kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ahmedinejad'a Cenevre'de protesto

AA
Giriş Saati : 20.04.2009 18:46
Güncelleme : 20.04.2009 20:54
Yeni Haber
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın Dünya Irkçılıkla Mücadele Konferansındaki konuşması protestolarla kesildi.

Ahmedinejad'ın konuşmasında İsrail'i "en ırkçı ve vahşi rejim" olarak nitelemesi üzerine, konferansa katılan bazı Batılı ülkelerin heyetleri salonu terk etti.

Bu arada, gökkuşağı renginde peruk giyen bir protestocu, Ahmedinejad konuşurken "ırkçı, ırkçı" diye bağırarak, İran Cumhurbaşkanına kırmızı ve yumuşak bir nesne attı.

Ne olduğu belirtilmeyen nesnenin konuşmanın yapıldığı kürsüye çarptığı ve Ahmedinejad'ın o sırada konuşmasını kestiği belirtildi.

Bazı Batılı diplomatlar, Ahmedinejad'ın konuşmasında İsrail'in "Yahudilerin acıları bahanesi üzerine kurulduğunu" söyler söylemez salonu terk ettiler.

Ahmedinejad'ın katılması nedeniyle ABD ve 8 Batılı ülke konferansı boykot etmişti.

Dünya Irkçılıkla Mücadele Konferansındaki konuşması protestolarla kesilen İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın önceden planlanan basın toplantısını yapması da, 100 kadar protestocu tarafından engellendi.

Ahmedinejad'ın konferanstaki konuşmasında İsrail'i "en ırkçı ve vahşi rejim" olarak nitelemesi üzerine, konferansa katılan bazı Batılı ülkelerin heyetleri salonu terk etmişti.

Ahmedinejad'ın konuşması sırasında palyaço perukları giyen ve ellerinde protesto dövizleri bulunan göstericiler ise sürekli "Utan, Utan" ve "Irkçı, Irkçı" diye bağırarak İran cumhurbaşkanının konuşmasını kestiler ve konuşma kürsüsüne yumuşak kırmızı nesneler attılar.

Ahmedinejad konuşmasında, İsrail'i "Yahudilerin çektiği acılar bahanesi ile" 2. Dünya Savaşı sonrasında ABD ile Avrupa'nın yardımı ile kurulan ve "en vahşi ve en ırkçı rejim" olarak tanımlamıştı.
Daha sonra 100 kadar İsrail yanlısı ve Yahudi derneği üyesi, Ahmedinejad'ın daha önceden planlanan basın toplantısını yapmasını engelledi.

Bu arada, Ahmedinejad konuşma yaparken salonu terk eden 40 kadar batılı diplomat arasında bulunan Fransa Büyükelçisi Jean-Baptiste Mattei, Ahmedinejad "Yahudi halkı ve İsrail konusunda kanuşmaya başlayınca, salonda kalmamız için bir neden kalmamıştı" dedi.

Ahmedinejad'dan hemen sonra kürsüye çıkıp konuşma yapan Norveç Dışişleri Bakanı Jonas Gahr Store ise, İran cumhurbaşkanının sözlerinin "konferansın saygınlığının ruhuna aykırı olduğunu" söyledi.

Store, Ahmedinejad'ın İran'ı, "konferansın tuhaf katılımcısı" durumuna düşürdüğünü de ileri sürdü.