kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

45 yıldır uyumuyor

İHA
Giriş Saati : 26.04.2009 10:31
Güncelleme : 26.04.2009 15:49
Yeni Haber
Aydın'da 5 yaşında geçirdiği trafik kazasının ardından 2 kez beyin ameliyatı olan Aydın Aydınel (50), 45 yıldır uyuyamadığını söyledi...
Yastalığı yüzünden 15 yıl evli kaldığı eşinden de 8 yıl önce boşanan ve Güzelyalı'da yalnız yaşayan 1 çocuk babası Aydın Aydınel, sadece uyku ilacı aldığı zaman çok az uyuyabildiğini ifade etti. İzmir'de gitmediği uzman doktor kalmadığını ancak hastalığına hiçbir çözüm bulunamayan Aydınel, İzmir Valiliği'nden yardım bekliyor.

TARİŞ Pamuk Yağ Kombinesi'nde işçi olarak çalışan Aydın Aydınel'in hayatı 5 yaşında geçirdiği trafik kazasıyla kabusa döndü. Çocukken kaldırımda yürüdüğü sırada bir taksinin çarpması sonucu ağır komaya giren ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 32 gün yoğun bakımda kalan Aydın Aydınel, 2 kez beyin ameliyatı geçirdi. Ölümden dönen ve sağ gözü 1 yıl görmeyen Aydınel'in yakasına bu kez de uykusuzluk yapıştı. Çocuk yaşta başlayan uykusuzluk hastalığı Aydın Aydınel'in yakasını bir türlü bırakmadı.

Aydınel'e 1983 yılında Küçükyalı'da emniyette çalışan bir bekçi, 1987 yılında ise Karataş'ta bir banka müdürü çarptı. Vücudunun çok sayıda yerinde kırık bulunan ve üzerine bir de uyku sorunu eklenen Aydınel, obezite sorunuyla karşılaştı. 160 kilo olan Aydınel, 1986 yılında evlendiği eşiyle 2001 yılında uykusuzluk sorunu yüzünden boşandı. 15 yıllık eşinin kendisini gece uyuyamadığı için terk ettiğini söyleyen Aydınel, "Bu uykusuzluk yüzünden hayatta başıma gelmeyen kalmadı" dedi.

Uyumak için çeşitli uyku ilaçları içtiğini ancak bunlarla çok az olsa da uyuyabildiğini söyleyen Aydınel, "Bu hapları normal bir insan içse, 2 gün gözünü uykudan açamaz. Bana fayda etmiyor. Ben en fazla 8 saat uyuyorum. Bu hapları da çalıştığım için hafta içi değil, sadece hafta sonları içiyorum. Yoksa uyur kalırsam işime gidemem" diye konuştu.

Uykusuzluk yüzünden tansiyon hastası olduğunu ve psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Aydınel, "Gece uyuyamadığım için bazen sahilde yürüyüş yapıyorum. Bazen 1-2 kadeh bir şeyler içiyorum ama fayda etmiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum" dedi.

Uykusuzluğa çözüm bulmaları için İzmir'in tanınmış psikiyatri doktorlarından Prof. Dr. Ahmet Çelikkol, Prof. Dr. Hakan Coşkunol, Prof. Dr. Savaş Kültür gibi birçok uzmanın yıllardır özel hastası olduğunu ama hastalığına çözüm bulunamadığını söyleyen Aydınel, "Artık bıktım herkes gibi uyumak istiyorum. İzmir Valisinin bu konuda bana yardım etmesini istiyorum. Bana ancak o yardım eder. Sayın Valim ne olur beni kurtarın bu hastalıktan" diye konuştu.