kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriz günlüğü

23.04.2009
Mali işler müdür vekili intihar etti
ABD'li mortgage kredi kuruluşu Freddie Mac'in mali işler müdür vekili David Kellermann dün sabaha karşı Virginia'daki evinde ölü bulundu. Polis ölüm nedeni hakkında bilgi vermedi. 41 yaşındaki Kellerman'ın intihar ettiği tahmin ediliyor. Freddie Mac basın sözcüsünün verdiği bilgiye göre Kellerman'ın eşi sabaha karşı beş sularında polisi arayarak olayı ihbar etti. 16 yıldan fazla bir süredir Freddie Mac'in değişik kademelerinde görevler üstlenen Kellerman geçtiğimiz Eylül ayında mali işler müdür vekilliği görevine getirilmişti.

İngiltere ekonomisi yüzde 3.5 küçülecek
İngiltere Maliye Bakanı Alistair Darling, İngiltere ekonomisinin 2009 yılı sonunda yeniden büyüme trendi içine girmesini beklediğini bildirdi. İngiltere'nin gayri safi yurt içi üretiminin 2009 yılında geçen yıla göre yüzde 3. 5 daha küçük gerçekleşmesini öngördüğünü belirtti. Gelecek nisan ayından itibaren 150 bin sterlinden fazla kazananlardan yüzde 50 vergi alınacak. İngiltere'de işsizlik oranı yüzde 6.7 çıkarken, hükümet geçen yıl 90 milyar sterlin ile öngörüsünden daha çok borçlanmıştı.

Chrysler yardım teklifini reddetti
ABD hükümeti'nin 750 milyon dolarlık yardımını reddeden Chrysler gerekçe olarak hükümetin yönetici ödemelerindeki sınırlamalarla ilgili anlaşmazlıkları öne sürdü. Daha önce 1.5 milyar dolar hükümet yardımı alan Chrysler'ın yeni yardımı reddetmesi ile ilgili olarak ABD hazine bakanlığı sözcüsü suskunluğunu koruyor. Sözcü, hükümetin otomotiv özel çalışma grubunun Chrysler'la ilgili tüm gelişmeleri yakından takip ettiğini kaydetti.

Aynı gemide olmasak da aynı fırtınayı yaşıyoruz
ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner, uluslararası finans yöneticileri ile yaptığı toplantıda ekonominin gelecekte sağlam temellere oturtulması için küresel anlamda bir işbirliğine ihtiyaç olduğunu söyledi. Washington Ekonomi Kulübü toplantısında konuşan Geithner, "Belki aynı gemide olmayabiliriz ama kesinlikle aynı fırtınayı yaşıyoruz" dedi.