kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İşte NTV kameramanının vurulduğu an

AJANSLAR
Giriş Saati : 27.04.2009 10:00
Güncelleme : 27.04.2009 22:19
Yeni Haber
İstanbul'da Bostancı'daki çatışmada NTV kameramanı İlhan Kandaz kulağından vuruldu. Hücre evinden kalabalığın üzerine ateş açıldı.

Kadıköy'de polisin operasyon düzenlediği evden açılan ateş sonucu, olayı görüntülemeye çalışan NTV Kameramanı İlhan Kandaz ile bölgede bulunan bir vatandaş yaralandı.



Bostancı Emanet Sokak'ta polisin operasyon düzenlediği evden olayı görüntülemeye çalışan basın mensuplarına ateş açıldı.

Bu sırada NTV Kemeramanı İlhan Kandaz yaralandı. Ayrıca, bir vatandaş da başından vuruldu.Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

İlhan Kandaz olayın ardından NTV yayınında yaşananları şöyle anlattı:

"Şu anda ambulansın içindeyim. Kritik bir durum yok. Benim sağlık durumumda problem yok. Sıyırma var. Tedbir amaçlı hastaneye geldik. Vurulduğum anda binayı 100 metre önümüzden görüyorduk.
Trafik açık, polis önümüzde... Operasyon önümüzde cereyan etti. Sokakların trafiğe kapalı olduğu söylenmişti ama vatandaşlar var. Burada çatışma var, cadde kapalı değil. Son derece tuhaf bir durum. Ben kulağımdan yaralandım. Yanımdaki insan kafası delindi. Onun durumunu şu anda bilmiyorum."




TÜRKİYE FOTO MUHABİRLERİ DERNEĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, İstanbul'daki operasyonlarda NTV kameramanının yaralanmasının, basın çalışanlarının içinde bulunduğu zor çalışma koşullarına iyi bir örnek teşkil ettiğini bildirdi.

Kadıköy'de, polisin bir hücre evine yaptığı operasyonu görüntülemeye çalışan NTV kameramanı İlhan Kandaz'ın evden açılan ateş sonucu yaralandığı hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bu olay iyi bir görüntü elde edebilmek pahasına canla başla çalışan kameraman ve foto muhabirlerinin içinde bulunduğu zor çalışma koşullarına ve 'yıprandıklarına' iyi bir örnektir. Olay, her alanda ve şartta en iyi görevi yapmak için çabalayan gazetecilerin 'yıpranma hakkını' ortadan kaldıranların da bir kez daha aldıkları kararı düşünmeleri gerekliliğini de ortaya koymuştur.Kameraman arkadaşımız İlhan Kandaz ve olayda yaralanan 6 polise acil şifalar diliyoruz. Operasyonda şehit düşen emniyet amiri Semih Balaban ve hayatını kaybeden Mazlum Şeker isimli vatandaşımıza rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.''