kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Wiesel'den Ahmedinejad'a tepki

AA
Giriş Saati : 20.04.2009 18:58
Güncelleme : 20.04.2009 20:54
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Wiesel'den Ahmedinejad'a tepki
Nazi Almanyası döneminde bazı aile üyelerini soykırımda kaybeden Nobel Barış Ödülü sahibi ABD vatandaşı yazar Eli Wiesel, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın Cenevre'de düzenlenen Dünya Irkçılıkla Mücadele Konferansına (Durban II) katılmasını eleştirdi.

İsrail radyosuna konuşan Wiesel, "Ahmedinecad'ın yeri ırkçılığa karşı uluslararası bir toplantı değil, cezaevi olmalıydı. Ahmedinecad, insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı tutuklanmalı. Çünkü tüm bir milletin yok edilmesini körüklüyor, bütün insanlığın kaderini tehlikeye atıyor" diye konuştu.

Wiesel, BM'nin Cenevre'de böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmasından ve "Bir numaralı Yahudi soykırımı inkarcısı" diye tanımladığı Ahmedinecad'a saygın bir şekilde davranılmasından "utanç duyduğunu" ifade etti.
Eli Wiesel, Harvard Üniversitesi profesörlerinden Alan Dershowitz ve bazı başka kişilerle birlikte İran Cumhurbaşkanını protesto için Cenevre'de bulunuyor.

Wiesel, 1928 yılında halen Romanya sınırları içindeki Sighet kasabasında doğmuş; İkinci Dünya Savaşı sırasında söz konusu bölgede yaşayanlarla birlikte kendisi ve tüm ailesi toplama kamplarına götürülmüş; burada anne ve babası ile kız kardeşi ölmüştü. Wiesel ile birlikte iki ablası, 1945 yılında kamplardan kurtularak Paris'e götürülmüşler ve Wiesel, Sorbon'da eğitim gördükten sonra gazeteci olarak çalışmaya başlamıştı.

Halen ABD vatandaşı olan Eli Wiesel, ABD'de birçok üniversitede ders veriyor ve çeşitli forumların üyeliğini yapıyor.

HAMAS'TAN TEPKİ

Bu arada, Gazze'de iktidardaki Hamas hareketinin sözcülerinden Fevzi Barhum, Durban II konferansının bazı ülkeler tarafından boykot edilmesinin Amerika ve İsrail'in baskılarından kaynaklandığını savundu.
Barhum, Gazze'de gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle Amerika'nın konferanstan çekilmesinin, Başkan Barack Obama'nın Orta Doğu'da barış, güvenlik ve insan haklarına saygı yolunda yaptığı açıklamalarla çeliştiğini belirtti.