kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
'İÇ TÜKETİMİ CANLANDIRALIM' ... İhracat tüm dünyada yara aldı. Ocak'ta Çin'de yüzde 17, Türkiye'de yüzde 28 düştü. İç tüketimin canlanması kaldığımız yerden devamı sağlar.

Obama güdük ticarete şaşırdı sınırdan ihracat için kollar sıvandı

22.04.2009
TİM Başkanı, Obama'nın Irak sınırından gümrüksüz ihracat için komisyon kurdurduğunu söyledi..
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye-Irak sınırında kurulacak bölgeden ABD'ye gümrüksüz mal gönderilmesi ve ABD'ye ticaretinin geliştirilmesi konusunda bir komisyon kurulması için talimat verdiğini söyledi. İhracatçıların aldığı doğalgaz için BOTAŞ'ın istediği teminat konusunun senet verilerek çözüldüğünü belirten Büyükekşi, Cumhuriyetin 100. yılında 500 milyar dolarlık ihracata ulaşmak için Palladium adlı bir strateji şirketiyle anlaştıklarını söyledi. 9 Eylül 2008'de TİM seçimlerini kazandıktan sonra ekonomi gazetecileriyle tanışma yemeğinde İstanbul'da biraraya gelen Büyükekşi, yapılanları, yapılacakları paylaştı.

RAKAMLARA İNANAMADI
Türkiye'nin ABD ile ticari ilişkilerinin gelişimi konusunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup gönderdiklerini bunun Obama ile görüşmelerdeki bilgi notlarının arasına alındığını belirten Büyükekşi, Cumhurbaşkanı Gül'ün de bu bilgileri Obama'yla paylaştığını kaaydetti.. Türkiye'nin 2001'de ihracatın yüzde 10'unu yaptığı ABD pazarının artık yüzde 3.2'lik bir pay oluşturduğuna işaret eden Büyükekşi, Cumhurbaşkanı Gül'ün Obama'ya konuyu açtığını ve rakamların bu şekilde olmasına hayret ettiğini söylediğini aktardı. Büyükekşi, "Gül'e atfen, "Obama hemen talimat verdi bir komisyon kurulmasına Türkiye ile ticareti nasıl artırabiliriz, geliştirebiliriz diye. Bu konuda iki tarafta da çalışma yapılacak' dedi'' bilgisini verdi.
Haberin fotoğrafları