kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

AVM'ler Barselona'da şov yaptı, ödülde rekor kırdı

SİNAN ÖZEDİNCİK
26.04.2009
Geçen yıl Polonya'nın dört ödül almasına özenen AVM'ler bu yıl rakiplerini geride bıraktı. Panora, İstinye Park, Meydan ve Forum Mersin Türkiye'ye dört ödülle döndü..
Krizle birlikte kiracılarıyla "indirim kavgaları" yaşayan aynı bölgede oluşturdukları yoğunlukla 'her tarafımız AVM oldu' dedirten Türkiye'deki alışveriş merkezleri, Avrupa'da aldıkları ödülle rekora imza attı.
Dünyadaki alışveriş merkezlerinin sahibi, işletmecisi ve profesyonel yöneticilerinden 76 bin kişiyi çatısı altında toplayan ICSC'nin Barselona'da gerçekleşen Avrupa Kongresi'nde Türkiye, 4 ödülle bu yılın rekorunu kırdı.
İstanbul'daki İstinye Park ile Mersin'deki Forum Mersin kendi dallarında büyük ödül alırken, İstanbul Ümraniye'deki Alman Metro Grubu'na ait Meydan Alışveriş Merkezi "çevreye saygı" ödülüne layık görüldü. Ankara'daki Panora Alışveriş Merkezi de mansiyon alarak 4'lüyü tamamladı.

POLONYA'YA HAYIFLANMIŞTIK
ICSC Avrupa Kongresi kapsamında bu yıl 33'üncüsü düzenlenen "Avrupa Alışveriş Merkezleri Yarışması" na 19 ülkeden 41 proje katıldı. 11 ülkeden 18 proje finale kaldı. 8 kişilik jüri projelere, "sektöre öncülük yapmak"tan, işletme başarısına kadar 50 kritere göre not verdi. Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği'ni (AMPD) temsilen ICSC'nin Avrupa yönetiminde bulunan Avi Alkaş, "Geçen yıl Polonya 4 ödül birden alına hayıflanmıştık. Bu yıl aynı başarıyı Türkiye olarak yakaladık" dedi.