kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Sarah ana' kavgası

25.04.2009
Obama'nın Kenya'da yaşayan babaannesini, bir evanjelik misyoner kiliseye davet edince, ülkedeki Müslümanlar ayaklandı: Sarah Ana'nın dinini değiştirmeye çalışıyorlar..
ABD Başkanı Barack Obama'nın 87 yaşındaki babaannesi, Kenya'da Müslümanları ve Hıristiyanları birbirine düşürdü!.. Çevresinde "Mama Sarah" (Sarah Ana) olarak da tanınan babaanne Sarah Obama'nın Avustralyalı evanjelik misyoner John Jeremic tarafından yönetilen "7. Gün Kilisesi"ne ısrarla davet edilmesi, ülkedeki Müslümanları ayaklandırdı.
Babaannenin zorla Hıristiyan yapılmak istendiğini iddia eden Kenya İmam ve Vaizler Konseyi Sekreteri Şeyh Muhammed Halife, "O bir Müslümandır. Kimse Sarah Annemizi Hıristiyan yapmaya uğraşmasın. Biz Müslümanlar aramızdan birinin misyonerlerce Hıristiyan yapılmaya uğraşılmasını asla kabul etmeyiz, dinimizi savunacağız" diyerek tepkisi gösterdi.

'YANLIŞ ANLAŞILDIK'
Barack Obama başkan seçilmeden önce böyle bir girişim olmadığını hatırlatan Halife, ülkesinde ulusal bir kahraman haline gelen Sarah Obama'nın ününden yararlanılmak istendiğini belirtti. Öte yandan, haberin duyulmasının ardından Kenyalı Müslümanlar birbiri ardına protesto gösterileri düzenledi. 7'nci Gün Kilisesi yetkilileri ise bir açıklama yaparak, Sarah Obama'nın dinini değiştirmek gibi bir amaçlarının olmadığını, yaşlı kadının yalnızca kilisede düzenlenecek özel bir törene konuk olarak davet edildiğini belirtti. Başkan Barack Obama'nın amcası ve Sarah Obama'nın kuzeni olan Saidi Obama ise din değiştirme gibi bir durumun söz konusu olmadığını ve Sarah Obama'nın başka bir programı olması sebebiyle törene katılmadığını açıkladı.
Bu arada "Sarah Ana"nın törene katılmasının aile üyeleri tarafından engellendiği de iddia ediliyor.