kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ülker'den yeni ortaklık

AA
Giriş Saati : 27.04.2009 16:13
Güncelleme : 27.04.2009 16:29
Yeni Haber
Ülker, sakızdan sonra şimdi de çayda ortaklık için görüşmelere başladı. ..
Yıldız Holding, Laurens Spethmann Holding AG & CO. KG ile ortaklık için görüşmeler yapıldığını duyurdu.

Yıldız Holding'ten yapılan yazılı açıklamada, şirketin uluslararası alandaki çalışmalarına güçlü ortaklıklar ile devam ettiği belirtildi.

Avrupa'nın en büyük üçüncü çay pazarı olan Türkiye'de, Milford ve Mesmer markaları ile tanınan Ostfriesische Tee Gesellschaft firmasının sahibi Laurens Spethmann Holding AG & Co. KG (LSH) ile çay alanındaki tecrübe ve birikimleri birleştirecek yeni bir ortaklık için görüşmelerin yapıldığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Henüz çalışmaları sürmekte olan bu ortaklık kapsamında LSH'nin, Yıldız Holding'e bağlı Enfes Gıda İmalat ve Ticaret A.Ş şirketine yüzde 50 oranında ortak olması planlanmaktadır. LSH, Enfes Gıda'nın markaları arasında yer alan Obaçay ve Doğa Bitkisel Ürünler'in yanı sıra, Türkiye pazarında aktif Deren Çay markası ile de ilgilenmektedir. Çalışmaların tamamlanmasını müteakip konu Rekabet Kurulu'nun onayına sunulacak ve ortaklık bu onay sonrası neticelenecektir.''

Açıklamaya göre, faaliyetlerine 1944 yılında Ülker markasıyla bisküvi üreterek başlayan Yıldız Holding, bugün 65 üretim ve pazarlama şirketiyle bisküviden çikolataya, gazlı içeceklerden süt ve sütlü ürünlere, bebek mamasından kişisel bakım ürünlerine ve ambalaja kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteriyor.

Yıldız Holding şirketleri yurt içi ve yurt dışında toplam 43 fabrikada üretim yapıyor.

Hamburg yakınlarındaki Seevetal şehrinde kurulmuş bağımsız bir holding olan Laurens Spethman Holding AG &Co. KG ise gıda sektöründe aktif bir oyuncu olup ailenin dördüncü kuşağı tarafından yönetiliyor.

Almanya ve Avrupa'da yayılmış grup şirketleri, çay, tatlandırıcı, kahvaltılık gevrek ve barlar konusunda faaliyet gösteriyor.
Grubun ticaret hacminin yüzde 40'dan fazlası uluslararası işlerden kaynaklanırken, İngiltere, Rusya ve Fransa'da iştirakleri bulunuyor.
Avrupa dahilinde, bin 100'ü Almanya'da olmak üzere, toplam bin 500 çalışanı olan LSH'nin; Buchholz, Dorset, Falkenhagen, Faulbach, Grettstadt, Hall, Hamburg, Le Puy, Lübeck, Moskova, Norden, Seevetal ve Überherrn'de operasyonları bulunuyor.