilmesi için Ankara takımlarıyla ard arda oynayacağı maçlarda 4'te 4 yapması gerekiyordu... İlk ayak Ankaraspor'du... Sarı-Kırmızılılar daha ilk ayakta yattı. Beşiktaş ve Sivas'ın kazanmasıyla da zirve şansını tamamiyle kaybetti. Aslında geçen hafta Belediyespor maçını 1-0 kazanmıştı ama dün akşamki kadar iyi oynamamıştı. Ankaraspor karşısında golün dışında 2-3 tane de çok net gol pozisyonu yakaladı.
Galip gelememesinin nedeni kötü futbol değil, yakaladıklarını atamaması... Seyircisiz maçları oynamak aslında zordur. Seyircinin ateşleyici gücü olmadığı için çok havaya giremezsiniz ve mücadele de antrenman havasının dışına çıkamaz.

... Nonda'nın kaçırdıkları, Lincoln'ün 'Bu nasıl yıldız' dedirten oyunu, Baros'un suskunluğu Galatasaray'ın kazanamamasında önemli etkenlerdi. Sonuçta zirve hayali geçen hafta canlandıysa da Ankaraspor maçıyla bu hayal tamamiyle sona erdi.


Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Sivas 29 17 9 3 46 19 60
2 Beşiktaş 29 17 8 4 48 24 59
3 Trabzon 29 15 8 6 40 28 53
Tümünü göster...
4 Galatasaray 29 15 7 7 51 33 52
5 Fenerbahçe 29 14 6 9 50 31 48
6 Bursa 29 13 9 7 38 31 48
7 Kayseri 29 10 11 8 29 21 41
8 Ankaraspor 29 11 7 11 35 32 40
9 Gaziantep 29 10 9 10 36 39 39
10 G.Birliği 29 9 8 12 31 37 35
11 Antalya 29 9 8 12 30 36 35
12 Eskişehir 29 8 9 12 36 39 33
13 Ankaragücü 29 9 6 14 31 42 33
14 Konya 29 8 8 13 27 37 32
15 Denizli 29 9 5 15 34 45 32
16 İ.B.B. Spor 29 8 6 15 28 41 30
17 Kocaeli 29 7 5 17 39 61 26
18 Hacettepe 29 4 7 18 20 53 19
Haftanın Maçları
29. Hafta
 Hacettepe 2  
  İ.B.B. Spor 1  
 Sivas 3  
  Trabzon 0  
 Fenerbahçe 1  
  Ankaragücü 2  
 Kayseri 1  
  Konya 1  
 Bursa 2  
  Denizli 0  
 Kocaeli 1  
  Antalya 0  
 G.Birliği 1  
  Gaziantep 0  
 Eskişehir 0  
  Beşiktaş 2  
 Galatasaray 1  
  Ankaraspor 1  
Haftanın Maçları
30. Hafta
 Hacettepe Galatasaray  
 Trabzon Kayseri  
 Denizli Eskişehir  
 Beşiktaş Fenerbahçe  
 Ankaragücü Ankaraspor  
 İ.B.B. Spor G.Birliği  
 Konya Kocaeli  
 Antalya Bursa  
 Gaziantep Sivas