kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Irak'ta üst düzey El Kaide lideri yakalandı

CİHAN
Giriş Saati : 26.04.2009 14:56
Güncelleme : 26.04.2009 22:07
Yeni Haber
Hafta içinde son bir yıl içindeki en ölümcül saldırıların düzenlendiği Irak'ta üst düzey bir El Kaide liderinin yakalandığı bildirildi. ..
Irak Başbakanı Nuri El Maliki, hafta içinde düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen Ebu Ömer El Bağdadi adlı bir kişinin, El Kaide'nin üst düzey isimlerinden biri olduğunun düşünüldüğünü söyledi. Maliki, Bağdadi'nin Irak güvenlik güçlerince 2 aydır izlenmekte olduğunu kaydetti.

Bağdadi'nin geçtiğimiz Perşembe günü yakalandığına dair iddialar gündeme gelmiş; ancak bu bilgi resmi olarak doğrulanmamıştı. Bağdadi'nin, radikal Sünni grupları çatısı altında bulunduran İslam Devleti grubunun başındaki kişi olduğu sanılıyor. Ebu Ömer El Bağdadi isminin ise takma ad olduğu belirtiliyor.

Irak Başbakanı Maliki, BBC'ye yaptığı açıklamada istihbarat birimlerinin, Bağdadi'nin hareketlerini içeriden izlediklerini söyledi. Irak Başbakanı, Bağdadi'nin daha önce kendisiyle birlikte çalışmış ve İslam Devleti'nin başına geçtiği yemin törenine katılmış iki yardımcısı tarafından da teşhis edildiğini kaydetti. Bağdadi'nin sorgulandığını aktaran Maliki, elde edilen bilgilerin de yakında kamuoyu ile paylaşılacağını dile getirdi.

İslam Devleti içinde gölge bir figür olduğu düşünülen Bağdadi'nin varlığına birçok ABD'li komutan inanmıyordu. Asıl adının Ahmed El Micami olduğu belirtilen El Kaide liderinin, takma ad olarak Bağdadiyi kullandığı kaydediliyor.