kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

25.04.2009
Artan saldırılar Clinton'a Bağdat'ı ziyaret ettirdi
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, dün sabah Bağdat'a sürpriz bir ziyarette bulundu. Clinton, ziyaretin amacını, intihar saldırılarına karşı ABD'li komutanlarla alınacak önlemleri tartışmak olarak açıkladı. "Saldırıları Irak'ın iyi yolda olmasını hazmedemeyenler yapıyor" diyen Clinton, Irak Başbakanı Nuri el Maliki'yle görüşmesinin ardından Irak'ın bütünlüğünün önemini vurguladı.

Gazeteci açlık grevi yapıyor
İran'da ABD için casusluk yapmaktan suçlu bulunup tutuklanan ABD vatandaşı gazeteci Roxana Saberi'nin (31) açlık grevi yaptığı öğrenildi. 8 yıl hapis cezası alan Roxana'nın kendisine yöneltilen suçlamalara karşılık olarak beş gün önce yemek yemeyi kestiği belirtildi. Açıklamayı Roxana'nın babası Rıza Sabirir yaptı. "Hapishaneden telefonla aradığımda açlık grevine başladığını söyledi" dedi.

Berlusconi kurtuluş gününde halka 'flüt' çaldı
İtalya'da ülkenin Nazi işgalinden kurtulduğu tarih olan 25 Nisan günü, bu yıl da devletin üst kademesinin katıldığı bir törenle kutlandı. Roma'daki Meçhul Asker Anıtı önündeki törenlerin ilgi odağı Başbakan Silvio Berlusconi oldu. Tören sırasında vatandaşlarla samimi sohbetler gerçekleştiren Berlusconi'nin yaşlı bir adama flüt çalma taklidi yapması ise çevrede gülüşmelere sebep oldu.

Merkel'in evinin önünde 100 kiloluk bomba!
Almanya Başbakanı Angela Merkel'in evine birkaç yüz metre yakınında 100 kilogram ağırlığında bir bomba bulundu. Rus yapımı olduğu belirtilen bombanın İkinci Dünya Savaşı döneminden kaldığı belirtildi. Bir müze inşaatı kazısında ortaya çıkarılan bomba yüzünden Merkel'in yolundan çevrilerek Berlin'deki yazlık evine götürüldüğü açıklandı. Bombanın gece etkisiz hale getirdiği kaydedildi.

Defoe'nun kardeşi öldürüldü
İngiltere'de son zamanlarda birçok ölüme sebep veren çetelerin hedefinde bu kez ünlü futbolcu Jermain Defoe'nin kardeşi vardı. İngiliz futbolcunun kardeşi Jade (26) onlarca kişi tarafından feci şekilde dövülerek öldürüldü. Bir hafta yaşam destek ünitesinde kalan Jade'in öldürüldüğü polisler tarafından onaylandı.

12 çocuk patlamada öldü
Pakistan'ın kuzeybatısında bir bombanın infilak etmesi sonucu 12 çocuğun öldüğü bildirildi. Yerel bir polis yetkilisi, çocukların bombayı Lukman Banda bölgesinde bir ilkokul önünde bulduğunu belirtti. Patlamanın meydana geldiği bölgeye ulaşımın zor olduğu öğrenildi. Ölü sayısının artabileceği açıklandı.