kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar nasıl olacak - HARİTALI

Giriş Saati : 26.04.2009 08:07
Güncelleme : 26.04.2009 15:34
Yeni Haber
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, yurdun iç kesimlerinde hava sıcaklığının yarın 1-3 derece azalacağını, salı günü batıda, çarşamba günü ise iç ve doğu bölgelerde 3-5 derece artacağını bildirdi...
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yurt geneli yarın parçalı ve çok bulutlu, İç Ege, göller yöresi, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Kahramanmaraş, Bitlis, Van çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'da gök gürültülü sağanak, gece ve sabah saatlerinde Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak.

Salı günü, yurdun kuzey, iç ve doğusu parçalı, çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Çankırı, Kırıkkale, Kastamonu ve Kahramanmaraş çevreleri yağışlı, diğer yerler parçalı ve az bulutlu bir gün geçirecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, gece, sabah saatlerinde Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde gerçekleşecek.

Çarşamba günü, yurdun doğusu ile zamanla batısında parçalı ve çok bulutlu, İç Ege, göller yöresi, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Bolu, Karabük, Eskişehir ve Bilecik çevrelerinde yağmur, sağanak yağışlı, diğer yerlerde ise parçalı ve az bulutlu hava durumu gözlenecek.

Hava sıcaklığının, yarın iç kesimlerde 1-3 derece azalması, salı günü batı kesimlerde, çarşamba günü ise iç ve doğu bölgelerde 3-5 derece artması bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMELERİ UYARISI: Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerinde karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA:
Batısı ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli ve hafif olmak üzere sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Kütahya çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde iç ve doğu kesimleri çok bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin batısı kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren iç ve batı kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu ve bölge geneli akşam saatlerine kadar aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle sağanak, sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğusu (Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı) ile Van ve Hakkari'nin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı, doğusu çok bulutlu, akşam saatlerine kadar Diyarbakır, Siirt ve Batman çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...