kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
İnsanlar maskeyle dolaşıyor.

Domuz gribi hızla yayılıyor: 68 ölü...

DIŞ HABERLER
25.04.2009
Meksika'da patlak veren domuz gribi, şu ana kadar 68 cana mal oldu. Virüs ABD'de 8 kişiye bulaştı. Komşu ülkelerde alarma geçildi..
Sars, kuş gribi derken dünya bu kez de domuz gribi şokuyla sarsıldı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) açıklamasına göre, hastalık Meksika'da şu ana kadar 68 kişinin hayatına mal oldu. Meksika'da 68 kişinin domuz gribi yüzünden öldüğünün kesinleştiğini ve bölge ülkeleri ile temasta olduklarını açıklayan DSÖ Başkanı Margaret Chan, domuz gribi salgını konusunda brifing vermek üzere, Washington ziyaretini yarıda keserek İsviçre-Cenevre'deki merkeze geldi. DSÖ Sözcüsü Gregory Hartl ise 68 kişinin ağır zatürreden hayatını kaybettiğini, ölümlerden bazılarının daha önce rastlanmayan bir domuz gribi türü olduğunu bildirdi. Öte yandan, henüz herhangi bir vaka rapor edilmemiş olmasına karşın Peru ve Şili'de acil önlem paketlerini hayata geçirdikleri ifade edildi. Kolombiya'da havaalanı ve limanlardaönlemler alınırken, Meksika'dan gelen 5 yolcu da gözlem altına alındı. DSÖ'nün internet sitesinde, virüsün insandan insana geçtiğine işaret edilerek, dünya çapındaki sağlık görevlilerinin alarma geçtiği vurgulandı.

OKULLAR, STATLAR KAPALI
Meksikalı yetkililer, ülkede şu anda binden fazla kişiye hastalığın bulaştığını tahmin ediyor. Halk ise panik içinde. Başkent Mexico City'de kütüphaneler, tiyatrolar, futbol statları ve müze gibi halka açık yerler kapılarını kapadı. Bu arada hastalığın sıçradığı ilk komşu ülke ise ABD oldu. Teksas ve Kaliforniya eyaletlerinde, 8 kişide virüsün görüldüğü açıklandı. New York'ta ise bir lisede 75 öğrencinin aynı anda gribe yakalandığı, çocuklara domuz gribi şüphesiyle tahliller layapıldığı belirtildi. Uzmanlar, hastalığın belirtilerinin normal gripte yaşandığı gibi ateş, öksürük ve boğaz ağrısı olduğunu söylüyor. Küresel çapta yayılmasından endişe edilen virüsün, domuzlarda görüldüğü ancak nadiren insanlarda da rastlandığı belirtiliyor.