kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Azerbaycan'dan Hadise'ye tam destek

İHA
Giriş Saati : 20.04.2009 16:44
Güncelleme : 20.04.2009 20:54
Yeni Haber
Eurovision şarkı yarışmasında geçen yıl Türkiye'ye en yüksek puanı veren Azerbaycan'da halk, Türkiye ile yaşanan krize rağmen bu yıl yarışmada Türkiye'yi temsil edecek olan Hadise'ye tam destek vereceklerini belirtiyor...
Ermenistan ile Türkiye arasındaki sınır kapılarının açılması haberleri üzerine gerilen Türkiye-Azerbaycan ilişkileri Başbakan Erdoğan'ın "Karabağ problemi çözülmeden kapılarımızı açmayız sözüyle" normale dönmeye başlarken, Türkiye ile yaşanan krize en büyük tepki Azerbaycan basınından geldi.

Sınır kapılarının açılması durumunda basında yer alan, Türkçe şarkıların boykot edileceği haberleri üzerine Media FM yöneticisi Tural Aliyev, Türk basınında bu yönde yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını
söyledi.

Aliyev, Türkçe şarkıların boykot edilmediğini, ancak kapılar açılırsa böyle bir kararın geçerli olacağını belirtti. Türk basınında yapılan haberlerde Azerbaycan'da yayın yapan 105.5 Media FM'in Türkçe şarkıları boykot ederek radyoda çalmadığı öne sürülüyordu.

Media FM yöneticisi Tural Aliyev, bu tür haberlerin maksatlı olduğunu ve günlük yayın akışı içerisinde birçok Türkçe şarkıya yer verdiklerini söyledi. Türk basında yer alan, Azerbaycan'da en çok dinlenen 105.5 Media FM Türkçe şarkıları çalmayacağını resmen duyurduğu gibi, haberlerin asla doğru olmadığını belirten Aliyev, "Biz bu tür şeyleri asla söylemedik" dedi.

Türkiye'nin birçok internet sitesinde de Media FM tarafından Hadise'ye yönelik boykot kararı alındığını haberlerinin olduğunu vurgulayan Aliyev, "Azerbaycan geçen yıl Eurovision'da Türkiye'yi desteklemişti. Düşünüyorum ki bu yıl da Hadise en yüksek puanı bizden alacak. Azerbaycan 12 puanını Türkiye'ye verecek. Biz aynı neticeyi Araş ve Aysel Teymurova için de Türkiye'den bekliyoruz" dedi.

Azerbaycan basınına Türkiye-Ermenistan sınırının açılması durumunda Türkçe şarkıların yayınlanmayacağı yönünde bilgi verdiklerini belirten Aliyev, "Bunu anlamak çok kolay. Ne dediğimiz ortadadır. Bugün Media FM'de Türkçe şarkılar Azerice şarkılardan daha çok yayınlanmaktadır. Bunun tersi bile bizi korkutur" şeklinde konuştu.

Media FM'e karşı yalan yanlış haber yapanlarla da irtibata geçtiğini söyleyen Tural Aliyev, "Bu yönde haber yapanlara mail adresimi ve telefonumu bıraktım. Bizim adımızla yanlış haberler yapılıyor. Biz böyle açıklamalar vermedik. Doğru haber yapmaları için onlara bıraktığım telefon numaralarıma ve maillerime hiçbir cevap gelmedi. Böyle olduğu zaman ben Türk basını için doğru haberin mi maksatlı haberin mi önemli olduğunu anlayamadım. Radyomuzda sürekli çalan Hadise'nin Düm Tek Tek şarkısına 12 puan vermeyi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Ermenistan sınırının Karabağ sorunu çözülmeden açılmayacağından kesin emin olduklarını belirten Aliyev şöyle konuştu, "Böyle bir problem artık yoktur. Bu sorun da olmadığına göre Türkçe şarkıları boykot gibi bir durum söz konusu değildir. Media FM yayınında Türkçe şarkıları yasaklamadı ve boykot etmedi. Yayın boyunca en çok Türkçe şarkılar yayınlanmaktadır. Türk basını bizimle ilgili haber yaparken hiçbir kaynağı göstermeden yapmış. Media FM sınırların açılması durumunda boykotun olacağını söyledi. Türkiye Azerbaycan'ın menfaatini düşünmeden kapılarını açarsa boykot uygulanır. Türkiye'nin Azerbaycan çıkarlarını düşünmeden hareket edeceğine inanmıyorum. Onun için boykot kararı da uygulanmaz" Her iki ülkenin de birbirinden yüksek puanlar beklediğini söyleyen Aliyev, "Hadise'nin şarkısına 12 puan vermeme gibi bir durumun olacağını düşünmüyorum. Türkiye'yi kim temsil ederse etsin, Azerbaycan'ın 12 puanını Türkiye'ye verecek. Geçen yıl verdiği gibi bu yıl da gelecek yıl da 12 tam puanımız Türkiye'nindir. Bu 12 puan Hadise için verilmeyecek, Türkiye için verilecek. Media FM olarak Hadise'nin Düm Tek Tek adlı şarkısını günde en az 5 defa, Deli Oğlan adlı şarkıyı da en az 2-3 kez yayınlıyoruz.

Yalan haber yapanların benimle irtibat kurmasını isterim. Azerbaycan'da ne Türk dönerine, ne Türk şarkılarına, ne de Türk giyimlerine boykot yoktur" dedi.

AZERBAYCANLILAR EUROVİSİON'DA TÜRKİYE'Yİ YALNIZ BIRAKMAYACAK

Cep telefonu ile SMS göndererek 1'incinin belirleneceği Eurovision şarkı yarışmasında Azerbaycanlılar oylarını Hadise için kullanacak.

Türkiye ile diyaloğu daima sıcak olan Azerbaycanlılar, uluslararası arenada her zaman Türkiye'nin destekçisi olacaklarını belirtti.

Mayıs ayının 2'nci haftasında yapılacak olan 54. Eurovision Şarkı Yarışması'nda da bu desteklerini açıkça göstereceğini söyleyen Azerbaycanlı Gümrü Mustafayeva, "Azerbaycan Türkiye'ye oy verecek. Ülkede genelde bu konu hakim" dedi.

Ali Nerimov, "Hadise'ye oy vereceğiz, çünkü Hadise pop müziğin iyi sanatçıları arasındadır. Krize rağmen Hadise'yi destekleyeceğiz" derken, Ayten Esadova ise Hadise'yi beğendiklerini belirterek, "Avrupa tarzında bir sanatçı. Eurovision'da Hadise'ye başarılar diliyoruz. Oyumuzu Hadise'ye vereceğiz" diye konuştu.

Türkiye'nin Ermenistan ile yakın ilişkiler kurmasından rahatsız olduğunu belirten Sabuhi Hüseyinov, "Kapıların açılması Azerbaycan'ın zararınadır. Kardeş ülke Türkiye bunu bize yapmamalıdır. Müziğin milleti olmaz. Hadise iyi bir performans gösterirse oyumu ona vereceğim" dedi.

Ülker Mustafayeva kesinlikle Türkiye'yi destekleyeceklerini söyleyerek, "Biz de Türk'üz. Azerbaycan Türkü olarak Türkiye'yi desteklemek zorundayız" şeklinde konuşurken, Alasker Binyotov da Hadise'yi ve Türkiye'yi desteklediğini belirterek, "Ben de Azerbaycan Türkü olarak oyumu Türkiye'ye vereceğim. Tüm Azerbaycanlılar da oylarını Hadise'ye verecek" dedi. Tahir Vahidov oyunu Hadise'ye vereceğini söylerken, Sefer Hasanov da Türkiye'yi desteklediğini belirterek, "Yarışmada Hadise'yi destekleyeceğim" diye konuştu.

Azerbaycan, 53. Eurovision Şarkı Yarışması'nda "Deli" adlı şarkıyla Türkiye'yi temsil eden Mor ve Ötesi grubuna 12 tam puan vermişti.