kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kansere karşı pedal çeviriyorlar

AA
Giriş Saati : 26.04.2009 14:12
Güncelleme : 26.04.2009 15:49
Yeni Haber
Kanser hastalığının ölümcül ve umutsuz bir hastalık olmadığını anlatmak isteyen 9 kişilik Hayata Tutunmak ekibi, bisikletle Edirne'den Artvin'e hareket etti...
Lenf kanserini yenen ve Hayata Tutunmak Projesi'nin Koordinatörlüğünü yapan Murat Ceylan, Çernobil faciasının yıl dönümünde, kanser hastalığına dikkati çekmek, farkındalık yaratmak amacıyla Artvin'e kadar bisikletleriyle gideceklerini söyledi. Edirne'den başlayıp, Artvin'de son bulacak projenin 33. gün süreceğini belirten Ceylan, şöyle konuştu:

''Çernobil;de 1986 yılında yaşanan nükleer kazanın ardından ülkemiz ve özellikle Karadeniz Bölgesi yoğun biçimde radyasyon etkisi altında kalmıştır. Dönemin sağlıkçıları, bilim insanları tarafından 15 yıl sonra Doğu Karadeniz'de yoğun miktarda kanser vakalarının görüleceği açıklanmış, ancak konuyla ilgili o günden bu yana hiçbir çalışma yapılmamıştır.

İngiltere gibi, yayılan radyasyon bulutlarından etki altında kalan ülkelerde, halen düzenli ölçümler yapılırken, ülkemiz de bu konuda büyük bir sessizlik ve hareketsizlik söz konusudur. Bu sessizliğe bir ses olabilmek, kamuoyunda ve özellik de Karadeniz Bölgesi'nde, kanser gerçeği hakkında bilinç oluşturmak, hastalıkla mücadele imkânları ve hasta hakları konusunda aydınlanma oluşturabilmek için 9 kişilik bir gönüllü ekiple bu gün yola çıkıyoruz.'' Daha sonra ekip, bisikletlerine binerek Selimiye Camii önünden yolculuklarını başlattı.

Yarın Kırklareli'ne ulaşacak ekip, 3 Mayısta İstanbul Kadıköy Meydanı'nda olacak. Grup, ayrıca yolculuk güncelerini belgesel ve kitap çalışması olarak hazırlayacak.