kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ankara'dan sert tepki

25.04.2009
Erdoğan, açıklamaya ilişkin "Bizi tatmin etmedi" derken Dışişleri Bakanlığı, "Kabul edilemez" ifadesini kullandı. Muhalefet de hoşnut değil..
Barack Obama'nın açıklamasına Ankara'dan tepki geldi. Başbakan Tayyip Erdoğan, "Barışı gölgeleyecek açıklamaların yapılmaması lazım" dedi. Erdoğan, "Sayın Başkanın hazırlanan metinini bir denge metni olarak görüyorum. Bu metin bizi tatmin eden bir metin değil. Tarihi araştırmak, tarihçilerin işidir. Süreç içinde burada sürmekte olan normalleşme sürecini gölgede bırakacak açıklamalardan kaçınmak lazım. Hiçbir siyasetçi kendi verdiği söz veya kendi geleceğine yönelik yatırım için kalkıp da ülkeler arası barışı gölgeleyecek açıklamalar yapmaması gerekir" şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, açıklamada katılmadığı yönler bulunduğunu belirterek, "Özellikle 1915'te hayatını kaybeden yüz binlerce Türk ve Müslüman var. Hayatını kaybeden herkesin acısının paylaşılması gerekir" dedi. Gül Sofya'daki açıklamasında, "Şimdi geleceğe bakmak lazım. Ortada ilk defa bir büyük gayret var. Çalışmalar, birkaç misli hızlanmış vaziyette" ifadesini kullandı.

BAYKAL: HAYALKIRIKLIĞI
Dışişleri Bakanlığı ise Obama'nın açıklaması konusunda, "Bazı ifadeleri ve 1915 olaylarıyla ilgili tarih yorumunu kabul etmemiz mümkün değildir" açıklamasını yaptı. Bakanlığın yazılı açıklamasında, "Bazı ifadeleri ve 1915 olaylarıyla ilgili tarih yorumunu kabul etmemiz mümkün değildir. Türk ve Ermeni uluslarının ortak tarihleri ancak tarafsız ve bilimsel verilerle incelenebilir. Obama'nın Türkiye- Ermenistan normalizasyonuna ilişkin yaklaşımını ise olumlu buluyoruz." CHP Başkanı Deniz Baykal, "Obama'nın açıklamasının Türkiye'de büyük bir hayal kırıklığı yarattığını" belirtti.