kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Tek başına iktidar olma imkanını kullanacağız"

İHA
Giriş Saati : 26.04.2009 10:26
Güncelleme : 26.04.2009 22:07
Yeni Haber
KKTC'de hükümeti kurmaya hazırlanan Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Derviş Eroğlu, tek başına iktidar olma imkanını kullanacaklarını ve hükümeti kurma görevini aldıktan sonra 3-5 gün içinde hükümeti kuracağını söyledi. ..
Devlet kuruluşu Bayrak Radyo Televizyonu'nun (BRT) sorularını yanıtlayan Eroğlu, "Tek başına mı hükümet kuracaksınız" sorusu üzerine, tek başına iktidar olma imkanını kullanacaklarını söyledi ve zaten Parti Meclisi'nden onay aldığını anımsattı.

Derviş Eroğlu, hafta başından itibaren siyasi partilerle görüşmeler başlatarak, onların fikirlerini de alacaklarını belirtti.

1 Mayıs'ta hükümet kurma görevini alacağını anımsatan Eroğlu, "Tahmin ederim, 3-5 gün içinde hükümeti kurarım. Hükümetin programının açıklanması ve güven oylaması ile birlikte sanırım 15-20 gün içinde çalışmaları tamamlarız" dedi.

Halka söz verdikleri gibi hükümette ilk hedeflerlerinin ekonomi olacağını vurgulayan Eroğlu, "Sektörler darboğazda, ekonomik büyüme -3, piyasa durgun. Ülkedeki sıkıntıların temel kaynağı ekonomi. Ekonomik konuları süratle ele alıp, tedbirleri devreye koyacağız" diye konuştu. Serbest Bölge projesinin anımsatılması üzerine ise Derviş Eroğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ekonomisini güçlendirmek için büyük projeleri hayata geçirmek istediklerini söyledi. Serbest Bölge projesini buna örnek gösteren Eroğlu, ilk 100 gün içinde yasayı hazırlayacaklarını, ardından etap etap uygulamaya koyacaklarını belirtti.

MÜZAKERELERİN DEVAMINDAN YANAYIZ


Kıbrıs konusunda ise Rum kaynaklı, maksatlı açıklamalar yapıldığını ifade eden Eroğlu, bunlara tepki gösterdi. Eroğlu, "Rumlar, uzlaşmazlığını sürdürürken, uzlaşmazlığı Türk tarafına yıkmak için, dünyayı aldatmaya çalışıyor. İçte de bazı partiler bunu söylüyor. UBP, bir anlaşma için müzakerelerin devamından yanadır. Bu konuda kimse endişe duymasın. Biz müzakereleri kesen, kopartan taraf olmayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı ile sürekli istişare içinde olacaklarını ifade eden Eroğlu, kendilerinin de barış ve çözümden yana olduğunu, ancak ilkelerini de zaman zaman ortaya koyacaklarını dile getirdi.

Eroğlu, müzakerelere hükümet temsilcisi atanması konusunda ise, "O konuda bir problem olmayacak" şeklinde konuştu. Eroğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın ve bazı çevrelerin başlangıçta telaşlanmasına gerek yoktu. Zaten Sayın Cumhurbaşkanı'na telaşa gerek olmadığını geçen günkü görüşmemizde de hissettirdik. Kendisini rahatlattık. UBP, müzakerelerde, Cumhurbaşkanı'na destek olmaya devam edecektir. Ama, UBP iktidardadır. Elbette, Sayın Cumhurbaşkanı, gerek başbakan, gerek dışişleri bakanı ile sık sık bir araya gelecektir. Gerekse Bakanlar Kurulu'na bilgi verecektir. Bu konuda problem yok" ifadelerini kullandı.

UBP Genel Başkanı Derviş Eroğlu, demokratik, dünyaya örnek bir seçim geçiren Kıbrıs Türk halkına teşekkür ederken, sonuçların ülkeye hayırlı olmasını diledi.