kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

20.04.2009
Nüfusun yarısı çocuk
8 yıl süren ve 1 milyon insanın ölümüne neden olan komşu İran'la savaş ve ardından ABD'nin gerçekleştirdiği iki işgal ve direnişin getirdiği şiddetin kaybettirdiği binlerce kişi. Savaşların ülkesi Irak'ın 1.5 milyon nüfuslu liman kenti Basra'da bugün nüfusun yarısı çocuk. Erkeklerinin büyük kısmını yitiren ailelerde küçük yaştaki çocuklar aile reisliğine soyunmak zorunda kalıyorlar. 11 yaşındaki metal işçisi Hamid Jassim "Batılı çocuklar barışın kıymetini bilmeli" diyor.

Kadınlar şeriata sevindi!
Önceki gün ülkenin şeriat kuralları ile yönetilmesine ilişkin tasarının parlamentoda kabul edilmesini kutlayan halk sevinç naraları arttı. Başkent Mogadişu'nun Konis stadyumunda toplanan binlerce Somalili'nin arasında en çok dikkat çekenler "Şeriat geldi" diye sevinen kadınlardı. Yerel halk türkülerini hep birlikte söyleyen kadınlar, ellerinde şeriat rejimine geçen Somali için hazırlanan özel bayrakları da salladı.

Konferansta yalnız
Birleşmiş Milletler'in düzenlediği Irkçılık Konferansı bugün başlıyor. İsviçre'nin Cenevre kentindeki konferansın katılımcı listesinde İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad olunca ABD, Kanada, Avustralya, Hollanda ve İsrail boykot kararı aldı.

ABD'ye elçi belirledi
İki ülke başkanları arasındaki yakınlaşmanın ardından ABD ile Venezüella arasında diplomatik ilişkiler başladı, büyükelçilikler 7 ay aradan sonra tekrar açılıyor. Venezüella lideri Hugo Chavez, eski Dışişleri Bakanı Roy Chaderton'ı ABD'ye elçi seçti.