kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sinpaş GYO, yalılardan sonra sarayları da Halkalı'ya klonladı

Bülent YOLDAŞ / EKONOMİ
23.04.2009
Bosphorus City'de Ortaköy etabını gelecek hafta satışa sunmaya hazırlanan Sinpaş GYO, projeyi Saraylar etabı ile büyütme kararı aldı. Projede Çırağan ve Dolmabahçe sarayları da yer alacak..
Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), İstanbul Boğazını Halkalı'ya taşıdığı Bosphorus City projesinde 600 konutluk Ortaköy etabını erkene alarak önümüzdeki hafta satışa çıkartacak. Sinpaş GYO ayrıca projedeki yalıların yoğun ilgi görmesi nedeniyle projeyi büyütme kararı aldı. Daha önce Boğazın Çengelköy-Ortaköy boğaz hattını kapsayan projeye Saraylar bölgesi de eklendi. Konsept çalışması devam eden Saraylar etabında 650 konut bulunacak ve Çırağan Sarayı ile Dolmabahçe Sarayı da yeniden yorumlanacak. Çırağan Sarayı ve Dolmabahçe Sarayı, içinde özel davet mekanlarının da yer alacağı şekilde konut amaçlı ya da butik otel olarak inşa edilecek.

'BİN 177 DAİRE SATILDI'
İlk satışa çıktığında metrekare fiyatları bin 700 ile 2 bin 100 TL arasında değişen projenin Ortaköy etabındaki dairelerin metrekaresi 2 bin 700 ile 3 bin TL arasından satışa sunulacak. Saraylar etabı ekim ayında satışa çıkacak. Projenin 2011'de tamamlanması hedefleniyor. Sinpaş GYO Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer, bin 170 daireyi şimdiden sattıklarını ifade ederek, "Şu ana kadar 800 milyon liralık satış yaptık. Saraylar bölgesini katmadan sadece Ortaköy etabını eklediğimizde bile 1 milyar lira hedefimizi gerçekleştirmiş oluyoruz. Yoğun ilgi nedeniyle yeni eklenen saraylar bölümünde boğazın kenarlarını sadece yalılara ayırıyoruz" diye konuştu.

%556
2008'de cirosunu ve satış adetlerini yüzde 556 arttırdı

* 4 yıl içinde 23 proje yapacak, 11 bin 500 konut üretecek.
* 4 yılda yaklaşık 2.6 milyar TL yatırım yapacak.
* 12 bin kişiye istihdam sağlayacak.
* Bosphorus City projesinden 1 milyar TL üzerinde gelir bekleniyor.